Εστορίλ – Παναθηναϊκός 2-0 (videos+photos)

Εστορίλ – Παναθηναϊκός 2-0 (videos+photos)

Ο Παναθηναϊκός δεν πάλεψε καν απέναντι στην Εστορίλ, είχε τραγική εικόνα και δίκαια ηττήθηκε 2-0 από τους Πορτογάλους – «Βουνό» η υπόθεση – πρόκριση στους «32» του Europa League

Ένας αγνώριστος Παναθηναϊκός, με τραγική εμφάνιση και μηδενική μαχητικότητα, παραδόθηκε σε μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ανώτερη από αυτόν. Το «τριφύλλι»… κατάφερε να χάσει από την Εστορίλ, χωρίς να παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δημιουργώντας μόνο δυο καλές ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι και εμφανίζοντας τρομακτικά κενά στο κέντρο της άμυνας. Τα λάθη στην ανασταλτική λειτουργία και η «μαλθακότητα» που έδειξε η ομάδα του Αναστασίου, αρκούσαν για να καταφέρουν οι Πορτογάλοι να πάρουν τη νίκη που τους έφερε στους 3 βαθμούς, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό τελευταίο στον όμιλο χωρίς πόντο και με μηδαμινές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Χωρίς να εμφανίσει κανένα από τα στοιχεία που μπορούσαν να του δώσουν κάτι παραπάνω στο ματς, ο Παναθηναϊκός μοιραία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο από την Εστορίλ. Οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν δικαιολόγησαν σε κανένα σημείο του αγώνα την ποιότητά τους, που σαφώς είναι ανώτερη από αυτή των Πορτογάλων, αλλά έδωσαν και δικαιώματα στην ομάδα του Κουσέιρο. Η Εστορίλ δεν είχε λόγο να μην εκμεταλλευτεί την τραγική εικόνα του «τριφυλλιού» και με τα γκολ των Κλέμπερ (52’) και Ντιέγκο Αμάντο (66’), «καθάρισε» ένα ματς το οποίο δεν ήταν για αυτή ούτε εύκολο, ούτε δεδομένο πως θα κερδίσει. Το χειρότερο όλων, είναι πως ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει σοβαρό πρόβλημα συγκέντρωσης, έκανε τραγικά αμυντικά λάθη και όλα αυτά παίζοντας σε ένα γήπεδο… εκκλησία, στο οποίο περισσότερο ακούγονταν οι 100 δικοί του οπαδοί παρά οι περίπου 1000 της Εστορίλ.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός είναι χωρίς βαθμό στον 5ο όμιλο του Europa League, με τη Ντιναμό Μόσχας να είναι στην κορυφή με έξι και τις Εστορίλ κι Αϊντχόφεν να έχουν από τρεις. Το «τριφύλλι» στην επόμενη αγωνιστική των ομίλων θα ταξιδέψει στις 23 Οκτωβρίου στην Ολλανδία, εκεί όπου τα πράγματα θεωρητικά είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι ήταν απόψε. Κόντρα στην Αϊντχόφεν ο Παναθηναϊκός του Εστορίλ δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να πάρει αποτέλεσμα, αλλά αν βελτιώσει την εικόνα του και θυμίσει στο ελάχιστο την περσινή ομάδα που κατάφερε πολλά, ίσως καταφέρει να περισώσει κάτι από την ευρωπαϊκή του τιμή…

estopaomesa3

Εκπλήξεις από Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου εν τέλει ανακάτεψε περισσότερο την «τράπουλα» σε ό,τι είχε να κάνει με την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την Εστορίλ. Ο τεχνικός των «πράσινων» άφησε εκτός τους Κουτρουμπή και Λαγό, με τον Μπαϊράμι να παίρνει θέση βασικού, αλλά και τους Ντίνα, Ατζαγκούν και Πέτριτς, σε ένα αρκετά επιθετικό σχήμα. Παράλληλα, κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε μετά από δυο ματς στα οποία έπαιξε ο Στιλ, ο Στέφανος Κοτσόλης.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σε σχήμα 4-2-3-1 με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια και τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλο και Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ζέκα και Πράνιτς, με τον Μπαϊράμι στο δεξί άκρο, τον Ντίνα στο αριστερό και τον Ατζαγκούν πίσω από τον προωθημένο Μλάντεν Πέτριτς.

estopaomesa2

Βαρετό πρώτο μέρος…

Το πρώτο ημίχρονο στο Εστορίλ, δεν είχε να επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο σε επίπεδο φάσεων. Ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός, το πείραμα του Αναστασίου με τα δυο κεντρικά χαφ και χωρίς καθαρόαιμο «εξάρι» δεν έβγαινε, από τη στιγμή που δεν πήρε βοήθειες από τα άκρα κι ο Πέτριτς συνέχισε να είναι σε κακή κατάσταση. Κάποιες εξάρσεις του Ατζαγκούν και του Μπαϊράμι δεν ήταν αρκετές για να δημιουργηθούν καταστάσεις στην εστία των Πορτογάλων, με τον Ντίνα να είναι αρκετά μέτριος και να μην βοηθάει στο να «χτιστούν» επιθέσεις.

Κάπως έτσι, η εστία του Βάγκνερ απειλήθηκε ελάχιστα, ενώ η Εστορίλ από την πλευρά της δεν είχε ιδιαίτερη… σπουδή να επιτεθεί, κρατούσε εύκολα το «μηδέν» κι έψαχνε τις… στιγμές της στο ματς έτσι ώστε να δημιουργήσει προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο μπορεί να ήταν κι ένα από τα πιο βαρετά της βραδιάς στην Ευρώπη.

estopaomesa1

Τον… τελείωσε

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εστορίλ μπήκε αρκετά δυνατά, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που συνέχισε να είναι κακός στον αγωνιστικό χώρο. Η αλλαγή του Αναστασίου, που άφησε στον πάγκο τον Μπαϊράμι και πέρασε στο παιχνίδι τον Καρέλη, δεν λειτούργησε. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι ανύπαρκτοι επιθετικά, πληρώνοντας και τις κακές θέσεις τους στο παιχνίδι, την ώρα που ο Κουσέιρο έβγαλε τον Λόπες και έβαλε τον Κλέμπερ, ο οποίος ήταν κι ο σκόρερ του πρώτου γκολ. Στο 52’ ο Σεμπά έκανε… πλάκα από αριστερά στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Κοτσόλης βγήκε χωρίς λόγο στη γωνία της μικρής περιοχής, στη γραμμή του άουτ, έγινε το γύρισμα και ο Κλέμπερ σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Για ένα δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έδειξε… σφυγμό. Πήγε να αντιδράσει, προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση αλλά οι κακές επιλογές των Πέτριτς και Καρέλη σε δυο καλές στιγμές, δεν βοήθησαν για να συμβεί αυτό. Έτσι, στο 66’ ο Ντιέγκο Αμάντο βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της μεγάλης περιοχής και με κεφαλιά έκανε το 2-0 και επί της ουσίας «κλείδωσε» το ματς. Στα υπόλοιπα λεπτά, οι Πορτογάλοι έκαναν διαχείριση του ματς, ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε στο ελάχιστο και η νίκη των Πορτογάλων ήρθε ως φυσική συνέπεια.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Χωρίς να έχει κάνει κάτι… τρομερό μέσα στο παιχνίδι, ο Ντιέγκο Αμάντο ήταν ο καλύτερος των νικητών. Ο μέσος της Εστορίλ, κάλυψε αρκετούς χώρους, βοήθησε την ομάδα του στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ στη φάση του δεύτερου γκολ κάνει τρομερή κίνηση και βρίσκεται μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή για να τελειώσει το ματς με πολύ ωραία κεφαλιά.

ΕΣΤΟΡΙΛ (ΖοζέΚουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Λουίς, Ράφαελ, Νασιμέντο, Εσίτι, Καμπρέρα, Αμάντο (78΄ Φελίπε Γκονσάλβες), Τοσέ (63΄ Κούκα), Λόπες (46΄ Κλέμπερ), Σεμπά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΓιάννηςΑναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ζέκα, Μπούρμπος, Ατζαγκούν, Ντίνας (55΄ Δώνης), Πράνιτς (75΄ Λαγός), Μπαϊράμι (46΄ Καρέλης), Πέτριτς

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Δείτε τα γκολ του αγώνα

 

Εστορίλ – Παναθηναϊκός 2-0 (videos+photos)



Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved