Αστέρας Τρίπολης: Ένα λαμπρό ευρωπαϊκό ταξίδι (photos+videos)

Αστέρας Τρίπολης: Ένα λαμπρό ευρωπαϊκό ταξίδι (photos+videos)

Το πιο μεγάλο του ευρωπαϊκό ταξίδι έκανε φέτος ο Αστέρας Τρίπολης, περνώντας από τρεις προκριματικούς γύρους για να αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League, γράφοντας την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας του.

Την τρίτη χρονιά που κέρδισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, οι Αρκάδες ήταν αποφασισμένοι για την υπέρβαση, με τη διοίκηση να θέτει ως στόχο την είσοδο στους ομίλους. Κι αν τον Ιούλιο δεν το πίστευαν πολύ, τέλος Αυγούστου, άπαντες χειροκροτούσαν τη μεγάλη επιτυχία. Ο Αστέρας εξασφάλισε στα περσινά πλέι οφ το χειρότερο ευρωπαϊκό εισιτήριο, γεγονός που τον ανάγκασε να παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League στα μέσα Ιουλίου. Με την προετοιμασία να γίνεται για πρώτη φορά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αυστρία, και στο μεγαλύτερο μέρος χωρίς την παρουσία του Στάικου Βεργέτη, μπήκαν οι βάσεις για μια ομάδα που θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη, παίζοντας καλό και δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Μια ντουζίνα ευρωπαϊκά παιχνίδια μετά, οι Αρκάδες έδειξαν πως μπορούν να τα καταφέρουν. Ο απολογισμός είναι αρκετά ισορροπημένος και εντυπωσιακός. Τέσσερις σπουδαίες νίκες, τέσσερις συγκλονιστικές ισοπαλίες και τέσσερις διδακτικές ήττες. Με την πορεία του και τις προκρίσεις του, ο Αστέρας έκανε άλμα στη βαθμολογία της UEFA, καθώς από την 182η θέση που βρισκόταν τον Ιούλιο, βρέθηκε στην 133η, μια θέση πάνω από την ΑΕΚ, και στις επόμενες κληρώσεις θα βρίσκεται στα γκρουπ των ισχυρών, μέχρι ενδεχομένως και τη φάση των πλέι οφ.

Το Onsports σας θυμίζει αυτό το υπέροχο ταξίδι του Αστέρα στον ευρωπαϊκό ουρανό, που κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες και να κερδίσει πολύτιμες εμπειρίες ενόψει των επόμενων συμμετοχών του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πρώτος σταθμός… Ούλου, Φινλανδία

Το πρώτο παιχνίδι του Αστέρα ήταν εκτός έδρας και μάλιστα στη μακρινή Φινλανδία, με αντίπαλο την Ροβανιέμι. Η αναμέτρηση δεν έγινε στο χωριό του Άη Βασίλη, αλλά στο Ούλου, μια πόλη λίγο πιο νότια. Αυτό θα ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι των Αρκάδων για τη σεζόν, αλλά όχι για τη Ροβανιέμι, μιας και το πρωτάθλημα στη Φινλανδία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Η αγωνιστική φόρμα της Ροβανιέμι επιβεβαιώθηκε στα πρώτα λεπτά, καθώς με το ξεκίνημα του αγώνα πέτυχε γκολ με τον Λαχντενμάκι, όμως στο 10λεπτο ο Σανκαρέ ισοφάρισε σε 1-1 και έκτοτε ο Αστέρας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε, με την ισοπαλία να δίνει ελαφρύ προβάδισμα στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη.

Χορταστική ρεβάνς και αγχωτική πρόκριση

Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Τρίπολη για το 2014 ξεκίνησε ιδανικά για τον Αστέρα, καθώς στο 12’ ο Κουρμπέλης με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ντε Μπλάσις με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας, ενώ αποχώρησε με κόκκινη και ο τερματοφύλακας.

Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει και οι Φινλανδοί μέσα σε εννέα λεπτά κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω. Ο Μακιτάλο στο 54’ και ο Λαχντενμάκι στο 63’ ισοφάρισαν σε 2-2 και το παιχνίδι… ξανάρχισε. Ο Αστέρας στη συνέχεια ανέβασε στροφές και στο 73’ ο Ντε Μπλάσις πέτυχε το 3-2. Στο 81’ ο Μπακασέτας διαμόρφωσε το 4-2, με τους «κυανοκίτρινους» να σφραγίζουν το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό.

Ατυχία στη Γερμανία

Η Μάιντς ήταν ο επόμενος αντίπαλος του Αστέρα, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στην «Κοφάς Αρένα». Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο, όμως ο Οκαζάκι στο 44’, σε μια από τις λιγοστές ευκαιρίες των Γερμανών, έκανε το 1-0. Οι Αρκάδες έχασαν ευκαιρίες, είχαν και δοκάρι, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μίλησε η Τρίπολη και ο Μάσα

Στη ρεβάνς στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ο Αστέρας εμφανίστηκε ακόμα πιο δυνατός και πιο αποτελεσματικός. Στο 32’ ο Ντε Μπλάσις με ένα εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ για το 1-0.Ομως πριν λήξει το ημίχρονο ο Κου ισοφάρισε σε 1-1. Στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση ο Μάσα, ο οποίος με δύο υπέροχα πλασέ, πέτυχε το 3-1, υπογράφοντας την πρόκριση του Αστέρα στα πλέι οφ του Europa League, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο νόμος του «Θ. Κολοκοτρώνης»

Στη φάση των πλέι οφ ο βαθμός δυσκολίας ανέβηκε, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να βρίσκεται στον δρόμο του Αστέρα. Την ομάδα με την μεγάλη ιστορία, αλλά είναι και κακός δαίμονας των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Στην Τρίπολη όμως οι Ισραηλινοί τα βρήκαν σκούρα, με τους Αρκάδες να παίρνουν μια σπουδαία νίκη με 2-0, χάρη στα τέρματα των Μάσα και Ζησόπουλου.

Ρεβάνς του… άγχους στην Κύπρο

Για να πάρει όμως ο Αστέρας το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων, έπρεπε να… ιδρώσει στην Κύπρο όπου διεξήχθη η ρεβάνς. Αν και οι Αρκάδες ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, με το γκολ του Γκοϊάν, η Μακάμπι πάλεψε ως το τέλος για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Οι Μπαντάς, Ζάχαβι και Πρίσα κατάφεραν να σκοράρουν για το τελικό 3-1 υπέρ των Ισραηλινών, με τον Αστέρα όμως να αντέχει την πίεση στα τελευταία λεπτά και να πανηγυρίζει την πιο γλυκιά ήττα στην ιστορία του, που τον έστειλε στους ομίλους του Europa League.

Ιστορικό ξεκίνημα στην Πόλη

Εκ των πραγμάτων ο πρωτάρης Αστέρας θα είναι δύσκολη κλήρωση στους ομίλους και όντως βρέθηκε αντίπαλος με τις Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτιζάν. Η πρόκληση μεγάλη, το άγχος μικρό και το ταξίδι συνεχίστηκε…

Η περιπέτεια των Αρκάδων στους ομίλους ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και το παιχνίδι με την Μπεσίκτας. Το άγχος της πρεμιέρας υπήρχε στη βροχερή Πόλη, με τον Τόρε στο 32’ να ανοίγει το σκορ για την τουρκική ομάδα. Όμως ο Αστέρας δεν εγκατέλειψε τη μάχη και στο 88’ ο Πάρα με εξαιρετικό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ξεκίνησε ιδανικά, με βαθμό εκτός έδρας στη φάση των ομίλων.

Το… τέλειο παιχνίδι με την Παρτιζάν

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τους ομίλους του Europa League ήταν με την Παρτιζάν. Στο «Θ. Κολοκοτρώνης» τεντώθηκε το ευρωπαϊκό σεντόνι, με τους φίλους των Αρκάδων να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Αλλά όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, ο Αστέρας Τρίπολης ζωγράφιζε στον αγωνιστικό χώρο. Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο από το πρώτο λεπτό, η ελληνική ομάδα επέβαλλε τον ρυθμό της και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Σέρβους. Στο 22’ ο Ουσέρο πέτυχε το 1-0 και στο 52’ ο Πάρα έγραψε το 2-0. Η Παρτιζάν απείλησε πρώτη και μοναδική φορά στο 63’, ενώ ο Αστέρας έχασε πλήθος ευκαιριών να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε μια αξέχαστη ευρωπαϊκή βραδιά.

Η… καταιγίδα της Τότεναμ

Σειρά είχε το παιχνίδι με την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», όπου ο Αστέρας δεν κατάφερε να γλιτώσει τη συντριβή με 5-1. Κι αυτό γιατί επέλεξε να παραταχθεί για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να κλειστεί στην άμυνά του, ενώ αν είχε πετύχει γκολ σε κάποιες από τις χαμένες του ευκαιρίες, ίσως το ματς να είχε πάρει άλλη τροπή. Το ματς ξεκίνησε με το ωραίο γκολ του Χάρι Κέιν, αλλά και την εκπληκτική ραμπόνα του Λαμέλα που τρέλανε την Ευρώπη. Ακολούθησαν άλλα δύο γκολ του Κέιν κι ένα του Λαμέλα για το 5-0. Το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις με τον Μπαράλες να εκτελεί φάουλ και τον Κέιν που εκτελούσε χρέη τερματοφύλακα να δέχεται ένα αστείο γκολ για το 5-1.

Ατυχία στην Τρίπολη

Η Τότεναμ ήρθε στην Τρίπολη στη συνέχεια, όμως ο Αστέρας αυτή τη φορά δεν ήταν σάκος του μποξ. Οι Άγγλοι ανέβασαν στροφές για ένα δεκάλεπτο και κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στο 36’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τάουνσεντ και στο 42’ με κεφαλιά του Κέιν. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες έπαιζαν… μονότερμα, χάνοντας πάνω από εννέα κλασικές ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 90’ με πέναλτι του Μπαράλες για το τελικό 1-2.

Δεν νικούν στην Τρίπολη οι Τούρκοι

Μια ώρα αγώνα σπατάλησε και με την Μπεσίκτας ο Αστέρας, παίζοντας κάπως νωθρά, γεγονός που τον έφερε πίσω στο σκορ με 2-0. Ο Ντεμπά Μπα άνοιξε το σκορ, ενώ το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Γκοκχάν Τόρε με πέναλτι στο 60’. Η αντεπίθεση των Αρκάδων ξεκίνησε στο τελευταίο ημίωρο, με τον Μπαράλες να κάνει το 1-2 στο 72’ και τον Πάρα στον 83’ να ισοφαρίζει σε 2-2. Αν και πίεσαν οι παίκτες του Βεργέτη στα τελευταία λεπτά, δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ που θα τους κρατούσε ζωντανούς στο κόλπο της πρόκρισης.

Αποχαιρετιστήρια ισοπαλία στο Βελιγράδι

Ο τελευταίος σταθμός του ευρωπαϊκού ταξιδιού του Αστέρα ήταν το Βελιγράδι και το παιχνίδι με την επίσης αδιάφορη Παρτιζάν. Ωστόσο οι Αρκάδες έπαιξαν και για το ευρωπαϊκό τους μέλλον και είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε με τον Μάσα, αλλά τελικά το ματς έληξε ισόπαλο 0-0.

Αστέρας Τρίπολης: Ένα λαμπρό ευρωπαϊκό ταξίδι (photos+videos)



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved