Επική... πρόκριση για ΠΑΟΚ, 2-0 την Σλόβαν

Επική... πρόκριση για ΠΑΟΚ, 2-0 την Σλόβαν

Στους «32» του Europa League φιγουράρει πλέον ο «Δικέφαλος» καθώς πήρε τη νίκη 2-0 επί της Σλόβαν, την στιγμή που η Φιορεντίνα επικράτησε 2-1 της Καραμπάγκ και την έστειλε… σπίτι της.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ στον… τελικό της Τούμπας ήταν να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Αζέρους, που αντιμετώπιζαν τους Ιταλούς στο Μπακού. Και τα πράγματα ήρθαν έτσι όπως τα ήθελαν οι «ασπρόμαυροι», καθώς οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς, έκαναν το… χρέος τους, πήραν το «τρίποντο» 2-0 κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς και εκμεταλλεύτηκαν με το καλύτερο τρόπο το… δώρο της Φιορεντίνα στο Μπακού.

Δυναμικό… μπάσιμο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή του αγώνα δυνατά και πίεσαν την εστία του Ντουμπράβκα. Οι Θεσσαλονικείς επέβαλλαν τον ρυθμό τους και θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, το οποίο θα έδιωχνε το άγχος από τα… πόδια τους. Μάλιστα, μόλις στο 3ο λεπτό, ο Βαρέλα έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει, όταν η εξ επαφής κεφαλιά του σε κενό τέρμα, πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του πορτιέρο των Τσέχων.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν σταμάτησαν να πιέζουν και με κινητήριους μοχλούς τους Μάτος από τα δεξιά και τον Ροντρίγκες από τα αριστερά, προσπάθησαν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενους. Στο 14’ ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, αλλά το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή, πέρασε άουτ. Η υπεροχή των «ασπρόμαυρων» έφερε… καρπούς στο 29ο λεπτό.

Ο Μάτος έκανε την κίνηση από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα, στο πρώτο δοκάρι ο Αθανασιάδης έκανε την προσποίηση, άφησε την μπάλα να περάσει και ο επερχόμενος Γκάρι Ροντρίγκες με σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Ντουμπράβκα για το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 42’ ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να σκοράρει με το «τακουνάκι» μια και ο τερματοφύλακας των Τσέχων έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 45’ ο Λέο Μάτος, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά και πάλι ο Ντουμπράβκα έδιωξσε σε κόρνερ.

Ευχάριστα από το Μπακού

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους. Όχι όμως από τα όσα έγιναν στην Τούμπα, αλλά στο… Μπακού. Συγκεκριμένα, στο 60’ η Φιορεντίνα άνοιξε το σκορ με τον Βετσίνο και έδωσε… αέρα στον «Δικέφαλο» στην «μάχη» για την πρόκριση στην επόμενη φάση, απέναντι στην Καραμπάγκ.

Μάλιστα, επτά λεπτά αργότερα, ο Δημήτρης Πέλκας έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση, καθώς εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Ροντρίγκες από τα αριστερά και με πλασέ στην κίνηση, στο πρώτο δοκάρι, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Πάντως, η Σλόβας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 69’ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κομλιτσένκο, αλλά αυτή ήταν η τελευταία απειλή στην εστία του Γλύκου.

Ο «Δικέφαλος» πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε για ένα ακόμα τέρμα. Ο Κάμπος έφτασε κοντά στο γκολ στο 71’ αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Και κάπως έτσι το ενδιαφέρον στράφηκε στην αναμέτρηση του Μπακού. Αρχικά, στο 73’ άπαντες στην Τούμπα… πάγωσαν, καθώς ο Ρεϊνάλντο έφερε το ματς στα ίσια (1-1) για την Καραμπάγκ, ωστόσο, το άγχος έφυγε άμεσα, μια και στο 76’ ο Σιέσα με κεφαλιά, έδωσε και πάλι το προβάδισμα 2-1 στην Φιορεντίνα.

Στα τελευταία λεπτά, οι «ασπρόμαυροι» ήταν με τα… ακουστικά θέλοντας να μάθουν το τελικό αποτέλεσμα στο Αζερμπαϊτζάν και αυτός ήταν ο λόγος που οι πανηγυρισμοί στο τέλος ήταν… χλιαροί στην αρχή, μετά το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση, αλλά λεπτά αργότερα, εντάθηκαν, μια και οι «βιόλα» πήραν τη νίκη 2-1 και έστειλαν τον «Δικέφαλο» στους «32» του Europa League.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς (82’ Μαλεζάς), Κάμπος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (71’ Κουλούρης), Βαρέλα, Πέλκας (80’ Σαχόφ), Κάνιας.

Σλόβας Λίμπερετς (Τρπισόφσκι): Ντουμράβκα, Μπρέιτε, Καραφιάτ (46’ Μπαρτλ), Κουφάλ, Φόλπρεχτ (80’ Κουμπίσκιν), Κομλιτσένκο, Σέβτσικ, Βουχ, Μπαρτσάκ, Εκπάι (65’ Σίκορα), Ποκόρνι.



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved