Ντιναμό Μόσχας – Παναθηναϊκός 2-1 (video+photos)

Ντιναμό Μόσχας – Παναθηναϊκός 2-1 (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός δεν… πάγωσε από τους -7 και από την ατμόσφαιρα στη Μόσχα, προηγήθηκε με τον Μπεργκ κι έκανε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στη Ντιναμό, όμως, πλήρωσε τα λάθη της άμυνάς του κι ηττήθηκε 2-1 από τους Ρώσους

Αν και βαθμολογικά δεν σημαίνει κάτι για τον Παναθηναϊκό, ήταν κρίμα που δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι με τη Ντιναμό στη Μόσχα. Οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαν πολύ καλή εικόνα, ήταν καλύτεροι και είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα και σίγουρα μπορούσαν να αποφύγουν την ήττα. Ωστόσο, για ακόμα μια φορά στη φετινή πορεία της ομάδας του Αναστασίου στους ομίλους του EuropaLeague, αυτό που πρόδωσε το «τριφύλλι» ήταν η άμυνά του. Τα γκολ έγιναν… δώρο στη Ντιναμό, που «γύρισε» το ματς και νίκησε 2-1 για την 5η αγωνιστική, αφήνοντας στον Παναθηναϊκό μια… γλυκόπικρη γεύση.

dynpaomesa1

Διότι ναι μεν ο Παναθηναϊκός έκανε καλή εμφάνιση και δεν παρουσίασε το κακό πρόσωπο που είχε στο ξεκίνημα του ομίλου, από την άλλη όμως για ακόμα μια φορά δεν μπόρεσε να το συνδυάσει με κάτι καλύτερο από την ήττα. Σε κάθε περίπτωση, οι «πράσινοι» έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να εμφανίσουν και στη συνέχεια, αλλά και να τα βελτιώσουν έτσι ώστε να είναι πλήρως ανταγωνιστικοί κι έτοιμοι για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί στις εγχώριες υποχρεώσεις. Ενδεικτικό της καλής παρουσίας που είχε η ομάδα του Αναστασίου, ήταν και το χειροκρότημα των 100 ηρωικών οπαδών της ομάδας, που ακολούθησαν ως τη Μόσχα έτσι ώστε να δουν το «τριφύλλι» να αγωνίζεται σε συνθήκες… Σιβηρίας!

Πλήρης η Ντιναμό, με Μπεργκ ο Παναθηναϊκός

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και απουσίες παρατάχθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό η Ντιναμό Μόσχας. Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ παρέταξε την ομάδα του με 4-3-2-1 και τον Γκαμπούλοφ κάτω από τα δοκάρια. Οι Μπίτνερ, Ντάγκλας, Σάμπα και Ρότενμπεργκ πήραν θέσεις στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά, με τους Νομπόα και Βανκέρ πήραν θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Οι Ζιρκόβ και Ιόνοβ κινήθηκαν πίσω από τον προωθημένο Κουράνι.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, αγωνίστηκε με 4-2-3-1, με τον Γιάννη Αναστασίου να επιλέγει για την αρχική ενδεκάδα και τον Μάρκους Μπεργκ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, με τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Τριαντφυλλόπουλο και Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Οι Λαγός και Μέντες πήραν θέσεις ανασταλτικών χαφ, με τους Δώνη δεξιά, Μπαϊράμι αριστερά και τον Πέτριτς πίσω από τον προωθημένο Μπεργκ.

dynpaomesa2

Μίλησε ο Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά μουδιασμένα στους -10 βαθμούς της «Χίμκι Αρίνα» στη Μόσχα. Η Ντιναμό πήρε εξαρχής τα ηνία του αγώνα και θέλησε να πιέσει τους «πράσινους», κάτι που κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας δοκάρι στο 4’ με τον Κουράνι. Η ομάδα του Αναστασίου, όμως, από το δεκάλεπτο κι έπειτα ισορρόπησε την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός πάτησε καλύτερα και στο 14’ έδωσε τη δυνατότητα στους 100 ηρωικούς οπαδούς του να φωνάξουν, αφού πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ήταν μια εξαιρετική σέντρα του Νάνο, με τον Μπεργκ στην καρδιά της άμυνας να εκθέτει τα… θηρία της Ντινάμο και με κεφαλιά να δίνει προβάδισμα στους «πράσινους».

Από το γκολ κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε να απειλείται ιδιαίτερα και χρειάστηκε ένα εικοσάλεπτο για να βρει ξανά ρυθμό η Ντιναμό. Όταν οι Ρώσοι τα κατάφεραν, έβγαλαν επιθέσεις προς την περιοχή του Κοτσόλη, ο οποίος στο 34’ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε δυνατό σουτ του Βανκέρ, ενώ ο Μπαϊράμι στο 44’ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, αφού μετά από κάθετη του Μπεργκ βγήκε μόνος του με τον Γκαμπούλοφ και… κατάφερε να αστοχήσει! Το 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού», ωστόσο, με βάση και την εικόνα του παιχνιδιού ήταν δίκαιο.

dynpaomesa3

Τα λάθη της ανατροπής

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλά προσηλωμένος στο πλάνο του και στο 53’ απείλησε με ωραίο σουτ του Πέτριτς. Κάπου εκεί, όμως, γύρισε τούμπα όλο το ματς με μια τυχερή φάση. Ήταν το 55’ όταν ο Βανκέρ έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο σώμα του Τριανταφυλλόπουλου κι από εκεί στην αριστερή γωνία του Κοτσόλη ο οποίος είχε ήδη ξεκινήσει να πέφτει προς τα δεξιά.

Το γκολ των Ρώσων, έδειξε να αποδιοργανώνει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στη συνέχεια έχασε τη συγκέντρωσή του. Οι «πράσινοι» έκαναν πολλά και παιδικά λάθη, τα οποία κόστισαν. Σε ένα τέτοιο, ο Μέντες στο 61’ έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή και ο Ιόνοβ μπήκε μόνος του απέναντι στον Κοτσόλη, με αποτέλεσμα να μην δυσκολευτεί να πλασάρει και να κάνει το 2-1 για τη Ντιναμό Μόσχας, ανατρέποντας το ματς. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση και παρά το γεγονός ότι άφησε χώρους και κινδύνευσε από την ταχύτητα του Βαλμπουενά και του Ιόνοβ, είχε με τη σειρά του ευκαιρίες να απειλήσει.

Το 2-1 δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει ηττημένος από τη Ρωσία και να συγκεντρώνονται πλέον αποκλειστικά στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί στην Ελλάδα. Το «τριφύλλι», άλλωστε, έπαιξε ποδόσφαιρο μετά από 22 ημέρες και πλέον έχει μπροστά του ματς Τετάρτη – Κυριακή, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Βέροια (30/11) στη Λεωφόρο.

dynpaomesa4

Ο κορυφαίος του αγώνα

Είθισται ο τίτλος να πηγαίνει σε ποδοσφαιριστή της ομάδας που έχει πάρει τη νίκη. Σε αυτή την περίπτωση, ο Βανκέρ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η Ντιναμό Μόσχας. Ο έμπειρος μέσος έκανε πολύ δουλειά στον χώρο του κέντρου, στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ψηλά την πίεση της ομάδας του και είναι αυτός που στην ουσία πετυχαίνει το πρώτο γκολ – με τη συνδρομή της τύχης – για να ξεκινήσει η ανατροπή των Ρώσων απέναντι στον Παναθηναϊκό.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Καμπούλοφ, Μπίτνερ, Σαμπά, Ντάγκλας, Ρότενμπεργκ, Βενκέρ, Ιόνοφ (81΄ Τζούτζακ), Βαλμπουενά, Νομπόα, Ζιρκόφ (72΄ Γιουσούποφ), Κουράνι (88΄ Προυντνίκοφ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (55΄ Κουτρουμπής), Μέντες (86΄ Πράνιτς), Λαγός, Δώνης, Μπεργκ (78΄ Κλωναρίδης), Μπαϊράμι, Πέτριτς.

Τα γκολ του αγώνα

{dailymotion}x2b7s43{/dailymotion}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ντιναμό Μόσχας – Παναθηναϊκός 2-1 (video+photos)

{livechat}1279388{/livechat}


Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved