Ολυμπιακός - Ντνίπρο 2-2

Ολυμπιακός - Ντνίπρο 2-2

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού σταμάτησε το βράδυ της Πέμπτης (26/2) καθώς έμεινε στο 2-2 κόντρα στην Ντνίπρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αποχαιρέτησε και το Europa League. Άμεσες απαντήσεις από τους Ουκρανούς στα τέρματα των Μήτρογλου και Ντομίνγκεζ - Αποβολή για Μιλιβόγεβιτς.

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν διψασμένοι για την πρόκριση μόνο στην εκκίνηση της αναμέτρησης, όταν άνοιξαν το σκορ με τον Μήτρογλου στο 14’ αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα με τον Φεντέτσκι στο 22’ και στην συνέχεια ήλεγξαν απόλυτα το ματς. Το «συγκρότημα» του Βίτορ Περέιρα μετά από μεγάλο διάστημα στον αγώνα, πίεσε στα τελευταία λεπτά για τη νίκη, την… άγγιξε στο 90’ με το εύστοχο πέναλτι του Ντομίνγκεζ, όμως και πάλι οι Ουκρανοί… απάντησαν, δύο λεπτά αργότερα με τον Κάλινιτς.

Η ιαχή «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» και οι έντονες αποδοκιμασίες στο τέλος του αγώνα από τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων, φανερώνουν το κλίμα που επικρατεί στο «στρατόπεδο» των φιλάθλων για την αγωνιστική «εικόνα» που δείχνουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας στα τελευταία παιχνίδια και κυρίως με τις ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και τις ήττες από Ντνίπρο στο ματς του Κιέβου και Παναθηναϊκό στο «αιώνιο» ντέρμπι.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν με άσχημο… τρόπο την πορεία τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, μια και δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στους «16» του Europa League και έμειναν εκτός του στόχου για μια καλή πορεία στην Ευρώπη και τη φετινή σεζόν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αναζήτησε ένα γρήγορο τέρμα που θα του έδινε την ευκαιρία να… ψάξει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» με κινητήριο «μοχλό» τον Ντομίνγκεζ, δημιούργησαν μερικές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Μπόικο, αλλά στο 2’ η κεφαλιά του Κασάμι, πέρασε άουτ, ενώ στο 8’ ο Σιόβας αιφνιδιάστηκε από την σέντρα του Ντουρμάζ, που πέρασε από πολλά σώματα και δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν για το γρήγορο τέρμα, όμως, στάθηκαν άτυχοι στην φάση του 10ου λεπτού, όταν ο Ντομίνγκεζ έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Μήτρογλου, ο Έλληνας άσος έκανε το πλασέ με τη μία, αλλά ο Μπόικο απέκρουσε ενστικτωδώς. Η πίεση της ελληνικής ομάδας έφερε… καρπούς στην επόμενη επικίνδυνη φάση, καθώς στο 14’ ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ. Ο διεθνής επιθετικός πήρε την κάθετη από τον Μιλιβόγεβιτς, έβαλε στην πλάτη του τον Τσεμπεριάτσκο και με πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0.

Άμεση αντίδραση…

Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Ντνίπρο προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας την άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Τα λάθη στη μεσαία γραμμή ήταν πολλά, οι Ουκρανοί είχαν την κατοχή και ευτύχησαν να φέρουν το ματς στα ίσια (1-1) στο 22’ με τον Φεντέτσκι. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο, έπειτα από φάουλ του Ροτάν από τα αριστερά, πήρε την κεφαλιά, ο Ισπανός απέκρουσε, αλλά στην συνέχεια, ο Φεντέτσκι με νέα κεφαλιά, νίκησε τον Ίβηρα και μεγάλωσε τις ελπίδες της Ντνίπρο για την πρόκριση.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Ρομπέρτο, αλλά ο Ισπανός ενήργησε σωστά αρχικά στο 39’ σε σουτ του Κονοπλιάνκα από τα πλάγια και στην επόμενη φάση στην κεφαλιά του Τσεμπεριάτσκο. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Του… έκοψε τις ελπίδες

Το δεύτερο μέρος άρχισε με άσχημη τροπή για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 51ο λεπτό, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς άφησε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο, μια και ανέτρεψε με σκληρό μαρκάρισμα από πίσω τον Ματέους που έφευγε στην κόντρα και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μακελιέ, έδειξε απ’ ευθείας τον… δρόμο για τα αποδυτήρια στον Σέρβο μέσο.

Από την αποβολή του Μιλιβόγεβιτς, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν ασύνδετοι στην μεσαία γραμμή, έχασαν τη «μάχη» από το κέντρο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στους Πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τους συνδυασμούς για να πιέσει την εστία του Μπόικο. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προκάλεσαν πολλά ρήγματα στην εστία του Ρομπέρτο. Στο 73’ ο Κάλινιτς απείλησε, αλλά ο Ισπανός απέκρουσε, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης απείλησε για τους γηπεδούχους, αλλά το σουτ έφυγε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός ανέβασε… στροφές και έδειξε διάθεση να πετύχει το γκολ που θα του έδινε τουλάχιστον τη νίκη. Μάλιστα, στο 89’ ο Ντομίνγκεζ κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Φεντέτσκι τον ανέτρεψε. Ο Αργεντίνος ανέλαβε την εκτέλεση της… εσχάτης των ποινών και έκανε το 2-1 για τους «ερυθρόλευκους», όμως, δύο λεπτά αργότερα, ο Κάλινιτς απέναντι στον Ρομπέρτο, δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το τελικό 2-2 που «σφράγισε» την πρόκριση της Ντνίπρο.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Μπορεί αυτή την φορά να μην κατάφερε να σκοράρει, αλλά ο Ροτάν ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι των Ουκρανών. Ο αρχηγός της Ντνίπρο ήταν σωστός στις μεταβιβάσεις του στην μεσαία γραμμή, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση της άμεσης ισοφάρισης των φιλοξενούμενων, που ουσιαστικά έκοψε τα… φτερά στους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σιόβας, Σαντάνα, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Τσόρι, Αφελάι (65’ Φορτούνης), Ντουρμάζ (65’ Ντοσεβί), Μήτρογλου.

Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εγκίντιο, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Φέντορτσουκ, Κονοπλιάνκα, Ροτάν, Ματέους, Ζοζούλια (62’ Κάλινιτς).

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports…

Ολυμπιακός - Ντνίπρο 2-2

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54ef22fa8564210109eed5bb?theme=onsports|600|700{/iframe}


Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved