PSV Αϊντχόφεν – Παναθηναϊκός: Ώρα αποδείξεων

PSV Αϊντχόφεν – Παναθηναϊκός: Ώρα αποδείξεων

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο «Philips Stadion» από την Αϊντχόφεν (22:05, Onsports/Novasports 2) και θέλει θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει «ζωντανός» στο Europa League.

Σε μια δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα και προερχόμενος από κακές εμφανίσεις κι αρνητικά αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός καλείται να δώσει απαντήσεις. Οι «πράσινοι» παίζουν στην έδρα της Αϊντχόφεν την ευρωπαϊκή τους… ύπαρξη για φέτος, αφού αν δεν καταφέρουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα επί της ουσίας θα έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League. Παράλληλα, θα δεχθεί ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα η ψυχολογία της ομάδας σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, λίγα 24ωρα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τα προηγούμενα 24ωρα οι Γιάννης Αλαφούζος και Γιάννης Αναστασίου, προσπάθησαν με τις ομιλίες τους να τονώσουν το ηθικό των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού και να τους… ξυπνήσουν για να βγάλουν στο χορτάρι τις δυνατότητές τους. Παράλληλα, ο προπονητής της ομάδας θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, έτσι ώστε να «φρεσκάρει» την ομάδα και να της δώσει την ενέργεια που φάνηκε να της λείπει στα τελευταία παιχνίδια. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι μόνος του στην Ολλανδία αφού περισσότεροι από 2000 οπαδοί του θα είναι στις εξέδρες για να τον υποστηρίξουν.

Με 4-3-2-1 και αλλαγές

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να παρουσιαστεί αρκετά αλλαγμένος απέναντι στην Αϊντχόφεν στο ματς της Πέμπτης (23/10). Ο Γιάννης Αναστασίου σχεδιάζει να προχωρήσει σε αλλαγή τόσο της τακτικής όσο και προσώπων. Σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο τεχνικός του «τριφυλλιού», σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με 4-3-2-1 και ενισχυμένο τον άξονά του, δοκιμάζοντας ενδεχομένως και τη συμπεριφορά κάποιων παικτών του ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί, αφού έτσι κι αλλιώς και κόντρα στους Ολλανδούς η πίεση θα είναι τεράστια.

Έτσι, οι «πράσινοι» αναμένεται να έχουν τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια και τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Τριανταφυλλόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα είναι καθαρός αμυντικός μέσος ο Λαγός, με τον Δώνη και τον Ζέκα μπροστά του, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Νίκο Καρέλη, θα παίξουν οι Ντίνας και Ατζαγκούν.

Δεν ρισκάρει με Ντεπάι

Η Αίντχόφεν από την πλευρά της, θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο κυνήγι της Ντιναμό Μόσχας στην κορυφή του ομίλου. Ο Φιλίπ Κοκού έχει αγωνιστικά προβλήματα, με τον Βαϊνάλντουμ να είναι εκτός, ενώ παρά το γεγονός ότι επέστρεψε ο Μέμφις Ντεπάι, δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα. Στην ολλανδική ομάδα δεν θέλουν να ρισκάρουν πιθανή υποτροπή, αφού ο Ντεπάι ήταν εκτός για περισσότερο από έναν μήνα και επιστρέφει τώρα ενάντια στον Παναθηναϊκό.

Συνεπώς η PSV θα παίξει με το καθιερωμένο της 4-1-2-2-1 και τον Ζόετ κάτω από τα δοκάρια. Οι Αρίας, Ρέκικ, Μπρούμ και Βίλεμς θα αποτελούν την τετράδα της άμυνας με τον Χέντριξ μπροστά τους. Οι Μάχερ και Γκουαρδάδο θα λειτουργήσουν ως εσωτερικοί χαφ, με τους Ζοζεφζούν και Νάρσινχ να κινούνται στα άκρα πίσω από τον προωθημένο Ντε Γιόνγκ.



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved