Παναθηναϊκός - ΑΪΚ Στοκχόλμης 1-0: «Λυτρωτής» ο Μολέδο

Παναθηναϊκός - ΑΪΚ Στοκχόλμης 1-0: «Λυτρωτής» ο Μολέδο

Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε αρκετά απέναντι στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, αλλά η κεφαλιά του Μολέδο στο 79' του έδωσε τη νίκη με 1-0 και προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού σε μία εβδομάδα στη Σουηδία

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους σε ολόκληρο τον αγώνα, αλλά δυσκολεύτηκαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Έντεκα λεπτά πριν την συμπλήρωση των ενενήντα όμως μία υπέροχη κεφαλιά του Ροντρίγκο Μολέδο έδωσε τη νίκη στο «τριφύλλι». Μία νίκη που άξιζε με βάση την εικόνα της αναμέτρησης, έστω κι αν κινδύνεψε σε τρεις περιπτώσεις.

Το 1-0 σαφώς και δεν… στέλνει από τώρα τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση, πλην όμως του δίνει ένα ισχυρό προβάδισμα έτσι ώστε στις 4 Αυγούστου στη Στοκχόλμη να είναι αυτός που θα χαμογελάει με τη λήξη, έχοντας «σφραγίσει» την παρουσία του στην επόμενη φάση του EuropaLeague. Η ομάδα του Στραματσόνι, ο οποίος δούλεψε πολύ το παιχνίδι από τον πάγκο και το… έψαξε όσο δεν πάει μέχρι να βρει το σύστημα που θα «ξεκλείδωνε» την ΑΪΚ, έχει πλέον το πάνω χέρι. Προφανώς έχει και την ποιότητα για να τα καταφέρει και να προκριθεί, επιτρέποντας ξανά στον κόσμο να φωνάξει «Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός», όπως έκανε και στο ματς της Λεωφόρου όπου περισσότεροι  από 13.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» πανηγύρισαν τη νίκη επί των Σουηδών.

Με 3-4-2-1 ο Στραματσόνι!

Να αιφνιδιάσει τον Νόρλινγκ θέλησε ο Στραματσόνι και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς! Ο Ιταλός προτίμησε το 3-4-2-1, έχοντας τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια και τους Κουτρουμπή, Μολέδο και Ιβανόφ στο κέντρο της άμυνας. Τη δεξιά πλευρά «πήρε» ο Μέστο και την αριστερή ο Χουλτ, με τους Ζέκα και Λεντέσμα να είναι δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι Γουακάσο και Ιμπάρμπο κινήθηκαν πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ, με τον Κολομβιανό να παίζει και πιο κοντά στον Σουηδό όσο περνούσε η ώρα.
Η ΑΪΚ από την πλευρά της, μπήκε στο ματς ξεκάθαρα με αμυντικούς προσανατολισμούς. Στο 5-3-2 των Σουηδών τερματοφύλακας ήταν ο Κάρλγκρεν με τους Κάρλσον, Σούντγκρεν και Γιόχανσον στα στόπερ. Ο Χάουκσον στη δεξιά πλευρά, ο Εκπόζο στην αριστερή και οι Ισιζάκι, Οφόρι, Μπλόμπεργκ στα χαφ με δίδυμο στην επίθεση τους Άβντιτς και Μαρκάνεν.

«Ταμπούρι» οι Σουηδοί, το έψαξε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα ήταν η ομάδα που πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Το «τριφύλλι» είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να ανοίξει την πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΪΚ Στοκχόλμης. Οι «πράσινοι» ωστόσο δεν ήταν εύκολο να… διαπεράσουν το ανθρώπινο τείχος που παρέταξε ο Νόρλινγκ, καθώς οι πέντε αμυντικοί και τα χαφ των Σουηδών είχαν κλείσει όλους τους χώρους με αποτέλεσμα οι καλές στιγμές να είναι ελάχιστες για το «τριφύλλι». Παρόλα αυτά, η ομάδα του Στραματσόνι βρήκε τον τρόπο να απειλήσει κυρίως με τις μεταβιβάσεις του Λεντέσμα να είναι αυτές που κατάφεραν να «ανοίξουν» την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Μόλις στο 5’ ο Μπεργκ από γύρισμα του Χουλτ πλάσαρε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 9’ ο Ιμπάρμπο βγήκε φάτσα με το τέρμα αλλά αντί να πλασάρει έκανε δυνατό σουτ που πέρασε λίγο έξω. Στο 13’ καταγράφηκε η μοναδική καλή στιγμή της ΑΪΚ, με τον Μαρκάνεν να κάνει κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Στιλ, μετά από κόρνερ του Ισιζάκι, ενώ για να έρθει η επόμενη ευκαιρία των «πράσινων» χρειάστηκε να φτάσουμε στο 34’ όταν ο Λεντέσμα είδε την κίνηση του Ιμπάρμπο, του πέρασε «μαγικά» τη μπάλα αλλά ο Κολομβιανός νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κάρλγκρεν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ, αυτό όμως – κακώς – δεν μέτρησε καθώς ο βοηθός Χέκερ… ανακάλυψε οφσάιντ στον Μέστο που έκανε τη σέντρα για την κεφαλιά του Μπεργκ. Η εικόνα του ματς, πάντως, «φώναζε» πως χρειαζόταν το κάτι παραπάνω μεσοεπιθετικά η ομάδα.

Μολέδο και… ξέσπασμα!

Αυτό το είδε ο Στραματσόνι και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου απέσυρε τον Κουτρουμπή βάζοντας τον Βιγιαφάνιες, για να «γυρίσει» τη διάταξη της ομάδας σε 4-2-3-1, με τον Αργεντινό σε ελεύθερο ρόλο μπροστά από Ζέκα-Λεντέσμα και τους Ιμπάρμπο, Γουακάσο στα «φτερά». Αυτό έδειξε να λειτουργεί, αφού ο Παναθηναϊκός έβγαλε φάσεις και άρχισε να απειλεί, ενώ έβρισκε και ρυθμό με αποτέλεσμα η ΑΪΚ να περιοριστεί τελείως στο δικό της μισό του γηπέδου. Στο 54’ ο Μολέδο με κεφαλιά λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, ενώ δυο λεπτά αργότερα η ΑΪΚ είχε τη δεύτερη καλή φάση της στο ματς.

Ο Μαρκάνεν από κόρνερ του Μπλόμπεργκ πήρε την κεφαλιά κι ο Στιλ με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το «μηδέν».

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει τρόπο να «σπάσει» την άμυνα της ΑΪΚ, με τον Βιγιαφάνιες στο 66’ να βγάζει κάθετη στον Μπεργκ και τον Σουηδό να σκοράρει, αλλά από οριακή θέση οφσάιντ με το γκολ σωστά να ακυρώνεται. Στο 70’ ο Στραματσόνι ρίσκαρε περισσότερο, βάζοντας στο ματς και τον Λέτο αντί του Γουακάσο, με την ΑΪΚ να απειλεί για τελευταία φορά στο 75’ με την προβολή του Μπλόμπεργκ και τον Στιλ να κάνει την επέμβαση του ματς κρατώντας τον Παναθηναϊκό όρθιο. Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε η… λύτρωση. Ο Λεντέσμα εκτέλεσε κόρνερ με πάσα στον Μέστο, αυτός έκανε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι κι ο Μολέδο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν! Ξέσπασμα στη Λεωφόρο και μέγα πάθος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που προσπάθησαν ως το τέλος να βρουν κι ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε τη ρεβάνς τυπική διαδικασία. Αυτό δεν ήρθε, αλλά όπως και να έχει αυτός ο Παναθηναϊκός είναι το «αφεντικό» και στις 4 Αυγούστου μετά τη λήξη του ματς στη Στοκχόλμη, θα είναι στα play off του Europa League.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (46’ Βιγιαφάνιες), Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο (88’ Λουντ), Γουακάσο (70’ Λέτο), Μπεργκ

ΑΪΚ Στοκχόλμης (Ρίκαρντ Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Κάρλσον, Γιόχανσον, Σούντγκρεν, Χάουκσον, Εκπόζο, Μπλόμπεργκ, Ισιζάκι (65’ Γιασίν), Οφόρι, Άβντιτς (87’ Σαλέτρος), Μαρκάνεν

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports

Παναθηναϊκός - ΑΪΚ Στοκχόλμης 1-0: «Λυτρωτής» ο Μολέδο



Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved