Γκινγκάμπ – ΠΑΟΚ 2-0 (photos)

Γκινγκάμπ – ΠΑΟΚ 2-0 (photos)

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση θυμίζοντας το παιχνίδι με τη Ζίμπρου κι έχασε από την Γκινγκάμπ στη Γαλλία με 2-0, χάρη σε τέρματα του Σιλβέν Μαρβό στο 47’ και το 50’ με τον Γάλλο μέσο να αναδεικνύεται σε «δήμιο» του «Δικέφαλου του Βορρά».

Πριν το παιχνίδι, η ελληνική ομάδα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και προερχόταν από σερί νικών και εντυπωσιακών εμφανίσεων. Στο παιχνίδι με τους Γάλλους το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν κατώτερο των περιστάσεων, την ώρα που οι Κυπελλούχοι Γαλλίας έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα, άφησαν τον «δικέφαλο» να πιστέψει ότι «τους έχει» και μετά τα πρώτα 15 λεπτά έδειξαν ποια ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την τεράστια ευκαιρία που είχε, παίρνοντας ένα καλό αποτέλεσμα να βάλει υποθήκες πρόκρισης και να γινόταν το απόλυτο αφεντικό του ομίλου μαζί με την Φιορεντίνα. Την ομάδα που θα συναντήσει στα δύο προσεχή παιχνίδια που πλέον απέκτησαν χαρακτήρα «τελικών» μιας και η Γκινγκάμπ θα κοντραριστεί με την πολύ αδύναμη Ντιναμό Μινσκ και μπορεί με δύο νίκες να φτάσει τους εννιά βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία του γαλλικού συλλόγου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

1152246

Η εξέλιξη του αγώνα

Φορτσάτος μπήκε στο «Ρουντουρού» ο «Δικέφαλος του Βορρά» που πήρε αμέσως τον έλεγχο και προσπάθησε να πιέσει, δείχνοντας πρόθεση να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους που είχαν παθητικό ρόλο. Όλα αυτά όμως, μέχρι το 15’. Από εκείνο το λεπτό όμως κι έπειτα το γήπεδο… κατηφόρισε, αλλά όχι από την ιδανική πλευρά για τους παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους πέντε μεγάλες ευκαιρίες και τελικά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι πριν την ανάπαυλα βρήκε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους δίχως τέρματα.

1152247

Ο Μαρβό ήταν ασταμάτητος

Να αιφνιδιάσει προσπάθησε ξανά στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου επεδίωξε ο ΠΑΟΚ αλλά δεν τα κατάφερε με τον Τζανδάρη να σουτάρει έξω στο 46’. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Σβαρτζ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Γλύκο αλλά ο γκολκίπερ του «δικέφαλου» απέκρουσε σωτήρια, όμως ο Μαρβό πήρε «ριμπάουντ» και με όμορφο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Προτού καταλάβουν τι συνέβη, οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω... Ο Σβαρτζ κέρδισε ένα φάουλ 25 μέτρα μακριά από την εστία της ομάδας του Αναστασιάδη. Ο Μαρβό στήθηκε πίσω από την μπάλα και με το αριστερό την έστειλε αριστοτεχνικά πάνω από το τείχος και στο αριστερό «παραθυράκι» του Γλύκου...

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε

Ένα σχεδόν ημίχρονο είχαν μπροστά τους οι φιλοξενούμενοι αλλά δεν έδειξαν να συνέρχονται... Σε 40 λεπτά αγώνα έφτιαξαν όλη κι όλη μία καλή στιγμή, αλλά το σουτ του Τζανδάρη ήταν άστοχο μέσα από την περιοχή. Οι αλλαγές του Αναστασιάδη δεν βοήθησαν και στο τέλος οι Γάλλοι θα μπορούσαν να έχουν αυξήσει και τον δείκτη του σκορ.

1152241

Ο κορυφαίος του αγώνα

Δίχως αμφιβολία ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση ήταν ο Σιλβέν Μαρβό. Ο Γάλλος χαφ αγωνίζεται ως δανεικός στην Γκινγκάμπ από τη Νιούκαστλ... Εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε αναστάτωνε συνεχώς την άμυνα της ελληνικής ομάδας. Ξεκάθαρα ήταν ο ποιοτικότερος από τους 22 ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο γήπεδο και ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση κι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Γκινγκάμπ: Λοσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Κερμπρά, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβέ, Ματίς, Πιε (54' Γιαταμπαρέ), Σβαρτζ (73' Μαντάν), Μαρβό (78' Ζιρές)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (75' Γκολάσα), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης (55' Μάρτενς), Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Μακ (62' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα εδώ



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved