Αστέρας Τρίπολης – Μπεσίκτας 2-2 (video)

Αστέρας Τρίπολης – Μπεσίκτας 2-2 (video)

Πριν 193 χρόνια οι Τούρκοι έφυγαν ηττημένοι από την Τρίπολη, αλλά απόψε τουλάχιστον δεν κέρδισαν τον Αστέρα, που ξύπνησε αργά και ισοφάρισε σε 2-2

Η Μπεσίκτας κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 15’ με τον Ντεμπά Μπα, αν και οι Αρκάδες είχαν δοκάρι στο 5’ με τον Νίκο Φερνάντεθ. Στο 62’ με πέναλτι ο Τόρε έκανε το 0-2, αλλά το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Στο 71’ ο Μπαράλες με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 και στο 83’ ο Πάρα ισοφάρισε σε 2-2. Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 73’ οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης.

Αλλαγμένος και φρεσκαρισμένος

Αρκετές αλλαγές έκανε ο Στάικος Βεργέτης στην αρχική ενδεκάδα, γεμίζοντας το κέντρο. Στην άμυνα έπαιξαν μετά από καιρό μαζί Γκοϊάν και Σανκαρέ και οι Λούι, Παντελιάδη στα άκρα. Στα χαφ θέση πήραν οι Κουρμπέλης και Ζησόπουλος, ενώ μπροστά τους, σε θέση οργανωτή τοποθετήθηκε ο Νίκο Φερνάντεθ. Οι Μάσα και Γιαννιώτας έπαιξαν στα άκρα, με τον Πάρα στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη ο Σλάβεν Μπίλιτς παρέταξε την Μπεσίκτας με όλα τα διαθέσιμα όπλα, με αιχμή τον φορμαρισμένο Ντεμπά Μπα.

Δοκάρι για τον Αστέρα, γκολ για την Μπεσίκτας

Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Τούρκους. Στο 5’ μάλιστα ο Νίκο Φερνάντεθ με σουτ έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Οι Τούρκοι ισορρόπησαν μετά το δεκάλεπτο και στο 15’ μετά από σέντρα του Τόρε, ο Ντεμπά Μπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 23’ ο Σενεγαλέζος έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ αστοχώντας από τη μικρή περιοχή. Ο Αστέρας προσπαθούσε να βρει ρυθμό και να πιέσει. Στο 25’ ένα σουτ του Λούι κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Γκενέν. Η Μπεσίκτας με τους Τόρε, Καβλάκ και Σόσα να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Από την άλλη οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή, επιχειρώντας να απειλήσουν μόνο με σουτ την εστία του Γκενέν.

Ίδιο σκηνικό και 0-2

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας έγινε πιο επιθετικός με την είσοδο του Μπαράλες, ο οποίος πήρε τη θέση του Γιαννιώτα. Στο 47’ ένα σουτ του Νίκο Φερνάντεθ μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Συνέχισαν όμως να υπάρχουν τα προβλήματα των Αρκάδων στο χώρο του κέντρου, καθώς δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα για να φτάσουν κοντά στην περιοχή των Τούρκων. Αντίθετα η Μπεσίκτας ήταν πιο κινητική επιθετικά όταν είχε την μπάλα στα πόδια της, αν και δεν δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 60’ όμως ο Σαχάν βγήκε μόνος του από αριστερά και μπήκε στην περιοχή, με τον Γκοϊάν να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και έδωσε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των Αρκάδων. Ο Τόρε ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 0-2.

Γκολ ο Μπαράλες και κόκκινη!

Η Μπεσίκτας είχε πλέον την ψυχολογία και ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, ενώ πίεζε και για ένα τρίτο γκολ. Η βροχή δεν διευκόλυνε την προσπάθεια των παικτών, καθώς μετά το 60’ δυνάμωσε πολύ. Στο 73’ όμως τα πράγματα άλλαξαν για τον Αστέρα. Ο Μπαράλες με κεφαλιά μετά από ασίστ του Σανκαρέ μείωσε σε 1-2, βάζοντας ξανά τους Αρκάδες στο παιχνίδι. Στην ίδια φάση ήρθε και η αποβολή του Χάτσινσον με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία, με την Μπεσίκτας να μένει με δέκα παίκτες! Στο 75’ ο Νίκο Φερνάντεθ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Γκενέν απέκρουσε.

Έμπνευση Μπάκα και… 2-2

Η πίεση του Αστέρα αυξήθηκε, με τους παίκτες, αλλά και τον κόσμο να αρχίζει να το πιστεύει. Και στο 82’ ο Μπακασέτας έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Πάρα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2. Η Μπεσίκτας προσπαθούσε να παγώσει τον ρυθμό με συνεχείς καθυστερήσεις, αλλά ο Αστέρας επέμενε να επιτίθεται. Στα τελευταία λεπτά, έγιναν ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Γκενέν, αλλά δεν κατάφεραν οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη να πετύχουν το γκολ της νίκης που θα τους διατηρούσε στο κόλπο της πρόκρισης.

Κορυφαίος του αγώνα

Ο Μπαράλες αποδεικνύεται σε μπαλαντέρ του Βεργέτη, καθώς τον βάζει αλλαγή και εκείνος σκοράρει. Πέτυχε το πρώτο γκολ και ξύπνησε την ομάδα του, ενώ έδωσε πολλές μάχες μέσα στην περιοχή. Ο Τόρε από την πλευρά των Τούρκων ήταν αυτός που έκανε όλο το παιχνίδι και δημιούργησε προβλήματα στον Αστέρα.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (62’ Ουσέρο), Νίκο Φερνάντεθ (77’ Μπακασέτας), Γιαννιώτας (46’ Μπαράλες), Μάσα, Πάρα

Μπεσίκτας (Σλάβεν Μπίλιτς): Γκενέν, Κουρτουλούς, Σόσα (72’ Οζιακούπ), Τόρε (86’ Ουϊσάλ), Καβλάκ, Χάτσινσον, Σαχάν (64’ Κογιουνλού), Φράνκο, Γκιλίμ, Μότα, Μπα

Τα γκολ του αγώνα

{dailymotion}x2b88qh{/dailymotion}

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

Αστέρας Τρίπολης – Μπεσίκτας 2-2 (video)

{livechat}1279389{/livechat}


Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved