Ταξιδεύοντας στον παράδεισο

Ταξιδεύοντας στον παράδεισο

Από… χίλια κύματα έχει περάσει φέτος η Μπράγκα η οποία ανταμείφθηκε με τη παρουσία της στον μεγάλο τελικό του Europa League.

Σε καμία περίπτωση στην αρχή της σεζόν, κανένας δεν πίστευε ότι η Μπράγκα, θα μπορούσε να φτάσει σε μία τόσο μεγάλη επιτυχία. Και όμως η ομάδα του Ντομίνγκος Πασιέντσια κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Europa League.

Το Onsports σας θυμίζει ένα προς ένα τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας και το πώς κατάφερε να φτάσει μέχρι το τελευταίο στάδιο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Ευρώπης

CHAMPIONS LEAGUE – ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ

Άρσεναλ – Μπράγκα 6-0

Την χειρότερη δυνατή πρεμιέρα στους ομίλους του Champions League, έκανε η Μπράγκα, η οποία διασύρθηκε από την Άρσεναλ στο «Έμιρατς». Η ομάδα της Πορτογαλίας σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική και ηττήθηκε με 6-0.

Από το πρώτο ημίχρονο οι «κανονιέρηδες» είχαν πάρει το προβάδισμα με 3-0 με τέρματα των Φάμπρεγας (9’), Αρσάβιν (30’) και Σαμάκ (34’). Στην επανάληψη «παίχτηκε» το ίδιο έργο με την ομάδα του Λονδίνου να πετυχαίνει ακόμα τρία τέρματα με τους Φάμπρεγας (53’) και Κάρλος Βέλα (69’, 84’) φτάνοντας στο εντυπωσιακό 6-0.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Αλμούνια, Σανιά, Φάμπρεγας, Κοσιελνί, Νασρί, Σονγκ (63’ Ντενίλσον), Σκιλασί, Γουίλσιρ, Κλισί, Αρσάβιν (69’ Έμπουε), Σαμάκ (63’ Κάρλος Βέλα)
ΜΠΡΑΓΚΑ: Φελίπε, Ροντρίγκεζ, Μόισες, Πάουλο Σέζαρ (70’ Μπαρμπόσα), Μιγκέλ Γκαρσία, Αγκουιάρ, Σίλβιο, Αλάν, Ούγκο Βιάνα (55’ Μοσορό), Βαντίνιο, Ματέους (60’ Λίμα)

Μπράγκα – Σαχτάρ 0-3

Η ήττα από την Άρσεναλ δεν… ξύπνησε την Μπράγκα, η οποία ηττήθηκε και για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων από την Σαχτάρ με 3-0 στην Πορτογαλία. Οι Ουκρανοί πέτυχαν όλα τα τέρματά τους στην επανάληψη και άφησαν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης την αντίπαλό τους.

Ο Λουίζ Αντριάνο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς σημείωσε τα δύο πρώτα τέρματα (56’, 72’) με τον Ντάγκλας Κόστα να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό αποτέλεσμα.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Φελίπε, Ροντρίγκεζ (36’ Παουλάο), Μόισες, Πάουλο Σέζαρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Αγκουιάρ, Σαλίνο (55’ Λίμα), Σίλβιο, Αλάν, Βαντίνιο (74’ Μοσορό), Ματέους
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Πιατόφ, Χούμπσμαν (79’ Βιτσένετς), Κούτσερ, Αντριάνο, Βίλιαν, Γκάι (66’ Ζάντσον), Κόστα, Μκιταριάν, Ρατ, Σρνα, Ρακίτσκι

Μπράγκα – Παρτιζάν 2-0

Η αντεπίθεση της Μπράγκα ξεκίνησε στο «Μουνισιπάλ», όπου για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, υποδέχτηκε την Παρτιζάν σε μία πολύ σημαντική αναμέτρηση για τη 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι «αρσεναλίστας» επικράτησαν με 2-0, με τους Λίμα (35’) και Ματέους (90’) να σημειώνουν τα δύο τέρματα και να κάνουν μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγούσε στο Europa League.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Φελίπε, Παουλάο, Μόισες, Πάουλο Σέζαρ (69’ Σαλίνο), Λίμα (87’ Μοσορό), Έλντερσον, Μαντρίντ (73’ Αγκουιάρ), Σίλβιο, Αλάν, Βαντίνιο, Ματέους
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Στοΐκοβιτς, Μιλίκοβιτς, Τόμιτς (89’ Μπάμποβιτς), Σάβιτς, Λαζέφσκι, Κρστάιτς, Ίλιτς, Σκέποβιτς (55’ Μπόγια), Σμίλιανιτς

Παρτιζάν – Μπράγκα 0-1

Την 3η θέση εξασφάλισε η Μπράγκα στο στάδιο του Βελιγραδίου, όπου πέρασε νικηφόρα με 1-0, φτάνοντας στους έξι βαθμούς στον όμιλο. Η ομάδα του Ντομίνγκος Πασιέτσια επικράτησε με 1-0 με κεφαλιά του Μόισες στο 35’.

Έτσι διατηρώντας το προβάδισμα στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, πήρε ένα πολύ σημαντικό «διπλό» στη προσπάθειά της για τη 3η θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Στοΐκοβιτς, Μιλίκοβιτς, Πέτροβιτς, Κλέο, Μορέιρα, Μπόγια (59’Μπάμποβιτς), Γιοβάνοβιτς, Λαζέφσκι, Κρστάιτς, Ίλιτς, Ίλιεφ (78’ Σκέποβιτς)
ΜΠΡΑΓΚΑ: Φελίπε, Ροντρίγκεζ, Μόισες, Μοσορό (51’ Σαλίνο), Πάουλο Σέζαρ, Έλντερσον, Αγκουιάρ, Σίλβιο, Αλάν (68’ Μαντρίντ), Βαντίνιο, Ματέους (88’ Λίμα)

Μπράγκα – Άρσεναλ 2-0

Από το… πουθενά η Μπράγκα βρέθηκε να διεκδικεί τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Οι «αρσεναλίστας» μετά τη νίκη τους με 2-0 απέναντι στην… κανονική Άρσεναλ έφτασαν στους εννέα βαθμούς και διατήρησαν αρκετές ελπίδες για την πρόκριση.

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημειώθηκαν στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, όταν ο Ματέους με δύο ωραίες προσωπικές ενέργειες (83’ 90’) έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Φελίπε, Ροντρίγκεζ, Μόισες, Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα (81’ Έλτον), Έλντερσον, Αγκουιάρ (80’ Μαντρίντ), Σαλίνο, Αλάν, Βαντίνιο (90’ Ούγκο Βιάνα), Ματέους
ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Φάμπρεγας (69’ Νασρί), Ροσίτσκι, Γουόλκοτ (77’ Κάρλος Βέλα), Ντενίλσον, Σκιλασί, Γουίλσιρ, Ντζουρού, Έμπουε, Γκιμπς, Μπέντνερ (74’ Σαμάκ)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπράγκα 2-0

Μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης διεκδικούσε τη πρόκριση η Μπράγκα στην «Ντόνμπας Αρένα» ωστόσο δεχόμενη δύο τέρματα στο τελευταίο τέταρτο, έμεινε στην τιμητική τρίτη θέση του ομίλου.

Ο Ρατ στο 79’ έδωσε το προβάδισμα στους «ανθρακωρύχους», με τον Λουίζ Αντριάνο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα πέντε λεπτά αργότερα.

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Πιατόφ, Ζάντσον (74’ Μκιταριάν), Λουίζ Αντριάνο, Βίλιαν, Στεπανένκο, Γκάι (84’ Κομπίν), Ντάγκλας Κόστα (62’ Τεσέιρα), Τσιγκρίνσκι, Σρνα, Ρακίτσκι
ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Ροντρίγκεζ, Πάουλο Σέζαρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Αγκουιάρ (72’ Ούγκο Βιάνα), Σαλίνο (81’ Μπαρμπόσα), Σίλβιο, Αλάν (69’ Λίμα), Καπέλα, Βαντίνιο, Ματέους

EUROPA LEAGUE – ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»

Λεχ Πόζναν – Μπράγκα 1-0

Στο πρώτο παιχνίδι της Μπράγκα για το Europa League, δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Απέναντι σε μία ισοδύναμη ομάδα – ίσως και κατώτερη – ηττήθηκε με 1-0.

Ο Ρούντνεφς που εντυπωσίασε στους ομίλους ήταν ο σκόρερ της αναμέτρησης στο 72’ δίνοντας στους Πολωνούς το προβάδισμα για τη πρόκριση.

ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ: Κοτορόφσκι, Γκανσάρτσικ, Ντζούρτζεβιτς, Αρομπολέδα, Βιλκ (53’ Κιέλμπ), Κρίβετς, Στίλιτς, Ρούντνεφς (84’ Ουμπιπάριπ), Μποσάσκι, Κίκουτ, Σλουσάρσκι (46’ Μοζντέν)
ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Ροντρίγκεζ, Κακά, Μπαρμπόσα (68’ Αλάν), Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα, Μεγιόνγκ (87’ Μοσορό), Σαλίνο, Κουστόδιο, Σίλβιο, Ούγκο Βιάνα

Μπράγκα – Λεχ Πόζαν 2-0

Θέλοντας μία καθαρή νίκη για να προκριθεί η Μπράγκα μπήκε αποφασισμένη στο «Μουνισιπάλ» στη ρεβάνς με την Λεχ Πόζναν. Οι Πορτογάλοι μπήκαν από νωρίς μπροστά στο σκορ με τέρμα του Αλάν στο 8’.

Το άλλο τέρμα που χρειαζόντουσαν για να πάρουν και τη πρόκριση, ήρθε στο 36’ με τον Λίμα. Από εκεί και πέρα η Λεχ πίεσε, αλλά οι ελπίδες της «τελείωσαν» στο 87’ όταν ο Κίκουτ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Ροντρίγκεζ, Κακά, Μοσορό (69’ Σαλίνο), Μπαρμπόσα (68’ Πάουλο Σέζαρ), Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα, Κουστόδιο, Σίλβιο, Αλάν (82’ Έλντερσον)
ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ: Κοτορόφσκι, Γκάνσαρτσικ, Ντρούρτζεβιτς, Αρμπολέδα, Βολακίεβιτς (61’ Κιέλμπ), Κρίβετς, Στίλιτς (71’ Ουμπιπάριπ), Ρούντνεφς, Μποσάσκι, Ίνιατς (46’ Βιλκ), Κίκουτ

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Μπράγκα – Λίβερπουλ 1-0

Ραντεβού με την ιστορία είχε η Μπράγκα στο «Μουνισιπάλ», όπου φιλοξενούσε την μεγάλη Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Ντομίγνκος Πασιέτσα χωρίς κανένα ίχνος κόμπλεξ κατωτερότητας αντιμετώπισαν στα ίσια τους «κόκκινους».

Έτσι οι «αρσεναλίστας» επικράτησαν με 1-0, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αλάν στο 19΄και από εκεί και πέρα διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Ροντρίγκεζ, Κακά, Μοσορό (69’ Παουλάο), Πάουλο Σέζαρ (94’ Μπαρμπόσα), Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα (78’ Μεγιόνγκ), Σαλίνο, Σίλβιο, Αλάν, Ούγκο Βιάνα
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Τζόνσον, Μεϊρέλες, Κόουλ, Κυργιάκος, Κάιτ, Λούκας, Κάραχερ, Σπίρινγκ, Πόουλσεν (57’ Κάρολ), Σκρτελ

Λίβερπουλ – Μπράγκα 0-0

Έχοντάς πάρει το προβάδισμα με το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού, το μόνο που χρειαζόταν η Μπράγκα, ήταν να μην δεχτεί γκολ στο «Άνφιλντ» απέναντι στην Λίβερπουλ.

Οι Πορτογάλοι διατήρησαν «καθαρή» την εστία τους με νύχια και με δόντια και το τελικό 0-0 τους έστειλε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Τζόνσον, Μεϊρέλες, Κόουλ (75’ Νγκονγκ), Μάξι Ροντρίγκεζ (75’ Σπίρινγκ), Κάιτ, Λούκας, Γουίλσον, Κάραχερ, Κάρολ, Σκρτελ
ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Ροντρίγκεζ, Παουλάο, Πάουλο Σέζαρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα (84’ Μεγιόνγκ), Σαλίνι (89’ Μοσορό), Σίλβιο, Ούγκο Βιάνα, Βαντίνιο (74’ Κακά)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Ντιναμό Κιέβου – Μπράγκα 1-1

Έχοντας μόλις ξεπεράσει το εμπόδιο της Λίβερπουλ, τίποτα δεν ήταν ικανό πλέον για να τρομάξει την Μπράγκα. Η ομάδα του Ντομίνγκος Πατσιέντσα πήγε στην Ουκρανία και πήρε αυτό που ήθελε.

Η ισοπαλία με 1-1 την έχρισε απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τους φιναλίστ, καθώς μόλις στο 6’ ο Γιαρμολένκο, έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει όμως και με αυτογκόλ του Γκούσεφ στο 14’ η Μπράγκα ισοφάρισε. Από το 62’ και μετά έπαιξε και με παίκτη, παραπάνω, καθώς ο Σεφτσένκο αποβλήθηκε και έκανε πιο εύκολο το έργο της.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοφκόφσκι, Σίλβα, Βουκόγεβιτς, Ποπόφ, Γιαρμολένκο, Μιλέφσκι, Γκούσεφ, Κράβετς (46’ Σεφτρσένκο), Ερεμένκο, Κατσερίντι, Γιουσούφ
ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Παουλάο (46’ Κουστόδιο), Κακά, Πάουλο Σέζαρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα (83’ Μεγιόνγκ), Σαλίνο (74’ Μοσορό), Σίλβιο, Αλάν, Ούγκο Βιάνα, Βαντίνιο

Μπράγκα – Ντιναμό Κιέβου 0-0

Εφιαλτικές στιγμές έζησε στο «Μουνισιπάλ» η Μπράγκα μέχρι να πάρει την λευκή ισοπαλία και τη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Για αυτό ευθύνεται ο Πάουλο Σέζαρ, ο οποίος μόλις με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους .

Ωστόσο η πίεση της Ντιναμό Κιέβου δεν καρποφόρησε σε κανένα σημείο και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα, όταν ο Γκόραν Ποπόφ, αποβλήθηκε με τη σειρά του στο 87’.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Παουλάο, Πάουλο Σέζαρ, Λίμα (91’ Μπαρμπόσα), Μεγιόνγκ (70’ Μοσορό), Σαλίνο, Κουστόδιο, Σίλβιο, Αλάν, Ούγκο Βιάνα, Βαντίνιο
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοφκόφσκι, Ντανίλο, Βουκόγεβιτς, Ποπόφ, Γιαρμολένκο, Μιλέφσκι, Γκούσεφ, Κράβετς (65’ Γκαρμάς), Ερεμένκο, Κατσερίντι (46’ Αλμέιντα), Γιουσούφ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Μπενφίκα – Μπράγκα 2-1

Μπορεί η Μπράγκα στο πρώτο παιχνίδι με την Μπενφίκα να ηττήθηκε με 2-1 ωστόσο, διατήρησε τις ελπίδες της για τη πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Δουβλίνου. Η ομάδα του Ντομίνγκος Πατσιέντσα έμεινε πίσω στο σκορ με τέρμα του Ζαρντέλ στο 50’, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε με κεφαλιά του Βαντίνιο.

Το τελικό αποτέλεσμα που άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, σημειώθηκε με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού από τον Όσκαρ Καρντόσο με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Λουισάο, Χάβι Γκαρσία, Καρντόσο, Αϊμάρ, Περέιρα, Μάρτινς (65’ Γκαιτάν), Κοεντράο, Πεϊσότο (65’ Γιάρα), Σαβιόλα (86’ Αΐρτον), Ζαρντέλ
ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Ροντρίγκεζ, Παουλάο, Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα (84’ Κακά), Μεγιόνγκ (55’ Κουστόδιο), Σαλίνο, Σίλβιο, Αλάν, Ούγκο Βιάνα (62’ Μοσορό), Βαντίνιο

Μπράγκα – Μπενφίκα 1-0

Το ονειρεμένο ταξίδι προς τον τελικό… περνούσε από το «Μουνισιπάλ» όπου η Μπράγκα υποδεχόταν την Μπενφίκα στον επαναληπτικό του 2-1. Οι «αρσεναλίστας» πήραν αυτό που ήθελαν και επικράτησαν με 1-0 με τέρμα του Κουστόδιο στο 19’.

Από εκεί και πέρα οι «αετοί» πίεσαν για το τέρμα της πρόκρισης, χωρίς όμως να καταφέρουν να το πετύχουν και να αλλάξουν το ζευγάρι του τελικού.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Ροντρίγκεζ, Παουλάο, Μοσορό (80’ Κακά), Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα (73’ Σαλίνο), Μεγιόνγκ (87’ Μπαρμπόσα), Κουστόδιο, Σίλβιο, Αλάν, Ούγκο Βιάνα
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Λουισάο, Χάβι Γκαρσία, Καρντόσο, Περέιρα, Μάρτινς (81’ Κάρντετς), Κοεντράο, Γκαϊτάν, Πεϊσότο (58’ Γιάρα), Σαβιόλα (87’ Μενέζες), Ζαρντέλ



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved