ΠΑΟΚ – Ντιναμό Μινσκ 6-1 (photos)

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Μινσκ 6-1 (photos)

«Λεία» στα… νύχια του Δικέφαλου Αετού έγιναν οι Λευκορώσοι στην πρεμιέρα του 11ου ομίλου του Europa League.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφεραν με την απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο να κάνουν… φτωχή κάθε περιγραφή του αγώνα με τη Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Λευκορώσους και σκοράροντας… κατά ριπάς άνοιξαν το σκορ στο 4’ με αυτογκόλ του Νίκολιτς, συνέχισαν με το κρεσέντο του Αθανασιάδη και ολοκλήρωσαν την «παράστασή» τους με το τέρμα του Τζανδάρη, αφήνοντας τη Ντιναμό να πετύχει το γκολ της τιμής. Στο άλλο ματς του ομίλου, Φιορεντίνα - Γκινγκάμπ 3-0

mesa1 copy copy

Ονειρικό ξεκίνημα

Μόνο στα… πλάνα του πιο αισιόδοξου οπαδού του ΠΑΟΚ θα μπορούσε το παιχνίδι με τους Λευκορώσους να έχει ανάλογο ή και καλύτερο ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι πριν προλάβει καλά καλά να συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο βρέθηκαν να προηγούνται με 1-0, όταν ο Νίκολιτς με αυτογκόλ στο 4’ άνοιξε το σκορ. Έχοντας λοιπόν την ψυχολογία αλλά και την ώθηση του κόσμου του ο «Δικέφαλος» δεν σταμάτησε και ευτύχησε να πετύχει άμεσα και δεύτερο τέρμα όταν στο 11’ ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Μπανγκουρά στην άμυνα της Ντιναμό και πλάσαρε εύστοχα τον Γκούτορ.

Στην αντίπερα όχθη οι Λευκορώσοι έδειχναν «χαμένοι» καθώς πριν προλάβουν να βρουν ρυθμό βρίσκονταν ήδη πίσω με 2-0. Έτσι, οι μέσοι του «Δικεφάλου», Τζιόλης, Κάτσε και Τζανδάρης δεν είχαν καμία δυσκολία στο να κόψουν τις όποιες επιθετικές διαθέσεις της Ντιναμό δίνοντας την ευκαιρία στους Σκόνδρα και Ρατς από το δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, να ανεβαίνουν δημιουργώντας επιθετικό πλεονέκτημα για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Απέναντι λοιπόν σε μια… πελαγωμένη άμυνα οι παίκτες των γηπεδούχων δεν άργησαν να φτάσουν στο 3-0. Στο 16’ λοιπόν ο Ρατς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά από την μικρή περιοχή νίκησε για μια ακόμη φορά τον Γκούτορ. Με την εικόνα του ματς να μένει ως έχει και τους Θεσσαλονικείς να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό, το τέταρτο τέρμα φαινόταν πως απλά ήταν θέμα χρόνου. Οπότε μετά από μια ακόμα στιγμή αδράνειας της άμυνας των φιλοξενούμενων στο 28’ ο Ρατς «γύρισε» για τον Αθανασιάδη που κατάφερε να πετύχει χατ τρικ μέσα σε 17 λεπτά ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Οι παίκτες του Βλαντιμίρ Ζουράβελ έδειχνα πως απλά περίμεναν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου και στάθηκαν τυχεροί στη φάση του 40ου λεπτού όταν ο Σαλπιγγίδης από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Έτσι, με τον Γλύκο να περνάει το μεγαλύτεροι μέρος του πρώτου μέρους ως θεατής, ο Φινλανδός ρέφερι, Ματίας Γκεστράνιους έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με τον ηλεκτρονικό πίνακα της Τούμπας να γράφει 4-0!

mesa2 copy copy

Εξάρα στο ρελαντί

Με τους γηπεδούχους να εμφανίζουν την αναμενόμενη χαλάρωση το ματς όπως ήταν φυσικό δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου μέρους καθώς η άμυνα της Ντιναμό πήρε «ανάσες» από την μειωμένη πίεση του ΠΑΟΚ. Η εικόνα της ομάδας του και το εύρος του σκορ έδωσε τη δυνατότητα στον Αναστασιάδη να χρησιμοποιήσει και τους Παπαδόπουλο, Γκολάσα με τον πρώτο μάλιστα να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν στο 50’ ύστερα από μπαλιά του Σκόνδρα έκανε το 5-0.

Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε μόνο στο εύρος του σκορ, ενώ το έργο των φιλοξενούμενων έγινε ακόμη πιο δύσκολο όταν στο 64’ ο Σίμοβιτς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Ωστόσο, οι διαθέσεις των Θεσσαλονικέων δεν ήταν τόσο… άγριες όπως στο πρώτο 45λεπτο και απλά διατηρούσαν τον έλεγχο του ματς, χωρίς να ψάχνουν με… πάθος το έκτο γκολ. Αντιθέτως οι παίκτες του Ζουράβελ βρήκαν την ευκαιρία και στο 80’ με τον Νίκολιτς, για να διαμορφώσει το τελικό 6-1 στο 89’ ο Τζανδάρης, στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ που παράλληλα ισοφάρισε την μεγαλύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή του νίκη (6-1 με την τσέχικη Μπρίμπραμ)

athanasiadis

Κορυφαίος του αγώνα

Κάνοντας χατ τρικ σε μόλις 17 λεπτά. Όντας ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που κάνει χατ τρικ σε ευρωπαϊκό ματς και παράλληλα ο πρώτος σκόρερ του «Δικεφάλου» στην Ευρώπη με 14 τέρματα, ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα περισσότερο προκειμένου να αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης. Ο διεθνής επιθετικός του «Δικεφάλου» έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Λευκορώσων κυρίως στο πρώτο ημίχρονο βάζοντας την σφραγίδα του στην επιβλητική νίκη των Θεσσαλονικέων.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς (72' Σπυρόπουλος), Μιγκέλ Βιτόρ, Μακ (46' Παπαδόπουλος), Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (67' Γκολάσα)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ: Γκουτόρ, Πολιτέβιτς, Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερετίλο, Βορόνκοφ (57' Φιγκουερέδο), Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Ουντότζι (88' Ρασάντκιν), Στάσεβιτς, Τζα Τζετζέ (33' Αντάμοβιτς)

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης:

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Μινσκ 6-1 (photos)

{livechat}1268231{/livechat}


Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved