Ντνίπρο - Ολυμπιακός 2-0 (photos)

Ντνίπρο - Ολυμπιακός 2-0 (photos)

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε «παγωμένος» στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, δεν είχε ενέργεια και… φαντασία στο παιχνίδι του, γνωρίζοντας αναπόφευκτα εύκολη ήττα 2-0 από την Ντνίπρο και οι ελπίδες πρόκρισης μειώνονται… επικίνδυνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο τους, εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο μόνο για μερικά λεπτά στην αρχή της αναμέτρησης, όπου προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, αλλά στην συνέχεια… παραδόθηκαν χωρίς μεγάλη «μάχη» στην ουκρανική ομάδα. «Κλειδί» του αγώνα ήταν η άσχημη εκκίνηση στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 50’ ο Κανκάβα άνοιξε το σουτ, με σουτ εκτός περιοχής, χωρίς πίεση και αρκετή δόση τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε στον Σαντάνα και πέντε λεπτά αργότερα, ο Ροτάν με απ’ ευθείας φάουλ από τα αριστερά, έδωσε σαφές προβάδισμα, σε μία φάση, όπου φέρνει ευθύνη η άμυνα του Ολυμπιακού, μια και ουδείς έκοψε την πορεία της μπάλας.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η υπόθεση πρόκρισης στους «16» του Europa League μειώνονται επικίνδυνα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης», την Πέμπτη (26/2) θα πρέπει να πάρουν μια «καθαρή» νίκη 3-0 ή με τρία τέρματα διαφορά. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να αλλάξει η ομάδα του Βίτορ Περέιρα είναι η «εικόνα» της, καθώς στο «Ολιμπίνσκι» παρουσιάστηκε… νωθρή, λίγες μέρες πριν το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, για την 25η αγωνιστική της Super League. Πάντως, οι Έλληνες διαμαρτύρονται για δύο φάσεις στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, καθώς αρχικά ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Εγκίντιο σε μπαλιά του Φορτούνη και στην συνέχεια, ακυρώθηκε γκολ του Μήτρογλου σε... εύκολο πέσιμο του Φεντόρτσουκ.

OlympiakosFortounis

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με διάθεση στα πρώτα λεπτά του αγώνα και προσπάθησαν να βρουν τους… διαδρόμους προς την εστία του Μπόικο, κυρίως από τα δεξιά, μια και ο Ντοσεβί, μαζί με την… βοήθεια του Ελαμπντελαουί προκάλεσαν προβλήματα στην άμυνα της Ντνίπρο, χωρίς, ωστόσο, οι Πειραιώτες να δημιουργήσουν σημαντικούς κινδύνους για τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 13’ ο Ντοσεβί προσπάθησε να βρει τον Μανιάτη μέσα στην περιοχή, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν, ενώ στο 21’ το σουτ του Μήτρογλου πέρασε απελπιστικά άουτ. Ένας ακόμα… κίνδυνος για τον Ολυμπιακό ήρθε και πάλι από τα δεξιά, όταν ο Ντοσεβί μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ενέργειά του καθώς ο Ντάγκλας έδιωξε σε κόρνερ και στο 45’ το σουτ του Μαζουάκου βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπόικο.

Η Ντνίπρο στο πρώτο ημίχρονο έδειξε σαφώς επηρεασμένη από την αποχή της από τις επίσημες διοργανώσεις, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά, έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και έβγαζε συνεχώς επιθέσεις μπροστά στην περιοχή του Ρομπέρτο. Μπορεί το «συγκρότημα» του Μίρον Μάρκεβιτς να μην προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στον Ισπανό, αλλά ουσιαστικά… διέλυσε το παιχνίδι των φιλοξενούμενων, μια και δεν μπορούσαν να κρατήσουν την κατοχή και να βγουν από την περιοχής τους.

Δεν… βγήκε στην «επανάληψη»

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός, ουσιαστικά, δεν… εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο. Από την αρχή της «επανάληψης», οι Ουκρανοί πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και πάλι δεν είχαν την τελική… πάσα στα καρέ του Ρομπέρτο για να δημιουργήσουν κινδύνους. Όμως, στο 50’ το σουτ του Κανκάβα έξω από την περιοχή, χωρίς να υπάρχει καμία πίεση από την άμυνα των φιλοξενούμενων, χτύπησε στον Σαντάνα, στην επαφή με τον αγωνιστικό χώρο πήρε… τρελά φάλτσα και κατέληξε στην εστία του Ρομπέρτο που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

OlympiakosDniproGoal

Πριν οι γηπεδούχοι… σταματήσουν να πανηγυρίζουν, ο Ροτάν τους… έδωσε την ευκαιρία για νέους πανηγυρισμούς, καθώς στο 55’ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Μανιάτης αρχικά και ο Σιόβας στην συνέχεια δεν κατάφεραν να διώξουν και στην συνέχεια, ο Ρομπέρτο αιφνιδιάστηκε, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα… χέρια του, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας και η Ντνίπρο έκανε το 2-0, παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη και κατ’ επέκταση για την πρόκριση. Οι Ουκρανοί, στα τρία πρώτα εντός έδρας ματς στους ομίλους του Europa League είχαν καταφέρει να σημειώνουν μόλις ένα γκολ και κόντρα στους Πειραιώτες, πέτυχαν δύο και μοιάζουν πιο κοντά στο «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης.

Με το σαφές προβάδισμα υπέρ της, η Ντνίπρο άφησε χώρο στον Ολυμπιακό, θέλοντας να «κλείσει» τους χώρους και να «χτυπήσει» στην κόντρα. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλους κινδύνους για την άμυνα του Μπόικο και έμοιαζαν… μπλοκαρισμένοι στην τακτική του Μίρον Μάρκεβιτς, ενώ η είσοδος των Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνη, αντί των Σαντάνα και Ντομίνγκεζ, αντίστοιχα δεν έφερε κάποια… αλλαγή στην «εικόνα» των φιλοξενούμενων.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα, μια και στο 75’ ο Κονοπλιάνκα βρέθηκε σε θέση βολής, μέσα στην περιοχή, από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να πετύχει ένα τέρμα που θα μεγάλωνε τις ελπίδες για την πρόκριση.

olympiakosGoal copy

«Ερυθρόλευκες» φωνές για διαιτησία

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή της Ντνίπρο, θέλησε να κάνει το γύρισμα, όμως ο Εγκίντιο έβαλε την… κόντρα, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να ζητούν πέναλτι για χέρι του άσου των Ουκρανών. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βραζιλιάνου, αλλά νωρίτερα είχε… βρει και στο πόδι του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μήτρογλου πέτυχε γκολ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ υπέδειξε επιθετικό φάουλ για… σπρώξιμο του Έλληνα άσου στον Φεντόρτσουκ, ο οποίος βρέθηκε… εύκολα στο έδαφος. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, ο Βίτορ Περέιρα ήταν έξαλλος με την συγκεκριμένη απόφαση του Αυστριακού διαιτητή, φτάνοντας μέχρι το κέντρο του γηπέδου για να διαμαρτυρηθεί.

Ο κορυφαίος του αγώνα

OlympiakosMVP

Τον… τίτλο του MVP του παιχνιδιού διεκδικούν οι δύο σκόρερ της Ντνίπρο, Κανκάβα και Ροτάν, όχι τόσο για τα τέρματα που σημείωσαν, αλλά κυρίως για την εμφάνισή τους στον χώρο του κέντρου, όπου έδειξαν εξαιρετική αντίδραση στις περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός θέλησε να βγει από τον άξονα.

Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Εγκίντιο, Ντάγκλας, Λίχκεβιτς, Κανκάβα, Τσεμπεριάτσκο, Μπέζους (46’ Κάλινιτς), Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (69’ Φεντόρτσουκ), Ματέους.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Σαντάνα (58’ Μιλιβόγεβιτς), Σιόβας, Μανιάτης, Κασάμι, Ντομίνγκεζ (58’ Φορτούνης), Αφελάι, Ντοσεβί (71’ Ντουρμάζ), Μήτρογλου.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Ντνίπρο - Ολυμπιακός 2-0 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54e612058564210109eecfc1?theme=onsports|600|700{/iframe}


Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved