Doubl(in)e Dragon

Doubl(in)e Dragon

Πόρτο και Φαλκάο ήταν πραγματικοί… «δράκοι» σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και με γκολ του δεύτερου ήρθε η νίκη στον τελικό του Europa League απέναντι στην Μπράγκα, στο Δουβλίνο.

Το επιστέγασμα μιας ονειρικής χρονιάς ήρθε με την κατάκτηση του δεύτερου Europa League στην ιστορία της ομάδας του Οπόρτο, με τον Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία – πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης με 17 γκολ που αποτελούν επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης – να σκοράρει το νικητήριο γκολ απέναντι στην συμπατριώτισσα «σταχτοπούτα» Μπράγκα.

Σε κάθε τελικό ο νικητής «βγαίνει» στις λεπτομέρειες. Μία μόνο στιγμή αρκεί για να αλλάξει όλη την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά και την ομάδα που στο τέλος θα πανηγυρίσει και θα σηκώσει το τρόπαιο.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε και ο τελικός του Europa League στο «Αβίβα» του Δουβλίνου. Η Πόρτο αποφάσισε να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και να αγωνιστεί πιο συντηρητικά.

Ακόμα και έτσι οι «δράκοι» έκαναν αυτό που ξέρουν καλά φέτος. Πήραν τη νίκη με 1-0 απέναντι στην… σταχτοπούτα, Μπράγκα με… δολοφόνο τον συνήθη ύποπτο, Φαλκάο ο οποίος με μία εκπληκτική κεφαλιά στο 44’ έκρινε την αναμέτρηση.

Και όλα αυτά αντίθετα στη ροή του αγώνα, που κυλούσε χωρίς πολλές συγκινήσεις με την Μπράγκα να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Ωστόσο, μία μόλις στιγμή χρειάστηκε ο Ρανταμέλ Φαλκάο για να κρίνει την αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα πολλά νεύρα, κίτρινες κάρτες και λίγο θέαμα συνέθεσαν τον τελικό του Europa League. Όλα βέβαια θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει στην έναρξη της επανάληψης.

Ο Μοσορό που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε απέναντι στον Έλτον. Με όλο τον χρόνο μπροστά του, ο Μοσορό έστειλε τη μπάλα στα πόδια του Έλτον, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία του τελικού.

Από τη στιγμή που οι «δράκοι» γλίτωσαν από τη συγκεκριμένη ευκαιρία, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και έκαναν αυτό που δεν είχαν κληθεί να κάνουν στο παρελθόν.

Να παίξουν αμυντικά δηλαδή και να μην ανησυχήσουν σε κάνενα σημείο της αναμέτρησης και στο τέλος να σηκώσουν το τρόπαιο, για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Αντρέ Βίγιας Μπόας έγινε ο νεότερος τεχνικός στην ιστορία των διοργανώσεων της UEFA που κατακτά τίτλους και κάνει την ίδια πορεία που έκανε ο Ζοσέ Μουρίνιο πριν από λίγα λόγια.

Πλέον η Πόρτο μπαίνει σε νέα εποχή μετά τον ακόμα ένα Ευρωπαϊκό τίτλο και έχει την ευκαιρία να επενδύσει πάνω σε αυτή την επιτυχία για να γίνει και πάλι μία από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, αν δεν έχει γίνει ήδη…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού όπως σας την μετέδωσε το Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Doubl(in)e Dragon



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved