Αστέρας Τρίπολης - Τότεναμ 1-2

Αστέρας Τρίπολης - Τότεναμ 1-2

Κάτι καλύτερο άξιζε ο Αστέρας απέναντι στην Τότεναμ, με την ήττα με 2-1 να μην αντικατοπτρίζει την επιθετικότητα των Αρκάδων στο δεύτερο ημίχρονο

Πιο ορεξάτη μπήκε η Τότεναμ που έλεγχε τον ρυθμό, με τον Αστέρα να χάνει κάποιες ευκαιρίες μετά το 25’, όμως σε ένα δεκάλεπτο φωτιά, οι Άγγλοι πέτυχαν δύο γκολ. Στο 36’ ο Τάουνσεντ άνοιξε το σκορ με πέναλτι, ενώ στο 42’ ο Κέιν έγραψε με κεφαλιά το 0-2. Οι Αρκάδες στο δεύτερο ημίχρονο έχασαν σωρεία ευκαιριών για να σκοράρουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 90’ με πέναλτι του Μπαράλες.

Με ενδεκάδα Αγγλίας

Την απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του δείχνει ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος επέλεξε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα που παρέταξε και στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Παρά την ήττα, ο Αστέρας είχε παίξει καλά και εντός έδρας πάντα αποδίδει καλύτερα. Έτσι, ο Κοσίτσκι πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας οι Σανκαρέ, Ζησόπουλος, ενώ στα άκρα οι Λούι, Παντελιάδης στα άκρα. Στα χαφ πήραν θέση οι Ουσέρο, Μουνάφο και μπροστά τους οι Μάσα, Ρόλε, Τσοκάνης και στην επίθεση ο Πάρα. Η Τότεναμ είχε αλλαγές στη σύνθεσή της, με τον Βορμ αντί του τιμωρημένου Γιορίς, ενώ Λαμέλα και Κέιν είχαν ξανά θέση στη βασική ενδεκάδα.

Πίεση η Τότεναμ, αντεπιθέσεις ο Αστέρας

Με την έναρξη του αγώνα, η Τότεναμ ήταν πιο επιθετική, παίζοντας κυρίως από αριστερά, ψάχνοντας διαδρόμους για την εστία του Κοσίτσκι. Ο Αστέρας κυνηγούσε τις αντεπιθέσεις, με τον Μάσα σε μια από αυτές να κερδίζει το κόρνερ στο 13’, με την κεφαλιά του Ζησόπουλου στην εξέλιξη της φάσης να μη βρίσκει στόχο. Στο 21’ σουτ του Λαμέλα, το μπλόκαρε ο Κοσίτσκι, στην πρώτη ουσιαστική φάση των Άγγλων. Μετά το πρώτο 25λεπτο, οι Αρκάδες ανέβασαν την πίεσή τους και προσπάθησαν να πατήσουν περιοχή. Στο 30’ ο Μουνάφο κέρδισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του Μάσα δεν ήταν καλό.

Πέναλτι και μετά ο εφιάλτης Κέιν

Στο 36’ όμως η Τότεναμ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σανκαρέ στον Τάουνσεντ και ο ίδιος έκανε το 0-1 από την άσπρη βούλα. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι Άγγλοι είχαν βρει ρυθμό. Στο 42’ ο Τάουνσεντ έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Κέιν να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κοσίτσκι για το 0-2.

Δυναμικό ξεκίνημα με σερί ευκαιριών

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Τσοκάνης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά πλάσαρε λίγο άουτ και στο επόμενο λεπτό σουτ του Ρόλε πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 53’ και στο 54’ ο Πάρα βγήκε μόνος του απέναντι στον Βορμ, όμως τα πλασέ του ήταν και τις δύο φορές άστοχα. Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά με στόχο να αιφνιδιάσουν την Τότεναμ, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στο 61’ σουτ του Κέιν, κατέληξε με κόντρα στην αγκαλιά του Κοσίτσκι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μάσα πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Βορμ μπλόκαρε. Στο 62’ ο Ρόλε προσπάθησε να μπει μέσα στην περιοχή αναστατώνοντας την άμυνα της Τότεναμ, όμως η φάση σταμάτησε με ένα οφσάιντ. Στο 64’ κεφαλιά του Σανκαρέ δεν απείλησε τον Βορμ. Στο 65’ εκπληκτικό πλασέ του Μάσα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της Τότεναμ.

Επεσε ο ρυθμός

Μετά τον φρενήρη ρυθμό του πρώτου 20λεπτου, η ταχύτητα του αγώνα έπεσε, με τον Αστέρα να συνεχίζει να ψάχνει τα γκολ, ενώ η Τότεναμ έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Στο 84’ ο Ζησόπουλος μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ, αλλά ο Βορμ αντέδρασε σωστά και απέκρουσε. Στο 87’ ο Μπαντιμπανγκά μέσα από την περιοχή προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Τότεναμ κατάφερε να μπλοκάρει.

Πέναλτι και…

Στο 89’ ο Μπαράλες βγήκε σε θέση βολής και ο Φάζιο τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι και κόκκινη στον αμυντικό των Άγγλων. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 1-2. Στο 90+2’ ο Μπαντιμπανγκά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι, χάνοντας μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Τσοκάνης (60’ Μπαντιμπανγκά), Μουνάφο (81’ Γιαννιώτας), Ουσέρο, Μάσα, Ρόλε, Πάρα (84’ Μπαράλες)

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Βορμ, Ντάιερ, Ντέιβις, Φερτόνχεν, Φάζιο, Σταμπουλί, Ντεμπελέ, Λαμέλα (46’ Σολδάδο), Τάουσεντ, Έρικσεν (63’ Μέισον), Κέιν (76’ Παουλίνιο)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

Αστέρας Τρίπολης - Τότεναμ 1-2

{livechat}1271365{/livechat}


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved