Παναθηναϊκός – PSV Αϊντχόφεν 2-3 (photos)

Παναθηναϊκός – PSV Αϊντχόφεν 2-3 (photos)

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε, προηγήθηκε και μπορούσε να νικήσει την Αϊντχόφεν, αλλά η ποιότητα των Ολλανδών τους έδωσε νίκη (3-2) που απέκλεισε και μαθηματικά το τριφύλλι από τη συνέχεια του Europa League

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού, ολοκληρώθηκε επί της ουσίας μετά την ήττα από την Αϊντχόφεν στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα που πήραν στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στους Ολλανδούς, οι οποίοι με το 3-2 υπέρ τους έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση. Αυτό που μένει για το τριφύλλι στο Europa League, είναι να επιδιώξει την πρώτη του νίκη στα παιχνίδια που ακολουθούν με τη Ντιναμό Μόσχας στη Ρωσία και την Εστορίλ στη Λεωφόρο.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε πάθος και θέληση, όμως, η ποιότητα των Ολλανδών ήταν αυτή που τους χάρισε τη νίκη κι άφησε τον Παναθηναικό εκτός Ευρώπης. Το «τριφύλλι» δεν ήταν κακό, όμως, ποιοτικά υστέρησε της ομάδας του Κοκού και τα ατομικά λάθη στην άμυνα, κόστισαν για ακόμα μια φορά. Αν αναλογιστεί κανείς πως ο Λουκ Στιλ έχει στο ενεργητικό του τουλάχιστον τρεις μεγάλες επεμβάσεις, καταλαβαίνει και τη διαφορά των δυο ομάδων. Κι όμως, ο Παναθηναϊκός είχε μπει πολύ δυνατά, κατάφερε να προηγηθεί δυο φορές και να μην παρασυρθεί από την ισοφάριση της PSV, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

PAOPSVKosmos

Πλέον, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου συγκεντρώνεται στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για το πρωτάθλημα. Εκεί, το τριφύλλι θέλει τη νίκη για να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στη Σούπερ Λίγκα και για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Οι «πράσινοι», όπως κι ο κόσμος τους, στρέφουν εκεί την προσοχή τους, αλλά και στον συγκλονιστικό Ζέκα ο οποίος έπαιζε με πρόβλημα στον προσαγωγό από το 80' του αγώνα και θα φανεί αν μπορεί να αγωνιστεί την Κυριακή.

Πάγκο ο Μπεργκ, πλήρης η PSV

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν ρίσκαρε τελικά με τη συμμετοχή του Μάρκους Μπεργκ από την αρχή, παρέταξε όμως τον Παναθηναϊκό με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στιλ, με τους Νάνο, Μέντες, Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ο Λαγός, με τους Πράνιτς και Ζέκα αριστερά και δεξιά του. Μπροστά τους κινήθηκε ο Ατζαγκούν, με τους Καρέλη και Πέτριτς να είναι το επιθετικό δίδυμο.

Στον αντίποδα, ο Φιλίπ Κοκού διατήρησε το 4-3-3 για την Αϊντχόφεν, χωρίς να έχει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζόετ, με τους Βίλεμς, Ισιμάτ-Μιρίν, Ρέκικ και Αρίας από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Γκουαρδάδο, Βαϊνάλντουμ και Μάχερ, ενώ στην επιθετική τριάδα πήραν θέσεις οι Ντεπάι, Ντε Γιόνγκ και Νάρσινγκ από αριστερά προς τα δεξιά.

Με πάθος και ποιότητα!

PAOPSVAdjagun

Το παιχνίδι στη Λεωφόρο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό. Με πάθος και με τη δύναμη του κόσμου, η ομάδα του Αναστασίου προσπάθησε να επιβληθεί των Ολλανδών. Έτσι, στην πρώτη πολύ καλή επίθεση των πράσινων, στο 11', η μπάλα πήγε στα δίχτυα. Ήταν ένα δυνατό γύρισμα του Ζέκα, ο Πέτριτς άφησε κι ο Ατζαγκούν νίκησε τον Ζόετ για να γίνει... έκρηξη στη Λεωφόρο. Ωστόσο, στη συνέχεια η Αϊντχόφεν δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Οι Ολλανδοί ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν σχετικά γρήγορα στην ισοφάριση. Ήταν το 37' όταν ο Μάχερ πάσαρε, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε λάθος και ο Ντεπάι δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον εξαιρετικό Στιλ που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στη φάση.

Εκτός, όμως, από την ποιότητα των παικτών του Κοκού, μίλησε στη συνέχεια και η ποιότητα του Μλάντεν Πέτριτς. Στο 43' ο Καρέλης έκανε την κεφαλιά – πάσα, ο Κροάτης είδε τον Ζόετ εκτός εστίας και από μακρινή απόσταση τον εκτέλεσε για το 2-1 που πανηγυρίστηκε έξαλλα. Την ίδια ώρα, ο Αναστασίου αντικατέστησε τον Λαγό, που είχε κάρτα κι έκανε δυνατά μαρκαρίσματα, με τον Χρήστο Δώνη. Ο Παναθηναϊκός, είχε κάνει ένα πολύ καλό ημίχρονο και δίκαια είχε το προβάδισμα στο σκορ.

Ήταν, απλά, καλύτερη!

PAOPSVKaliteri

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκος δεν μπήκε το ίδιο δυνατά. Η Αϊντχόφεν ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα και πίεζε πολύ για την ισοφάριση. Οι Ολλανδοί είχαν τόσο στην κατοχή όσο και τις γρήγορες επιθέσεις όποτε ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βγει στην κόντρα. Ο Στιλ και ο Σίλντενφελντ ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, όμως, αυτό δεν έφτανε. Ο Αναστασίου προσπάθησε να τονώσει την επίθεση αποσύροντας τον εξαιρετικό μεν, κουρασμένο δε, Μλάντεν Πέτριτς, βάζοντας στο παιχνίδι τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο ήταν αρκετά προβληματικός στο να κρατήσει μπάλα, δεν μπόρεσε να απειλήσει αρκετά την Αϊντχόφεν και στο 65' ο Ντε Γιόνγκ – από θέση οφσάιντ – πλάσαρε τον Στιλ για το 2-2 στη Λεωφόρο.

Μετά την ισοφάριση, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγάλει φάσεις, έτσι ώστε να κρατήσει μακριά τους Ολλανδούς από την εστία του. Για ένα δεκάλεπτο, περίπου, η ομάδα του Αναστασίου ήταν καλή κι έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες με Καρέλη και Ατζαγκούν να χάνουν... τα άχαστα και τον Ζόετ να σώζει την εστία του. Στη συνέχεια, η Αϊντχόφεν ανέβηκε, έβγαλε φάσεις και στο 78' μετά το κόρνερ του Βίλεμς, ο Βαϊνάλντουμ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους για να κάνει το 2-3 στη Λεωφόρο. Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε έστω να ισοφαρίσει. Οι «πράσινοι» είχαν καλές στιγμές με τους Καρέλη και Πράνιτς, ενώ οι Ολλανδοί είδαν τον Στιλ να τους στερεί άλλες δυο φορές τον Στιλ να κρατάει τον Παναθηναϊκό.

Η λήξη του ματς, βρήκε πάντως τον κόσμο να χειροκροτεί για την προσπάθεια και να τραγουδά το σύνθημα «Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ...», ζητώντας παράλληλα τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα.

Ο κορυφαίος του αγώνα

PAOPSVMVP

Μπορεί να μην έκανε τρομερά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, όμως, ήταν αρχηγός με τα όλα του. Ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, κράτησε σχεδόν όλη τη μεσαία γραμμή της Αϊντχόφεν μόνος του, έβαλε το νικητήριο γκολ και ήταν άρχοντας στο κέντρο σε όλο το παιχνίδι. Έτσι, καθώς η ομάδα του νίκησε, πήρε τον τίτλο που θα δικαιούταν ο συγκλονιστικός Ζέκα αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (43΄ Δώνης), Ζέκα, Ατζαγκούν (72΄ Μπούι), Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς (64΄ Μπεργκ)

Αϊντχόφεν (Φιλίπ Κοκού): Ζουτ, Ισιμάτ-Μιρίν, Ρέκικ, Αρίας, Βίλεμς (90΄+2 Χέντριξ), Μάχερ, Βαϊνάλντουμ, Γκουαρντάντο, Ντεπάι, Ντε Γιονγκ, Νάρσινγκ (90+7΄ Γιόζεφσον).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/c3a4a3|600|700{/iframe}



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved