Γιαννιώτας: «Κοιτάμε όλες τις μεγάλες ομάδες στα μάτια» (video)

Γιαννιώτας: «Κοιτάμε όλες τις μεγάλες ομάδες στα μάτια» (video)

Για το καλύτερο δυνατό θα παλέψει ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στην Μπεσίκτας, σύμφωνα με τον Γιάννη Γιαννιώτα.

Ο νεαρός μέσος μίλησε στο match program των Αρκάδων για το παιχνίδι με την τούρκικη ομάδα για την 5η αγωνιστική, επισημαίνοντας πως ο Αστέρας κοιτά κάθε ομάδα στα μάτια.

Ο Γιάννης Γιαννιώτας γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1993 στο Νεοχώρι Χαλκιδικής και είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες παίζοντας κατά σειρά στην εθνική παίδων, στην εθνική νέων, με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το καλοκαίρι του 2012.

Σήμερα ο Γιαννιώτας είναι ενεργός διεθνής με την εθνική ελπίδων, συμπαίκτης με τον Δημήτρη Κουρμπέλη και τον Τάσο Μπακασέτα.

Ο Γιαννιώτας ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Άρη, φτάνοντας μέχρι και την πρώτη ομάδα με την οποία ντεμπουτάρισε στις 5 Νοεμβρίου 2011 εναντίον του Ολυμπιακού, ενώ το καλοκαίρι του 2013 μεταγράφηκε στη Φορτούνα Ντύσελντορφ (8 αγώνες-1 γκολ) και φέτος ήρθε στον Αστέρα όπου φοράει το Νο70.

Πώς ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Άρχισα να παίζω μπάλα μόνος μου στο σχολείο, γιατί οι φίλοι μου είχαν άλλα ενδιαφέροντα. Ωστόσο, άκουγα πολλά για τον πατέρα μου, που ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έπαιξε μέχρι την Γ’ Εθνική κατηγορία. Κάποια στιγμή είχε πρόταση από μία πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν το τόλμησε και νομίζω πώς αυτό του έχει μείνει απωθημένο. Δεκατριών χρονών πήγα στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου έμεινα μέχρι τα είκοσι μου και εκτός της παρουσίας μου στη Σούπερ Λιγκ, κατακτήσαμε πρωταθλήματα στα τμήματα υποδομής».

Μέχρι που φτάνουν τα όνειρα σου;

«Θέλω να δώσω τα πάντα για το ποδόσφαιρο, να τερματίσω το ταλέντο που έχω, να δουλέψω σκληρά για να φτάσω σε υψηλό σημείο. Νομίζω πώς όρια δεν υπάρχουν. Θέλω να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται».

Έκανες πραγματικότητα το να παίξεις στο εξωτερικό. Τι σήμανε για σένα να παίξεις στη Γερμανία με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ;

«Είναι μεγάλη εμπειρία να παίζεις μπροστά σε 50-60.000 κόσμο. Είναι κάτι το μοναδικό. Εύχομαι να το ξαναζήσω. Είχα κάποια προβλήματα με τραυματισμούς και αυτό με εμπόδισε να εξελιχθώ και να έχω την πορεία που θα ήθελα εκεί».

Τι σημαίνει για σένα να παίζεις στον Αστέρα;

«Όλοι γνωρίζουμε πόσο ψηλά έχει φτάσει ο Αστέρας και τι έχει πετύχει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από τη στιγμή λοιπόν που έμαθα το ενδιαφέρον του Αστέρα δεν το σκέφτηκα και πολύ. Ο Αστέρας διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και βρήκα την ευκαιρία να αναδειχθώ και να γίνω καλύτερος πλάι τους. Από τους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του ο Αστέρας, μόνο εμπειρίες και καλά πράγματα κερδίζω».

Μπορεί να τα καταφέρει ο Αστέρας και στις τρεις διοργανώσεις που μετέχει;

«Ο Αστέρας έχει πολλούς καλούς παίκτες, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να παίξουν και να δώσουν το 100%. Πιστεύω πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε και στις τρεις διοργανώσεις. Σίγουρα θέλει πολύ δουλειά. Θα έρθουν και τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά εκεί πρέπει να σταθεί η ομάδα και να δείξει πόσο μεγάλη είναι. Στα αποδυτήρια είναι όλοι πολύ καλοί φίλοι και αυτό δεν το έχουν όλες οι ομάδες.Πιστεύω πώς θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια της σαιζόν θα έχουμε μία πολύ καλή πορεία».

Επόμενος αντίπαλος η Μπεσίκτας στο EUROPA LEAGUE με παρακαταθήκη το 1-1 στην Κωνσταντινούπολη…

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε ένα μεγάλο και ιστορικό σύλλογο. Έχουμε δείξει πώς μπορούμε και κοιτάμε όλες τις μεγάλες ομάδες στα μάτια. Το 1-1 του πρώτου αγώνα δείχνει πολλά. Δείχνει όμως και η σπουδαία εμφάνιση που κάναμε απέναντι στην Τότεναμ και δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μην την επαναλάβουμε».

Πώς ζήσατε αυτή την όμορφη περιπέτεια των ομίλων. Μπεσίκτας, Παρτιζάν, Τότεναμ;

«Σίγουρα είχε μόνο κέρδη ο Αστέρας και νομίζω πώς μέσα από αυτά τα παιχνίδια γίναμε και καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Πήραμε πολλές και σπουδαίες εμπειρίες. Όλοι θέλουν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο σαν ποδοσφαιριστές και νομίζω πώς αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Το εισπράττουμε και από τον κόσμο. Όταν τους βλέπουμε να φεύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο, ακόμα και όταν έχουμε χάσει».

Τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φίλους του Αστέρα;

«Ο Αστέρας προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και πάντα για τους τρεις βαθμούς. Δε νομίζω πώς θα βρει κάποιος παιχνίδι που δεν προσπαθήσαμε να κερδίσουμε και δεν τα δώσαμε άλλα. Θα υπάρχουν τα κακά παιχνίδια και οι άσχημες εμφανίσεις, αλλά εμείς κρατάμε πώς ο Αστέρας προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. Ακόμα και όταν είναι μία κακή μέρα, εμείς βρίσκουμε δυνάμεις να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας».

Ποιον ποδοσφαιριστή έχεις ως πρότυπο;

«Ξεχωρίζω τρεις ποδοσφαιριστές, τον Γάλλο Ριμπερί, τον Πορτογάλο Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Αργεντινό Μέσι. Πιο κοντά στο στυλ μου είναι νομίζω ο Ριμπερί, γιατί για τους άλλους δύο δεν μπορεί να συζητήσει κανείς. Είναι από άλλο πλανήτη».

Παίζεις χρόνια στις «μικρές» εθνικές ομάδες και στον Αστέρα βρήκες και δύο συμπαίκτες σου, τον Δημήτρη Κουρμπέλη και τον Τάσο Μπακασέτα...

«Πρόκειται για δύο παιδιά με εξαιρετικό χαρακτήρα και δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Δουλεύουν πολύ το πρωί στην προπόνηση και έρχονται και το απόγευμα στο γήπεδο. Αυτό από μόνο του λέει ότι έχουν όνειρα. Πιστεύω πώς αυτά τα δύο παιδιά θα πάνε πολύ ψηλά».

Σκέφτεσαι καθόλου την «μεγάλη» εθνική;

«Δεν το σκέφτομαι απλά, το ονειρεύομαι. Το περιμένω πώς και πώς, απλά περιμένω το χρόνο μου. Θέλω όταν πάω, να μείνω. Να μην είμαι περαστικός από την εθνική ανδρών. Προτιμάω να πάω αργότερα, σε μία πιο ώριμη ηλικία και να μείνω. Είναι δώρο Θεού να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο και να ακούς τον Εθνικό Ύμνο. Εύχομαι να ζω αυτό το συναίσθημα για πολλά χρόνια».

Φοράς το Νο70. Σημαίνει κάτι για σένα;

«Μου αρέσει πολύ αυτός ο αριθμός και πάντα ήθελα να τον έχω. Στον Αστέρα ζήτησα και πήρα το 70».

Αν ήξερες ότι η ευχή που θα έκανες, θα γινόταν πραγματικότητα, τι ευχή θα έκανες για τον Αστέρα και τι για τον εαυτό σου;

«Θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα στον Αστέρα. Όλοι οι παίκτες του να έχουν υγεία και η ομάδα να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Να βοηθάμε όλοι την ομάδα που έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου. Για μένα, θέλω να έχω υγεία και να βοηθάω όσο μπορώ περισσότερο την ομάδα μου».

Γιαννιώτας: «Κοιτάμε όλες τις μεγάλες ομάδες στα μάτια» (video)



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved