Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 1-1 (photos)

Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 1-1 (photos)

Κοιτάζοντας τους «βιόλα» στα μάτια, ο «Δικέφαλος» βρέθηκε μια ανάσα από την μεγάλη νίκη, καθώς στο γκολ του Μάρτενς στο 81’ απάντησε ο Πασκουάλ 7 λεπτά αργότερα

Δείχνοντας το καλό του ευρωπαϊκό πρόσωπό ο ΠΑΟΚ έχοντας βάλει δύσκολα στην Φιορεντίνα, βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση των τριών βαθμών με το γκολ του Μάρτενς αλλά η άψογη εκτέλεση φάουλ του Πασκουάλ του στέρησε ένα μεγαλειώδες «διπλό». Έτσι, με το τελικό 1-1 ο «Δικέφαλος» έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης φτάνοντας τους 4 βαθμούς, με την Φιορεντίνα στο… ρετιρέ του ομίλου με 10.

mesa1

Καλύτερος, αλλά…

Με εμφανώς καλύτερη εικόνα συγκριτικά με την αναμέτρηση στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έδειξε αποφασισμένος να πιέσει την Φιορεντίνα κάνοντας… δύσκολη τη ζωή των «βιόλα». Πράγματι οι παίκτες του Αναστασιάδη έχοντας περισσότερα «τρεξίματα» δυσκόλεψαν αρκετά την κυκλοφορία των γηπεδούχων κρατώντας μακριά από την εστία του Γλύκου τους «κινδύνους». Ο έμπειρος τεχνικός παρέταξε τον «Δικέφαλο» με 4-3-3 και τους Σπυρόπουλο, Βίτρο, Κατσικά, Κίτσιου μπροστά από τον Γλύκο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Γκολάσα, Τζιόλης και Τζανδάρης, ενώ στον Αθανασιάδη που ήταν στην κορυφή, πλαισίωσαν οι Σαλπιγγίδης και Περέιρα.

Οι γηπεδούχοι λοιπόν από το 20’ και μετά πήραν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον ΠΑΟΚ να τους έχει δώσει χώρο περιμένοντάς τους στο μισό γήπεδο. Με τον Γκόμες να είναι κύριος αποδέκτης των επιθέσεων της ομάδας του Μοντέλα οι αμυντικοί των Θεσσαλονικέων θα πρέπει να ευγνωμονούν την… αστοχία του καθώς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση ουκ ολίγες φορές. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά και το 0-0 του ημιχρόνου τον ευνοεί, με βάσει την εικόνα των δυο ομάδων.

mesa2 copy

Μια… ανάσα από τον θρίαμβο

Αλλάζοντας την εικόνα του στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και όσο κυλούσαν τα λεπτά έδειχνε να βγαίνει με αξιώσεις μπροστά δημιουργώντας κινδύνους στα καρέ του Ταταρουσάνου. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον Γκόμες ως «αιχμή του δόρατος» αλλά ο Γερμανός στράικερ είχε απέναντί του έναν Γλύκο σε πολύ καλή ημέρα.

Έτσι, όσο το 0-0 διατηρούνταν οι παίκτες του Μοντέλα έδιναν όλο και μεγαλύτερη προσοχή στα μετόπισθεν καθώς οι αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ με Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη γίνονταν αρκετά επικίνδυνες. Μάλιστα ο δεύτερος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Τελικά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να… παγώσουν το «Αρτέμιο Φράνκι» με τον Μάρτενς να σκοράρει στο 81’, 11 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Ωστόσο, οι «βιόλα» γλίτωσαν την ήττα στο 88’ με το απευθείας φάουλ του Πασκουάλ. Το 1-1 λοιπόν έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης, με τον «Δικέφαλο» να μένει με μια… γλυκόπικρη γεύση μετά την διακύμανση του σκορ στα τελευταία λεπτά.

Κορυφαίος του αγώνα

Η σταθερότητά του καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και τα αλλεπάλληλα «όχι» που είπε κυρίως στον Γκόμες του δίνουν τεράστιο μερίδιο της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία. Ο λόγος για τον Γλύκο φυσικά που δικαίως αναδεικνύεται σε κορυφαίο του ματς καθώς το γκολ που δέχτηκε στο φινάλε ήταν από αυτά που «δεν πιάνονται».

Φιορεντίνα (Βιτσέντσο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς (86' Μπαμπακάρ), Βάργκας (70' Μπόρχα Βαλέρο), Πιζάρο, Κουαδράδο, Κούρτιτς, Λάτσαρι (58' Μαρίν), Γκόμεζ

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σπυρόπουλος (90' Τζαβέλλας), Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Γκολάσα, Τζανδάρης, Τζιόλης, Περέιρα (46' Μαντούρο), Σαλπιγγίδης (70' Μάρτενς), Αθανασιάδης

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 1-1 (photos)

{livechat}1271378{/livechat}


ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved