ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα 0-1 (photos)

ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα 0-1 (photos)

«Χάνοντας» ένα ημίχρονο με την τουλάχιστον μέτρια απόδοσή του ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε από τους ανώτερους Ιταλούς μένοντας πίσω στην… κούρσα της πρόκρισης

«Αφήνοντας» το πρώτο ημίχρονο να… πάει χαμένο ο ΠΑΟΚ είδε την σαφώς ανώτερη Φιορεντίνα να φτάνει στο γκολ στο 38’ με τον Βάργκας, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο του έργο του. Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν στην επανάληψη αλλά αυτό δεν φάνηκε αρκετό καθώς οι προσπάθειές τους έβρισκαν καλά διαβασμένους τους Ιταλούς που έχασαν μεγάλες ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ.

mesa copy

Προβλημάτισε και το… πλήρωσε

Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμεναν οι περισσότεροι από τον ΠΑΟΚ σε ένα εντός έδρας ματς και με αντίπαλο την θεωρητικά πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου, οι Θεσσαλονικείς δεν μπήκα δυνατά στο παιχνίδι. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά η Φιορεντίνα πήρε την κατοχή της μπάλας, είδε τον «Δικέφαλο» να την περιμένει πίσω από την μεσαία γραμμή και πιέζοντας ψηλά κάθε φορά που έχανε την μπάλα έκανε… δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων.

Χωρίς να δείχνουν την απαιτούμενη για ένα τέτοιο παιχνίδι συγκέντρωση οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, ακολουθώντας κατά συνέπεια τους Ιταλούς. Με την μεσαία του γραμμή να μην ανταποκρίνεται τα καθήκοντά της και τους πλάγιους μπακ (Ρατς, Κίτσιου, που αντικατέστησε πρόωρα τον τραυματία Σκόνδρα) να μην δίνουν τις απαραίτητες βοήθειες στον δημιουργικό τομέα ο ΠΑΟΚ είχε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτο 45λέπτου παθητικό ρόλο.

Οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης δεν τροφοδοτούνταν σωστά, με τον δεύτρο μάλιστα να γυρνάει αρκετές φορές πολύ πίσω προκειμένου να πάρει την μπάλα. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Μοντέλα έφταναν με άνεση έξω από τα καρέ του Γλύκου και αν έδειχναν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Τελικά, η υπεροχή των «βιόλα» έφερε, δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα καθώς στο 38’ ο Βάργκας βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο και με διπλή προσπάθεια τον «νίκησε» ανοίγοντας το σκορ. Το γκολ έδειχνε να… αφυπνίζει τους Θεσσαλονικείς που κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ρατς να αναλαμβάνει αρκετές πρωτοβουλίες από την αριστερή πτέρυγα, χωρίς ωστόσο να «απειλήσουν» ουσιαστικά την εστία του Ταταρουσάνου που χρειάστηκε ουσιαστικά να επέμβει μόνο στο σουτ του Αθανασιάδη στο 44’.

mesa2 copy copy copy copy

Προσπάθησε αλλά ήταν αργά

Από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έδειξε πως μπήκε με εντελώς διαφορετική διάθεση στο ματς καθώς η εμφάνισή του ήταν σαφώς βελτιωμένη. Οι Θεσσαλονικείς με τον Ρατς να έχει αρκετά «ανεβάσματα» από τα πλάγια έδειξαν διάθεση να πιέσουν τους Ιταλούς θέλοντας την γρήγορη ισοφάριση. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος παιχνιδιού είχε και το τίμημά του για τους γηπεδούχους καθώς οι παίκτες του Μοντέλα έβρισκαν κενούς χώρους βγαίνοντας απειλητικά απέναντι από τον Γλύκο.

Με τους χαφ του «Δικεφάλου» να πιέζουν πλέον πιο ψηλά και τα ακραία μπακ να δίνουν τον… παίκτη παραπάνω ο «Δικέφαλος» απείλησε με σουτ των Κίτσιου, Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη πριν τη συμπλήρωση του 60ου λεπτού χωρίς όμως να κάνει την μεγάλη φάση. Τα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν στην επανάληψη άλλαξε η είσοδος του Κουαδράδο που έδωσε νέα πνοή στην Φιορεντίνα και αναδείχθηκε σε μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του «Δικεφάλου». Μάλιστα από το 65’ και μετά οι «βιόλα» έδειξαν να ισορροπούν ξανά το ματς περνώντας χωρίς απώλειες το διάστημα της πίεσης από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα έφτασαν κοντά και στο 2-0 σε αρκετές στιγμές με κορυφαία το δοκάρι του Βάργκας στο 63’.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στο τελευταίο 10λεπτο όπου και με τον Παπαδόπουλο στη σύνθεσή του ο ΠΑΟΚ έκλεισε την Φιορεντίνα στα καρέ της χωρίς ωστόσο να δημιουργεί εύκολα φάσεις. Οι αμυντικοί των Ιταλών «καθάριζαν» τους… κινδύνους χωρίς μεγάλη πίεση με το 1-0 να μένει ως το σφύριγμα της λήξης και τον «Δικέφαλο» ουσιαστικά να «πληρώνει» την εμφάνιση του πρώτου 45λέπτου.

mesa3 copy copy

Κορυφαίος του αγώνα

Όντας ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του ματς και αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνων για τα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ ο Βάργκας δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως κορυφαίος του ματς, καθώς με την απόδοσή του συνέβαλε αποφασιστικά στη νίκη της Φιορεντίνα.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας (11' Κίτσιου), Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Περέιρα (54'΄Γκολάσα), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος)

Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπάντεϊ, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (66' Λατσάρι), Ίλισιτς΄(78' Μαρίν), Μπερναντέσκι (57' Κουαδράδο)

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης:

ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα 0-1 (photos)



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved