Μαχλάς: «Άμεσα 2 εκατ. ευρώ»

Μαχλάς: «Άμεσα 2 εκατ. ευρώ»

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΦΗ Νίκος Μαχλάς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε.

Ο Νίκος Μαχλάς παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio και είπε τα πράγματα με το όνομά τους…

Αναλυτικά η συνέντευξη του πρώην προέδρου του ΟΦΗ:

Για το Δ.Σ της Δευτέρας (08/08):

«Το διοικητικό συμβούλιο ήταν μια από τις καλύτερες αλλά και πιο δύσκολες στιγμές αυτά τα δύο χρόνια που βρισκόμουν στον ΟΦΗ. Καταρχήν, θέλω να πω ότι με τους ανθρώπους του διοικητικού συμβουλίου έχουμε μια πολύ μεγάλη χημεία μεταξύ μας και παρόλο που αντιμετωπίσαμε μια οικονομική δυσκολία, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Δώσαμε τεράστιες μάχες και όταν ανέφερα χθες ότι πήρα στα χέρια μου ένα γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά, το εννοούσα και το εννοώ. Κανένας άλλος δεν θα το έκανε αυτό και στα δύσκολα βγήκα μπροστά. Δεν φοβήθηκα τίποτα και σκέφτηκα μόνο το όνομα της ομάδας που αγαπάμε όλοι και που με έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα».

Για την απόφαση του να απεμπλακεί από τα κοινά της ΠΑΕ ΟΦΗ…

«Έχω μάθει από μικρό παιδί να κάνω από αγάπη ό,τι κάνω και δίχως να σκέφτομαι τα λάθη μου. Καταφέραμε να επαναφέρουμε την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα αν δεν υπήρχε ο κόσμος, οι ποδοσφαιριστές και ο δήμαρχος. Έπρεπε η σκέψη μου και η απόφαση μου να ήταν ώριμες. Σας πληροφορώ ότι πολλοί θα ήθελαν να είναι στην θέση μου. Τα δύσκολα πέρασαν για τον ΟΦΗ και έρχονται άλλες εποχές. Όμως έχω μάθει να σκέφτομαι ώριμα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι στην Σούπερ Λιγκ απαιτούνται και άλλα εφόδια. Οικονομικά εφόδια. Αν πηγαίναμε στην Σούπερ Λιγκ με την ίδια διοίκηση, τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα. Με το καλημέρα της επόμενης περιόδου πρέπει να μπουν στα ταμεία της ομάδας 2 εκ. ευρώ. Θέλω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Ποτέ δεν ήμουν διπρόσωπος και ποτέ δεν έπαιξα παιχνίδια με τον κόσμο. Ό,τι έχω, μπορώ να το πω και δεν φοβάμαι κανέναν. Όπως είπα στην αρχή ότι η ομάδα δεν ανακατεύτηκε με τα στημένα, έτσι και τώρα λέω την άποψη μου. Καταλαβαίνω τον κόσμο, γιατί είμαι ο άνθρωπος που φέρνω την ηρεμία, που έδωσα τους αγώνες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Όμως πλέον πρέπει να μπουν στην ομάδα οικονομικοί παράγοντες που θα βοηθήσουν την ομάδα. Εγώ σκοπίμως δεν θέλησα να μείνω στην καρέκλα του προέδρου και καλώ όλους εκείνους που θα με χαρακτήριζαν ως εμπόδιο να έρθουν στην ομάδα. Κέρδισα την καρέκλα του προέδρου όμως δεν την θέλω γιατί χρειάζεται να έρθουν κάποιοι που θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα.»

Για τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση:

«Είχα κουραστεί να χτυπάω πόρτες και να είναι πάντα κλειστές. Την απόφαση μου την είχα πάρει πριν την έναρξη των πλέι – οφ όμως δεν την είχα γνωστοποιήσει γιατί ακολούθησαν αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια. Για να έχει μέλλον αυτή η ομάδα πρέπει να κάτσουμε και να δούμε ποιο είναι αυτό. Τα εφόδια που θα είχαμε θα ήταν ελάχιστα. Σε μια δύσκολη ομάδα δεν θα μπορούσαμε να την στηρίξουμε. Δεν μπορούμε να ζητάμε ξανά και ξανά από τον κόσμο και δεν μπορούμε να τον επικαλούμαστε συνεχώς. Αγαπάω αυτήν την ομάδα σαν την οικογένεια μου και είναι τρόπος ζωής. Κανένας άλλος δεν θα έπαιρνε αυτές τις αποφάσεις δίχως να αναλάβει όλες αυτές τις ευθύνες. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι είμαι και διευθύνων σύμβουλος».

Για τις κατηγορίες που έχει δεχθεί από διάφορους κατά την διάρκεια της χρονιάς:

«Αν καταναλωθώ στο να ψάχνω ανθρώπους που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την ομάδα, θα έχανα χρόνο. Το να κάθεται κάποιος στο καναπέ του και να κρίνει, είναι πολύ εύκολο. Αυτό που με πονάει είναι ότι εγώ δεν μπορώ να ακούω ορισμένους ότι κοιτάζω μόνο τον εαυτό μου. Δεν θα αφήσω κανέναν να πειράξει αυτή την ομάδα και το εγγυώμαι αυτό. Αυτή η ομάδα είναι κάτι πολύτιμο και αυτό το πολύτιμο πράγμα που θέλουμε να το βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο δεν θα το αφήσουμε έτσι. Αυτήν την στιγμή μπαίνουμε σε έναν «ωκεανό» που είναι η Σούπερ Λιγκ και πρέπει να μπορούμε να κολυμπήσουμε. Και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να έχουμε τα κατάλληλα εφόδια».

Για τον επιχειρηματία που έκανε τον οικονομικό έλεγχο στην ομάδα:

«Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να βοηθήσει την κατάσταση και ξέρει από οικονομικά. Θέλησε να βοηθήσει την ομάδα με τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας και απλά το έκανε αυτό τελείως φιλικά θέλοντας να βοηθήσει την ομάδα. Σε συνεννόηση με εμένα και τον κύριο Κουράκη προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια. Κανένας επιχειρηματίας δεν ενδιαφέρεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Από εμένα δεν πρόκειται να ακούσει κανένας ψέματα. Βαρέθηκα την καραμέλα που λένε κάποιοι ότι «πείτε την αλήθεια στον κόσμο». Κανένας δεν έχει κρύψει τίποτα από τον κόσμο. Αυτή η ομάδα δεν έχει φαντάσματα. Τα φαντάσματα τα έχουμε αποβάλει και είναι μια πεντακάθαρη ομάδα».

Για τη συνεργασία που είχε με το Δ.Σ. στην διάρκεια της παρουσίας του στα κοινά της ομάδας:

«Τα πρόσωπα εκείνα που βρέθηκαν στο Δ.Σ. της ομάδας έχουν χαραχτεί βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Είναι απίστευτη η σχέση που έχουμε αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Για την Γενική συνέλευση:

«Θέλουμε να δείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι αυτή η ομάδα είναι ανοικτή και ανήκει στον κόσμο της. Δεν ανήκει σε εμένα αλλά σε εκείνους που την αγαπούν και που έρχονται στο γήπεδο και την βλέπουν στο γήπεδο. Οφείλουν όλοι οι μέτοχοι να έρθουν στην γενική συνέλευση και να ενημερωθούν για ότι συμβαίνει στην ομάδα. Ο ΟΦΗ δεν ανήκει σε κανέναν και φανταστείτε ότι μεγαλομέτοχος αυτής της εβδομάδας είναι ο ερασιτέχνης. Όμως για να λέμε την αλήθεια, δεν μπορεί να προχωρήσει αυτό το μοντέλο».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του στο μέλλον:

«Δεν αλλάζει κάτι στην αγάπη μου και την συνεισφορά μου απέναντι στην ομάδα. Ο ΟΦΗ είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν κάποιοι την δική μου ψυχοσύνθεση. Δεν έχουν καταλάβει ότι μόλις σταμάτησα το ποδόσφαιρο, έπεσα με τα μούτρα στον ΟΦΗ για να ανεβάσουμε την ομάδα. Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ το όνομα μου και να αναλάβω κάποιο πόστο, είτε στον Άγιαξ είτε στην εθνική ομάδα. Αν υπάρχουν δυνατοί οικονομικοί παράγοντες και θέλουν να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα, εγώ θα είμαι μπροστά και θα ηγηθώ της προσπάθειας. Όμως με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Όταν πρότεινα χθες να συνεχίσουμε για έναν μήνα και να συνεχίσουμε κάνοντας μεταγραφές, κανένας δεν δέχτηκε. Αυτήν την στιγμή πρέπει να υπογράψουμε εγγυητικές επιταγές ύψους 500.000 ευρώ. Κανένας δεν το δέχτηκε».

Για τις ανανεώσεις με κάποιους παίκτες και για το γεγονός πως η ομάδα δεν έχει κάνει ακόμα τις πρώτες τις μεταγραφικές κινήσεις:

«Είχα ηθική υποχρέωση να συμφωνήσω με τα παιδιά των οποίων έληξαν τα συμβόλαια και έπρεπε να μείνουν στην ομάδα οπωσδήποτε. Επειδή είχα πάρει τις αποφάσεις μου, δεν προχώρησα σε μεταγραφές. Δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν καθυστερήσουν οι μεταγραφές για 2 ημέρες. Είναι υποχρεωμένοι να βγουν μπροστά όλοι εκείνοι που είναι μέτοχοι και να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται».

Για το αν υπάρχει ενδιαφερόμενος ο οποίος θέλει να μπει στην ομάδα:

«Εμένα προσωπικά δεν με έχει πλησιάσει κανένας και σίγουρα δεν γνωρίζει κανένας τίποτα από το διοικητικό συμβούλιο. Δεν γνωρίζω αν συμβαίνει κάτι με τον κύριο Κουράκη και δεν ξέρω αν ο ίδιος έχει προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες».



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved