Αναστασίου: «Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα»

Αναστασίου: «Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως η ομάδα του θα κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Αϊντχόφεν, έτσι ώστε να βελτιώσει και την ψυχολογία της ενόψει των επόμενων δύσκολων αγώνων.

Ο Παναθηναϊκός είναι στην Ολλανδία από το μεσημέρι της Τετάρτης (22/10) και το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Γιάννης Αναστασίου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, με αντίπαλο την PSV Αϊντχόφεν. Ο τεχνικός των «πράσινων» στάθηκε αρκετά στο κομμάτι της ψυχολογίας, υπογραμμίζοντας πως το «τριφύλλι» θέλει τη νίκη έτσι ώστε να βελτιωθεί το ηθικό της ομάδας και να παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Παράλληλα, επεσήμανε πως ο Παναθηναϊκός πρώτα θα εξετάσει το ματς της Πέμπτης (23/10) και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ σχολίασε πως δεν υπάρχουν ιδιαιτερότητες λόγω της δικής του σχέσης με την Ολλανδία.

«Είναι το τρίτο ματς των ομίλων και μετά από δύο ήττες για μας τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται δύσκολα. Η PSV είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι πολύ γρήγορη, με νέους παίκτες και παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικά αυτά τα ματς για να δούμε το επίπεδο που βρίσκονται τα δικά μας νέα παιδιά για να ξέρουμε πού πρέπει να εστιάσουμε για να βελτιωθούμε. Αποκτήσαμε εμπειρίες και θέλουμε να συνεχίσουμε για να γινόμαστε καλύτεροι σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Μετά από μια ήττα πάντα υπάρχει προβληματισμός, αλλά στην ομάδα υπάρχει πλάνο και κοιτάμε την εξέλιξη της ομάδας. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο η ομάδα να γίνεται καλύτερη», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Αναστασίου.

Για το αν η ομάδα θα παραταχθεί για να νικήσει ή να μην χάσει, απάντησε: «Θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Για μας στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη και αυτό θα προσπαθήσουμε».

Σε ερώτηση για το αν θα προφυλάξει παίκτες ενόψει Ολυμπιακού, σχολίασε: «Αυτό θα το δούμε αύριο. Για μας έχει σημασία η εξέλιξη των νέων παιδιών. Έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες και στόχος μας είναι να παίζουν και να γίνονται καλύτεροι».

Όσο για το που αποδίδει τις κακές εμφανίσεις της ομάδας, επεσήμανε: «Για μας σημαντικό είναι το παιχνίδι της Πέμπτης. Σαν παιχνίδι δεν παίζουμε άσχημα, έχουμε το πλάνο μας και κινούμαστε πάνω σε αυτό. Χρειαζόμαστε ένα καλό αποτέλεσμα για την ψυχολογία της ομάδας. Είμαστε κοντά, σίγουρα είμαστε και άτυχοι σε κάποια ματς, αλλά πρέπει να κυνηγάμε την τύχη μας και να έχουμε μεγαλύτερη προσήλωση στο παιχνίδι μας, γιατί σε νεκρές στιγμές πληρώνεις τα λάθη σου κι εμείς τα έχουμε πληρώσει αρκετά».

Για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα, λόγω της σχέσης του με την Ολλανδία, είπε: «Θα απαντήσω ξερά… Όχι, είναι ένα ματς σαν όλα τα υπόλοιπα για μένα».

Τέλος, για τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας, υπογράμμισε: «Η θέση του προπονητή στην Ελλάδα σε σχέση με την Ολλανδία είναι τελείως διαφορετική. Αυτό που τόλμησε ο Παναθηναϊκός πέρσι με νέα παιδιά, είναι κάτι σπάνιο στην Ελλάδα, ενώ στην Ολλανδία το εφαρμόζουν τακτικά. Το σημαντικό είναι να προσαρμοστείς στη διαφορετικότητα της κουλτούρας. Στην Ελλάδα οι απαιτήσεις είναι τελείως διαφορετικές. Η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη χώρα, αλλά είμαστε πολύ ανυπόμονοι σαν λαός κι αυτό για τους προπονητές είναι μειονέκτημα. Το σημαντικό είναι πως έχουμε ένα σαφές πλάνο και στόχος μας είναι να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved