Εστορίλ – Παναθηναϊκός: Να μείνει… ζωντανός!

Εστορίλ – Παναθηναϊκός: Να μείνει… ζωντανός!

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της Εστορίλ (22:05, Onsports/Novasports) και θέλει νίκη για να μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Μετά την ήττα από τη Ντιναμό Μόσχας στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται βαθμούς για να παραμείνει σε θέση πρόκρισης στους «32» του Europa League. Οι «πράσινοι» αν δεν πάρουν κάτι από το ματς στο Εστορίλ θα μείνουν αρκετά πίσω στον όμιλο και θα… τρέχουν έτσι ώστε να κρατήσουν «ζωντανές» τις όποιες πιθανότητες θα τους απομένουν.

Το «τριφύλλι» έχει πάει στην Πορτογαλία με απουσίες αλλά και με καλή ψυχολογία. Οι συνεχόμενες ήττες, έδωσαν τη θέση τους σε σερί νικών στις εγχώριες διοργανώσεις. Αυτό έχει «φτιάξει» την ομάδα του Αναστασίου που θα αντιμετωπίσει την Εστορίλ σε μια έδρα η οποία δεν… τρομάζει, αφού πρόκειται για γήπεδο που θυμίζει περισσότερο… Αγρίνιο ή Τρίπολη παρά «καυτή» ευρωπαϊκή έδρα.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» πιστεύει στις ικανότητες της ομάδας του, τόνισε πως θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός υπερέχει ποιοτικά και επεσήμανε πως αυτό θα πρέπει να το αποδείξουν οι «πράσινοι» μέσα στο γήπεδο. Σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, ο Αναστασίου προσανατολίζεται στο να κάνει κάποιες αλλαγές, κυρίως σε πρόσωπα κι όχι σε διάταξη.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σχεδιάζει να επαναφέρει τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια και να παρατάξει στην αμυντική τετράδα τους Νάνο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή θα πάρει θέση ο Λαγός, με τους Πράνιτς και Ζέκα εσωτερικούς χαφ και τον Ατζαγκούν ή τον Μπαϊράμι σε ρόλο οργανωτή. Επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Κλωναρίδης και Πέτριτς

Στον αντίποδα, ο Κουσέιρο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα σε ότι αφορά την αποστολή της Εστορίλ. Ο Άντερσον, που αντιμετώπιζε πρόβλημα, μπήκε τελικά στην αποστολή αν και δεν είναι βέβαιο πως θα αγωνιστεί. Οι Πορτογάλοι ετοιμάζονται για ένα 4-2-3-1 που θα έχει τον Κίεζεκ κάτω από τα δοκάρια και τους Φερνάντες, Ράφαελ, Ταβάρες και Μάνο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις οι Αμάντο και Γκονσάλβες με τους Σέμπα, Κούτσα και Τοζέ να είναι η τριάδα μπροστά τους και τον Κλέμπερ μοναδικό προωθημένο.

Διαιτητής της αναμέτρησης, θα είναι ο Σερζ Γκουμιενί. Ο 42χρονος διαιτητής από το Βέλγιο στο παρελθόν έχει «σφυρίξει» άλλα τέσσερα ματς ελληνικών ομάδων, ένα εκ των οποίων του Παναθηναϊκού. Αυτός ήταν ο αγώνας με την Αρτμέντια στις 2 Οκτωβρίου 2007, για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, με το «τριφύλλι» να επικρατεί 3-0 στη Λεωφόρο.

Τον Παναθηναϊκό, αναμένεται να ακολουθήσουν και λιγοστοί οπαδοί του, που θα προσπαθήσουν να δώσουν το δικό τους, πράσινο χρώμα στην αναμέτρηση.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved