Η πορεία προς το Δουβλίνο

Η πορεία προς το Δουβλίνο

Από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήταν αυτή της Πόρτο και το Onsports σας θυμίζει την πορεία των «δράκων» προς την Ιρλανδία.

Ονειρικό είναι το Ευρωπαϊκό ταξίδι της Πόρτο μέχρι τον τελικό του Δουβλίνου. Οι «δράκοι» έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις και από την πρώτη στιγμή, έδειχναν να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν σε τελικό μίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ

Πόρτο – Ραπίντ Βιέννης 3-0

Δυναμικά μπήκε στην φάση των ομίλων του Europa League, η Πόρτο, η οποία στο «Ντραγκάο» έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και επικράτησε με το άνετο 3-0 της Ραπίντ Βιέννης.

Οι «δράκοι» πήραν το προβάδισμα με τέρμα του Ρολάντο λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, με τον Φαλκάο στο 65’ να «καθαρίζει» ουσιαστικά την αναμέτρηση και να κάνει το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Ρούμπεν Μίκαελ στο 77’.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μαϊκόν, Περέιρα, Μουτίνιο, Φαλκάο (78’ Βάλτερ), Κριστιάν Ροντρίγκεζ, Χουλκ (68’ Μπελούσι), Φούτσιλε, Ρολάντο, Φερνάντο, Ρούμπεν Μίκαελ (84’ Κάστρο)
ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: Χεντλ, Σονλέιτνερ, Κούλοβιτς, Χόφμαν (73’ Τρίμελ), Νουχίου, Καβλάκ, Σάουρερ (62’ Ντραζάν), Σομά, Ντόμπερ (80’ Πατότσκα), Καϊχάν, Χινούμ

ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Πόρτο 0-1

Νικηφόρα συνέχισε την πορεία της η Πόρτο και την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Ευρώπης. Η ομάδα του Αντρέ Βίγιας Μπόας, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με την συμπλήρωση 15 λεπτών στην αναμέτρηση, με τον Φαλκάο πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, παίρνοντας τη νίκη με 1-0.

ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ: Μπολχί, Βιντάνοφ, Γιάντσεφ, Αγκουάρο, Τριφόνοφ, Γουίλιαμ (58’ Τρεκαρίτσι), Σέρινταν, Ντέτσεφ, Μαρκίνιος, Γκρίλο (67’ Ντέλεφ), Μίτσελ (79’ Γκάλτσεφ)
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μαϊκόν, Περέιρα, Μπελούσι (75’ Γκουαρίν), Μουτίνιο, Φαλκάο (72’ Βάλτερ), Κριστιάν Ροντρίγκεζ, Χουλκ (65’ Βαρέλα), Σαπουνάρου, Σόουζα, Οταμέντι

Μπεσίκτας – Πόρτο 1-3

Τι και αν τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες. Η Πόρτο στο δυσκολότερο παιχνίδι του ομίλου πήρε μία άνετη νίκη στο «Ινονού» με 3-1 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη πρώτη θέση του ομίλου.

Στο 26’ ο Φαλκάο άνοιξε το σκορ για τους «δράκους», ωστόσο στο 43’ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μαϊκόν. Στην επανάληψη όμως, δεν φάνηκε η αριθμητική ανισορροπία και με τον Χουλκ, πέτυχε ακόμα δύο τέρματα (59’, 78’). Στο 89’ αποβλήθηκε και ο Φερνάντο, με την Πόρτο, με εννέα παίκτες πλέον, να δέχεται το γκολ με τον Μπόμπο στο 92’.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Αρικάν, Καχβετσί, Χίλμπερτ, Νόμπρε (83’ Γκουλούμ), Μπομπό, Ταμπάτα, Ουϊσάλ, Οζουλμέζ (78’ Κοϊμπάσι), Τοραμάν, Ερνστ, Ζαποτότσνι (71’ Κουτσίκ)
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μαϊκόν, Περέιρα, Μπελούσι, Μουτίνιο (81’ Γκουαρίν), Φαλκάο (46’ Οταμέντι), Κριστιάν Ροντρίγκεζ (75’ Βαρέλα), Χουλκ, Ρολάντο, Σαπουνάρου, Φερνάντο

Πόρτο – Μπεσίκτας 1-1

Την πρόκριση στους «32» του Europa League, εξασφάλισε η Πόρτο με την εντός έδρας ισοπαλία της με 1-1 απέναντι στην Μπεσίκτας. Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, καθώς υπήρξαν δύο κόκκινες, μία για κάθε ομάδα.

Οι γηπεδούχοι με τον συνήθη ύποπτο, Φαλκάο, πήραν το προβάδισμα στο 36’, ενώ στο 59’ έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 59’ με τον Κριστιάν Ροντρίγκεζ να αποβάλλονται.

Έτσι τρία λεπτά αργότερα ο Καχβετσί, ισοφάρισε για τους «μαύρους αετούς», οι οποίοι όμως, στο 67’ έμειναν και αυτοί με δέκα παίκτες, καθώς ο Τοραμάν, δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Περέιρα, Γκουαρίν, Μπελούσι (73’ Σόουζα), Φαλκάο (79’ Βάλτερ), Κριστιάν Ροντρίγκεζ, Χουλκ (63’ Μουτίνιο), Φούτσιλε, Ρολάντο, Ρούμπεν Μίκαελ, Οταμέντι
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Αρικάν, Καχβετσί (90’ Γκουβέν), Χίλμπερτ, Μπομπό (84’ Οϊσάλ), Γκούτι, Ταμπάτα (46’ Χολόσκο), Ουζουλμέζ, Τοραμάν, Γκουλούμ, Ερνστ, Αουρέλιο

Ραπίντ Βιέννης – Πόρτο 1-3

Παρόλο που η Πόρτο ήταν αδιάφορη, έκανε εκπληκτική εμφάνιση στην Βιέννη απέναντι στην Ραπίντ και πέρασε νικηφόρα με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Φαλκάο, ο οποίος μόνος του ανέτρεψε το 1-0 και το έκανε 3-1 υπέρ των «δράκων» με το χατ-τρικ που πέτυχε (42’, 86’, 88’).

Οι Αυστριακοί είχαν πάρει το προβάδισμα στο 39΄ με τέρμα του Τρίμελ, χωρίς όμως να μπορέσουν να διατηρήσουν για αρκετό διάστημα το προβάδισμά τους.

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: Χεντλ, Πατότσκα, Σονλέιτνερ, Κούλοβιτς, Χέικινεν, Ντραζάν (63’ Σαλίχι), Γκάρτλερ (77’ Νουχίου), Σάουρερ, Σόμα, Καϊχάν, Τριμέλ (83’ Ντομπέρ)
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μουτίνιο, Φαλκάο, Χουλκ, Φούτσιλε, Ρολάντο, Βαρέλα (46’ Ουκρά), Σαπουνάρου, Φερνάντο (16’ Γκουαρίν), Ρούμπεν Μίκαελ (71’ Μπελούσι), Οταμέντι

Πόρτο – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 3-1

Όπως ξεκίνησε τους ομίλους, έτσι τους τελείωσε η Πόρτο. Με… τριάρα δηλαδή, καθώς για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων επικράτησε με 3-1 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Ο Οταμέντι στο 22’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους «δράκους», με τους Βούλγαρους να ισοφαρίζουν στο 48’ με τον Ντέλεφ.

Στην επανάληψη όμως η ομάδα του Βίγιας Μπόας αντέδρασε και στο 53’ ο Ρούμπεν Μίκαελ έκανε το 2-1, με τον Χάμες Ροντρίγκεζ να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μαϊκόν, Περέιρα, Μπελούσι, Φαλκάο (60’ Χουλκ), Φούτσιλε, Βάλτερ, Χάμες Ροντρίγκεζ, Σόουζα (80’ Γκουαρίν), Ρούμπεν Μίκαελ (71’ Μουτίνιο), Οταμέντι
ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ: Μπολχί, Βιντάνοφ, Στογιάνοφ, Γιάντσεφ (88’ Γκάλτσεφ), Αγκουάρο, Ντέλεφ, Γιάνεφ, Τόνεφ (77’ Σέρινταν), Μαρκίνιος, Γκρίλο (63’ Ντέντσεφ), Μίτσελ

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»

Σεβίλλη – Πόρτο 1-2

Σαν… πρόωρος τελικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «μάχη» της Σεβίλλης με την Πόρτο για τους «32» της διοργάνωσης. Οι «δράκοι» εμφανίστηκαν καλύτεροι στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και πέρασαν νικηφόρα με 2-1.

Ο Ρολάντο στο 59’ έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, ωστόσο, ο Κανουτέ στο 65’ ισοφάρισε για τους Σεβιγιάνους. Ο Γκουαρίν, αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τους «δράκους», καθώς στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Πάλοπ, Φάρσιο, Κάσερες, Ναβάρο, Νάβας, Περότι (86’ Καπέλ), Φαμπιάνο (73’ Νεγρέδο), Κανουτέ, Σάντσεθ, Ράκιτιτς (78’ Ρομαρίκ), Μεντέλ
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μπελούσι (86’ Περέιρα), Μουτίνιο, Χουλκ, Φούτσιλε, Ρολάντο, Βαρέλα (69’ Γκουαρίν), Χάμες Ροντρίγκεζ (59’ Κριστιάν Ροντρίγκεζ), Σαπουνάρου, Φερνάντο, Οταμέντι

Πόρτο – Σεβίλλη 0-1

Με… τα χίλια ζόρια πήρε τη πρόκριση στους «16» του Europa League, η Πόρτο η οποία «καρδιοχτύπησε», απέναντι στους Ανδαλουσιανούς. Η ομάδα της Σεβίλλης επικράτησε στο «Ντραγκάο» με 1-0, ωστόσο η πρόκριση πήγε στους «δράκους» οι οποίοι είχαν πετύχει δύο τέρματα εκτός έδρας.

Ο Λουίς Φαμπιάνο στο 71’ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ενώ στην επόμενη φάση ο Περέιρα αποβλήθηκε για την Πόρτο. Ένα λάθος του Αλέξις όμως, ήταν αρκετό για να δώσει τη πρόκριση στην Πόρτο, καθώς αποβλήθηκε στο 77’ από τη πλευρά του… κόβοντας τα πόδια της Σεβίλλης.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Περέιρα, Μπελούσι, Μουτίνιο (74’ Γκουαρίν), Φαλκάο (74’ Σαπουνάρου), Χουλκ, Φούτσιλε, Ρολάντο, Βαρέλα (86’ Μαϊκόν), Φερνάντο, Οταμέντι
ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάρας, Φάτσιο, Ναβάρο, Νάβας, Ζοκορά (46’ Μεντέλ), Περότι (86’ Ρόδρι), Κανουτέ, Σάντσεθ (55’ Φαμπιάνο), Νεγρέδο, Αλέξις, Ράκιτιτς

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Πόρτο 0-1

Για ακόμα μία φορά η Πόρτο είχε να αντιμετωπίσει μία πάρα πολύ δύσκολη αποστολή για τη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι «δράκοι» ωστόσο εμφανίστηκαν αντάξιοι των περιστάσεων και πέρασαν νικηφόρα από το «Λουζνίκι», επικρατώντας με 1-0.

Για όλα ευθύνεται η… φωτοβολίδα του Γκουαρίν στο 70’ ο οποίος έδωσε το μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του Βίγιας Μπόας για τη πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Σεμπέρας, Ιγκνάσεβιτς, Χόντα (74’ Τόσιτς), Ντουμπιά (79’ Νέτσιντ), Λοβ, Ντζαγκόεφ, Μαμάεφ, Ναμπάμπκιν, Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Γκουαρίν (82’ Σόουζα), Μουτίνιο, Φαλκάο, Χουλκ (73’ Κριστιάν Ροντρίγκεζ), Σαπουνάρου, Φερνάντο, Οταμέντι

Πόρτο – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1

Η… καλή ημέρα από νωρίς φαίνεται και αυτό ισχύει απόλυτα στην αναμέτρηση της Πόρτο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον επαναληπτικό της φάσης των «16».

Μόλις στο 1’ ο Χουλκ, έβαλε τη Πόρτο μπροστά στο σκορ, με τον Γκουαρίν στο 24’ να κάνει το 2-0 και ουσιαστικά να «καθαρίζει» τη πρόκριση για τους «δράκους». Ωστόσο η ομάδα της Μόσχας στο 29’ μείωσε με τον Τόσιτς χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το κάτι παραπάνω.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Γκουαρίν, Μουτίνιο, Φαλκάο (77’ Βαρέλα), Χουλκ (87’ Κριστιάν Ροντρίγκεζ), Φούτσιλε, Ρολάντο, Χάμες Ροντρίγκεζ (52’ Μπελούσι), Σαπουνάρου, Φερνάντο, Οταμέντι
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Ιγκνάσεβιτς, Χόντα, Ντουμπιά (65’ Νέτσιντ), Λοβ, Ντζαγκόεφ (73’ Γκονζάλεζ), Ναμπάμπκιν, Τόσιτς (71’ Ολίσε), Αλντονίν, Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Πόρτο – Σπαρτάκ Μόσχας 5-1

Μπορεί στις προηγούμενες δύο φάσεις των νοκ-άουτ αγώνων, η Πόρτο να είχε δύσκολο έργο, ωστόσο στα προημιτελικά απέναντι στην Σπαρτάκ Μόσχας, είχε εύκολο έργο, επικρατώντας με 5-1!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Φαλκάο ο οποίος σημείωσε τρία τέρματα (37’, 84’, 92’) και με συνδυασμό αυτά των Βαρέλα (65’) και το αυτογκόλ του Κομπάροφ (70’), έφτασε στην άνετη νίκη που ουσιαστικά της έδωσε και τη πρόκριση.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μαϊκόν, Περέιρα, Γκουαρίν (69’ Μπελούσι), Μουτίνιο, Φαλκάο, Χουλκ (80’ Κριστιάν Ροντρίγκεζ), Φούτσιλε, Ρολάντο, Βαρέλα (72’ Χάμες Ροντρίγκεζ), Φερνάντο
ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ: Ντικάν, Ίμπσον, Γουέλιτον, Άλεξ, Μακέεφ (86’ Γιακόβλεφ), Σουτσί, Ρόγιο, Καριόκα, ΜακΓκίντι (68’ Ντζουμπιά), Κ. Κομπάροφ, Ν. Κομπάροφ

Σπαρτάκ Μόσχας – Πόρτο 2-5

Τι και αν είχε φιλοδωρήσει με πέντε τέρματα στο πρώτο παιχνίδι την Σπαρτάκ; Η Πόρτο είχε κέφια και στον επαναληπτικό και πέτυχε ακόμα μία… πεντάρα επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-2.

Οι Χουλκ (28’), Κριστιάν Ροντρίγκεζ (45’), Γκουαρίν (47’), Φαλκάο (54’) και Ρούμπεν Μίκαελ (89’) πέτυχαν τα τέρματα των «δράκων», με τους γηπεδούχους να μειώνουν με τους Ντζούμπια (52’) και Αρί (72’).

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ: Ντικάν, Σεσούκοφ, Γουέλιτον (46’ Αρί), Άλεξ, Μακέεφ, Σουτσί, Ντζουμπιά, Καριόκα (69’ Ίμπσον), Γιακόβλεφ, ΜακΓκίντι, Κ. Κομπάροφ (46’ Ν. Κομπάροφ)
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Περέιρα, Γκουαρίν, Μουτίνιο (46’ Ρούμπεν Μίκαελ), Φαλκάο (72’ Χάμες Ροντρίγκεζ), Χουλκ, Φούτσιλε (28’ Σαπουνάρου), Ρολάντο, Φερνάντο, Οταμέντι

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Πόρτο – Βιγιαρεάλ 5-1

Σε μία από τις καλύτερες παραστάσεις επιθετικού ποδοσφαίρου, η Πόρτο διέλυσε με 5-1 την Βιγιαρεάλ, έχοντας τον Φαλκάο σε δαιμονισμένη κατάσταση ο οποίος σημείωσε τέσσερα τέρματα (49’, 67’, 75’, 90’) και ανέτρεψε μόνος του το προβάδισμα που είχε πάρει το «κίτρινο υποβρύχιο» με τον Κάνι στο 45’.

Το άλλο τέρμα για τους «δράκους» που πήραν τη πρόκριση στον τελικό από το πρώτο παιχνίδι, σημείωσε ο Γκουαρίν με ωραία προσωπική ενέργεια.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Περέιρα, Γκουαρίν (79’ Σόουζα), Μουτίνιο, Φαλκάο, Κριστιάν Ροντρίγκεζ (72’ Βαρέλα), Χουλκ (84’ Χάμες Ροντρίγκεζ), Ρολάντο, Σαπουνάρου, Φερνάντο, Οταμέντι
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεζ, Μουσάκιο, Μαρτσένα, Νιλμάρ (72’ Ρουμπέν), Καθόρλα, Κάνι (71’ Ματίλα), Καταλά, Βαλέρο (67’ Μουμπάρακ), Σοριάνο, Ρόσι, Γκασπάρ

Βιγιαρεάλ – Πόρτο 3-2

Ένα θαύμα κυνηγούσε η Βιγιαρεάλ στον επαναληπτικό του «Μαδριγάλ» απέναντι στην Πόρτο για να μπορέσει να πάρει τη πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» ξεκίνησε δυναμικά και πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Κάνι στο 17’. Ωστόσο οι δράκοι με αυτογκόλ του Μουσάκιο στο 39’ ισοφάρισαν και ουσιαστικά πήραν και τη πρόκριση.

Στη συνέχεια ο Φαλκάο έδωσε το προβάδισμα στη Πόρτο στο 48’. Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκορ και πήραν τη νίκη με 3-2 με τέρματα των Καπντεβίλα (75’) και Ρόσι (80’) από το σημείο του πέναλτι.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεζ, Μουσάκιο, Νιλμάρ (67’ Σένα), Καθόρλα (57’ Μαρτσένα), Ρούμπεν, Κάνι, Καπντεβίλα, Ματίλα (57’ Μουμπάρακ), Σοριάνο, Ρόσι, Γκασπάρ
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Περέιρα, Γκουαρίν, Μουτίνιο (52’ Σόουζα), Φαλκάο, Κριστιάν Ροντρίγκεζ (32’ Χάμες Ροντρίγκεζ), Χουλκ, Ρολάντο, Σαπουνάρου, Φερνάντο (61’ Ρούμπεν Μίκαελ), Οταμέντι



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved