Σεντ Ετιέν - ΑΕΚ 0-0: Άντεξε και… περιμένει

Σεντ Ετιέν - ΑΕΚ 0-0: Άντεξε και… περιμένει

Άκρως θετική ήταν η επιστροφή της Ένωσης στην Ευρώπη, καθώς έμεινε στο 0-0 με τους Γάλλους και θα παίξει τα… ρέστα της στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ για την πρόκριση στα play offs του Europa League.

Ο «Δικέφαλος» παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και προκάλεσε το… μπλακ άουτ των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν τους… διαδρόμους προς την εστία του Ανέστη. Αν οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν πιο… προσεκτικοί στις φάσεις που δημιούργησαν, τότε θα μπορούσαν να φύγουν ακόμα και με το «διπλό» από το «Ζοφρουά Γκισάρ».

Πάντως, η ΑΕΚ έχει μεγάλες ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, την Πέμπτη 4 Αυγούστου θα προσπαθήσει να πάρει το «εισιτήριο» για την κλήρωση των play offs, έχοντας και την στήριξη των οπαδών της.

Ανούσια... πίεση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Γάλλους να έχουν την κυκλοφορία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Οι «πράσινοι» θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, ωστόσο, οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια είχαν κλείσει σωστά τους χώρους προς την εστία του Ανέστη, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως από τα πλάγια να προκαλέσουν προβλήματα.

Η Ένωση προσπάθησε σιγά σιγά να πάρει μέτρα στο γήπεδο και πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, κυρίως με στημένες φάσεις, όπως στο 28’ όταν έπειτα από κόρνερ και ασταθή επέμβαση του Ρουφιέ, ο Μάνταλος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο «Δικέφαλος» απείλησε και πάλι. Ο Βάργκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η Σεντ Ετιέν απείλησε από τον άξονα και… προκάλεσε μερικά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, αλλά στο 41’ ο Ανέστης μπλόκαρε το σουτ του Τανάνε, ενώ στο 44’ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αμουμά.

Ίδια… εικόνα

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο τεχνικός της Ένωσης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπακασέτα, που έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των «κιτρινόμαυρων», αντί του Πέκχαρτ, σε μία προσπάθεια του Τιμούρ Κετσπάγια να ελέγξει ακόμα περισσότερο το κέντρο και να… χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα στο 50’ ο νεοεισελθών έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής, πέρασε άουτ. Στο 53’ οι Γάλλοι προσπάθησαν να απειλήσουν, αλλά με αυτοθυσία ο Ανέστης έπεσε στα πόδια του Παζό και μπλόκαρε.

Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι θέλησαν να αυξήσουν την πίεση προς την περιοχή του «Δικέφαλου», προσπαθώντας να χτυπήσουν και πάλι από τα πλάγια, όμως, οι φιλοξενούμενοι είχαν σωστές τοποθετήσεις και δεν επέτρεπαν την δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων για την άμυνά τους. Αντίθετα, όσο τα λεπτά περνούσαν, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να ανεβαίνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 83’ έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Ντίντακ από τα αριστερά, πέρασε άουτ.

Σεντ Ετιέν (Γκαλιέ): Ρουφιέρ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Παγιό (68’ Νταμπό), Σελνάες, Λεμουάν, Αμουμα (86’ Μονέ – Μπακέ), Τανάν (64’ Μπέριτς), Ρου.

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόζα, Βάργκας (67’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (83’ Πλατέλλας), Πέκχαρτ (46’ Μπακασέτας).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Σεντ Ετιέν - ΑΕΚ 0-0: Άντεξε και… περιμένει

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/579a4d99299848af37c29337?theme=onsports|600|700{/iframe}


ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved