PSV Αϊντχόφεν – Παναθηναϊκός 1-1 (video+photos)

PSV Αϊντχόφεν – Παναθηναϊκός 1-1 (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός έκανε με διαφορά την καλύτερή του εμφάνιση στη σεζόν, πήρε βαθμό (1-1) απέναντι στην Αϊντχόφεν και δικαιούταν ακόμα και τη νίκη – Ο Καρέλης το γκολ των «πράσινων», αρνήθκε πέναλτι ο Ζέλινκα

Αυτός ο Παναθηναϊκός δίνει ελπίδα στον κόσμο του. Οι «πράσινοι» εμφάνισαν – επιτέλους – καλό πρόσωπο, έπαιξαν στα ίσα την φορμαρισμένη Αϊντχόφεν και κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στον 5ο όμιλο του Europa League, δείχνοντας έτοιμοι να κυνηγήσουν ως το φινάλε την πρόκριση. Το «τριφύλλι» ήταν εξαιρετικό στην ανασταλτική λειτουργία, κράτησε τους Ολλανδούς μακριά από την εστία του Στιλ, και επιθετικά «χτύπησε» εξαιρετικά τόσο στην κόντρα όσο και με την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο, είχε να αντιμετωπίσει τόσο την… ατυχία του όσο και τον Ζέλινκα που έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι πάνω στον Ατζαγκούν, ενώ υπάρχει κι ένα ακόμα αμφισβητούμενο πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που κρατάει ο Παναθηναϊκός είναι η εικόνα του, που έκανε τους 2000 και πλέον οπαδούς του οι οποίοι βρέθηκαν στο «Philips Stadion» να πάρουν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας και να ελπίζουν σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Οι «πράσινοι» έδειξαν να αφυπνίζονται την καλύτερη χρονική στιγμή, αφού έμειναν όρθιοι στο πιο δύσκολο ματς που έχουν δώσει ως τώρα στη σεζόν, τρεις μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Αναστασίου για πρώτη φορά είχε συνοχή, πλάνο και δεμένη άμυνα, με τον Στιλ όποτε χρειάστηκε να είναι εκεί, ενώ θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα αν ήταν πιο προσεκτική και πιο ουσιαστική στην τελική προσπάθεια. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν βαθμό στον 5ο όμιλο του Europa League, ενώ η PSV είναι στους 4 με την Εστορίλ να είναι στους 3 και τη Ντιναμό Μόσχας να έχει ξεφύγει στους εννέα βαθμούς.

1160302

Με φορτωμένο άξονα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο «Philips Stadion» με αρκετές αλλαγές και πολλά πρόσωπα στη μεσαία γραμμή του. Ο Αναστασίου επέλεξε το 4-3-2-1 με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια και τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Τριανταφυλλόπου από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θέση ανασταλτικού χαφ πήρε ο Δώνης, ενώ οι Ζέκα και Μπούι κινήθηκαν μπροστά του. Οι Ντίνας και Πράνιτς, αποτέλεσαν τα στηρίγματα του Κλωναρίδη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Στον αντίποδα, ο Φιλίπ Κοκού, επέλεξε το… πατροπαράδοτο 4-3-3 για την Αϊντόφεν, ενώ αντίθετα με τα ρεπορτάζ ο Μέμφιος Ντεπάι ήταν στο αρχικό σχήμα της PSV. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Πάσβεερ, με τους Βίλεμς, Ρέκικ, Μπρούμα και Μπρένετ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή κινήθηκαν οι Γκουαδράδο, Χέντριξ και Μάχερ, με τους Ντεπάι, Ναρσίνγκ και Ντε Γιόνγκ να είναι η τριάδα της επιθετικής γραμμής.

1160315

Καλή εικόνα, αλλά… κακό γκολ

Ο Παναθηναϊκός στην Ολλανδία παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που βλέπουμε φέτος. Η ομάδα του Αναστασίου ήταν στιβαρή, είχε καλά τρεξίματα και πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ιδιαίτερα από την Αϊντχόφεν. Το πλάνο με τα πολλά πρόσωπα στο κέντρο έδειξε να αποδίδει για τον Παναθηναϊκό, που ενίσχυσε τα μαρκαρίσματα σε Ντεπάι και Γκουαδράδο για να μην δεχθεί φάσεις, κάτι που έγινε σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, προσπάθησε με την ταχύτητα του Κλωναρίδη και την ποιότητα του Πράνιτς να φτιάξει κάτι καλό στην επίθεση, όμως, οι περισσότερες προσπάθειες έμειναν ημιτελείς.

Η πρώτη, και σοβαρότερη, ευκαιρία των Ολλανδών στο ματς ήρθε στο 17’ με τον Ντεπάι να σημαδεύει το δοκάρι του Στιλ με τρομερή εκτέλεση φάουλ. Εκτός του Ντεπάι, τον Παναθηναϊκό χτύπησε κι η ατυχία, αφού ο Ντίνας αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 24’ και έδωσε τη θέση του στον Ατζαγκούν. Το πλάνο των «πράσινων», πάντως, δεν άλλαξε καθώς «έβγαινε» στο γήπεδο. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός προς το τέλος του ημιχρόνου είχε μια καλή στιγμή με τον Μπούι στο ύψος του πέναλτι να μην προλαβαίνει να εκτελέσει και στην εξέλιξη της φάσης το πλήρωσε. Η Αϊντχόφεν έβγαλε αντεπίθεση, με τον Ντεπάι να βγαίνει μόνος με τον Στιλ, να τον ξεπερνά και να ανοίγει το σκορ, κάνοντας το 1-0 που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου στο «Philips Stadion».

1160386

Άξιζε την ανατροπή!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με το ίδιο ξεκάθαρο πλάνο. Κλειστοί χώροι για την ομάδα του Κοκού, καλή κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορο παιχνίδι στην επίθεση. Αυτό το σκηνικό στα πρώτα 15’ δεν έδειχνε ωστόσο να λειτουργεί τόσο καλά, αφού η Αϊντχόφεν μπήκε δυνατά κι έκανε φάσεις, όμως, τόσο οι Σίλντενφελντ και Κουτρουμπής όσο κι ο Στιλ όποτε χρειάστηκε, ήταν εκεί για να κρατήσουν το «τριφύλλι» στο ματς. Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε αισθητά στο κομμάτι της κατοχής κι άρχισε να ψάχνει τη στιγμή του στην επίθεση για να φέρει το ματς στα ίσα. Οι «πράσινοι» είχαν καλές στιγμές με Μπούι, Ατζαγκούν και Πράνιτς, αλλά οι λάθος επιλογές στην τελική προσπάθεια δεν απειλούσαν την εστία του Πάσβεερ.

Ο Αναστασίου, αντικατέστησε τον Πράνιτς αρχικά, βάζοντας στο ματς τον Καρέλη για να ρισκάρει περισσότερο, κάτι που έδωσε ταχύτητα στην ομάδα και την έφερε πιο πολλές φορές κοντά στα καρέ της Αϊντχόφεν. Στη συνέχεια, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πέρασε στο ματς και τον Πέτριτς, αντί του μέτριου Κλωναρίδη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει πίσω όλη τη μεσοαμυντική γραμμή των γηπεδούχων και να φτιάξει φάσεις με τον Έλληνα φορ που όμως δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 85’, ο Ατζαγκούν ανατράπηκε καθαρά αλλά ο Ζέλινκα δεν έδωσε το πέναλτι, όμως, δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση! Ο Πέτριτς πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Νάνο, ο Πάσβεερ απέκρουσε… κατά τύχη κι η μπάλα πήγε πάνω στον Πέτριτς. Ο Κροάτης επέλεξε να τη «σπάσει» στον Καρέλη κι αυτός με το δεξί έκανε το 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο «Philips Stadion», με τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά φέτος να παρουσιάζει το πραγματικό του πρόσωπο!

Ο κορυφαίος του αγώνα

Μπορεί να μην ήταν στο αρχικό πλάνο του Γιάννη Αναστασίου, όμως, η είσοδός του μετά τον τραυματισμό του Θανάση Ντίνα μπήκε στο γήπεδο και βοήθησε την ομάδα του να κάνει την εξαιρετική εμφάνιση στην Ολλανδία. Ο Αμπντούλ Ατζαγκούν, ήταν εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή αλλά κι επιθετικά, θα μπορούσε να έχει γίνει… ήρωας νωρίτερα αν ο Ζέλινκα του έδινε το πέναλτι που του έκανε ο Μπρούμα και γενικά ήταν η επιτομή της μαχητικότητας για τους «πράσινους». Ο Νιγηριανός είχε τρεξίματα, σωστές μεταβιβάσεις και πρεσάρισμα στα χαφ των Ολλανδών, κάνοντας μια από τις πιο μεστές εμφανίσεις του με την πράσινη φανέλα.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Φιλίπ Κοκού): Πασβερ, Ρέκικ, Μπρούμα, Βίλεμς, Μπρενέτ, Χέντριξ (90΄ Μιρίν), Μάχερ, Γκουαρντάντο, Ντε Γιονγκ, Ναρσινγκ (75΄ Ριτσμάιερ), Ντεπάι (67΄ Γιόζεφσον)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κλωναρίδης (76΄ Πέτριτς), Ζέκα, Δώνης, Μπουι, Ντίνας (24΄ Ατζαγκούν), Πράνιτς (60΄ Καρέλης)

Το γκολ του Παναθηναϊκού

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα από το Onsports:

PSV Αϊντχόφεν – Παναθηναϊκός 1-1 (video+photos)



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved