Ολυμπιακός-Αστάνα 4-1: Ντόρτια... πριν τον ΠΑΟΚ!

Ολυμπιακός-Αστάνα 4-1: Ντόρτια... πριν τον ΠΑΟΚ!

Το εκρηκτικό του πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Αστάνα εξαργύρωσε απόλυτα ο Ολυμπιακός που έκανε πάρτι (4-1) πριν το ντέρμπι της Κυριακής, κλειδώνοντας παράλληλα και την πρόκριση από τον όμιλο του

Ο Ολυμπιακός ήταν φουριόζος και ουσιαστικά τελείωσε το ματς με τους Καζάκους στο 35λεπτο. Για την ακρίβεια χρειάστηκε 8 λεπτά (25',33',34') για να γράψει το ταμπλό 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ το δεύτερο μέρος ήταν απλά τυπική διαδικασία για τους «ερυθρόλευκους» που πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, έπειτα από το αποψινό 4-1.

Με τρίποντο αυτό ο Ολυμπιακός έφτασε τους έξι βαθμούς, όσους και ο ΑΠΟΕΛ που ηττήθηκε από την Γιουνγκ Μπόις. Αποτέλεσμα το οποίο φέρνει τους Πειραιώτες αγκαζέ στην κορυφή με τους Κύπριους και ταυτόχρονα αγκαλιά με την πρόκριση.

Εξαιρετική εκκίνηση

Ανοικτό… ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς οι Καζάκοι δεν έδειξαν διάθεση να «κλειστούν» στην περιοχή τους και προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να προκαλέσουν προβλήματα στον Λεάλι. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι, με την… βοήθεια του κόσμου τους, μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και αναζήτησαν ένα γρήγορο τέρμα, αλλά στο 13’ ο Ρέτσος δεν κατάφερε να νικήσει τον Έρικ με κεφαλιά και στο 19’ ο Μιλιβόγεβιτς έκανε το σουτ, ο Έρικ απέκρουσε και στην συνέχεια ο Λογκβινένκο έδιωξε σε κόρνερ προ του Καρντόσο.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς στο 25ο λεπτό, με μία ενέργεια του Φορτούνη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έφυγε πλάγια, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φιγκέιρας, που ανενόχλητος έκανε το 1-0. Η Αστάνα προσπάθησε να βγει στην επίθεση για να φέρει το ματς στα ίσια, ωστόσο, άφησε κενούς χώρους στην άμυνά της και οι Πειραιώτες το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Αρχικά, στο 33’ ο Μιλιβόγεβιτς βρήκε τον Ελιουνούσι μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αυτός έφερε την μπάλα στο αριστερό και με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός είδε την κίνηση του Σεμπά στην «πλάτη» της άμυνας των Καζάκων και με ωραίο πλασέ μπροστά από τον Έρικ, διαμόρφωσε το 3-0. Πάντως, η Αστάνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο 37’ με τον Άνιτσιτς, ωστόσο το σουτ που έκανε από την «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λεάλι.

Τραγικό λάθος και… αποβολή

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο μπήκαν και πάλι με μεγαλύτερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, έδειξαν μερικά… σημάδια επιπολαιότητας, κάτι που φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο στο 54ο λεπτό, όταν ο Λεάλι έκανε κατάχρηση της μπάλας, έδιωξε πάνω στον Καμπανάγκα και αυτός από πλάγια θέση, αριστερά, έκανε το σουτ και μείωσε 3-1.

Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα, οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, μια και ο Κάνιας έκανε σκληρό φάουλ στον Φορτούνη έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή και τα κατάφεραν στο 65ο λεπτό.

Ο Φορτούνης έφυγε στην κόντρα, βρήκε τον Καρντόσο στα αριστερά, αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Σεμπά στο δεύτερο δοκάρι, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το 4-1 και διέλυσε τα… όνειρα των Καζάκων για ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στα επόμενα λεπτά, ο Πάουλο Μπέντο έκανε… διαχείριση του υλικού του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Καμπιάσο και Μπουχαλάκη, αντί των Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνη, αντίστοιχα, θέλοντας να τους δώσει… ανάσες ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (23/10) με τον ΠΑΟΚ στο φαληρικό γήπεδο.

Πάντως, στο 70’ η Αστάνα έχασε απίστευτη ευκαιρία να μειώσει εκ νέου, όταν ο Μουζίκοφ έφυγε στην κόντρα, προ του Λεάλι έδωσε στον επερχόμενο Καμπανάγκα, αλλά αυτός σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα άουτ! Τα τελευταία λεπτά ήταν καθαρά… διαδικαστικά και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη 4-1, την πρώτη εντός έδρας στο Europa League σε κανονική ροή αγώνα.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς (74' Καμπιάσο), Μαρτίνς, Φορτούνης (79' Μπουχαλάκης), Σεμπά, Ελιουνούσι (69' Μανθάτης), Καρντόσο.

Αστάνα (Στοΐλοβ): Έριτς, Άνιτσιτς, Ταγκιμπέργκεν (63' Μουζίκοβ), Μπεϊσεμπέκοβ, Νουσερμπάγιεβ (59' Σίτοβ), Τουμάσι, Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα (72' Ντεσπότοβιτς), Σόμκο, Κάνιας.



O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved