Παναθηναϊκός-Ντιναμό Μόσχας 1-2 (photos)

Παναθηναϊκός-Ντιναμό Μόσχας 1-2 (photos)

Ο Παναθηναϊκός... θυμήθηκε την ευρωπαϊκή του αύρα μετά το 60', κάτι που δεν έφτανε απέναντι στην ουσιαστική Ντιναμό που έφυγε με τη νίκη (2-1) από την Αθήνα.

Ένας Παναθηναϊκός με τα συμπτώματα που εμφανίζει και στις εγχώριες διοργανώσεις ήταν αυτός που εμφανίστηκε και κόντρα στη Ντιναμό Μόσχας για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Οι «πράσινοι», δεν κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι τους στη μεσαία γραμμή, οι Ρώσοι κυριάρχησαν για περισσότερη από μια ώρα στη Λεωφόρο και δίκαια πήραν τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε τα καλά του χαρακτηριστικά μετά το 60' στον αγώνα με τη Ντιναμό Μόσχας, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να καταφέρει να πάρει κάτι από το ματς. Το μόνο που μένει στους «πράσινους», είναι το καλό εικοσάλεπτο από το 60' και μετά, όταν και κατάφεραν να μειώσουν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, όμως, δεν τα κατάφεραν.

Η Ντιναμό κατάφερε να πάρει τη νίκη όντας ανώτερη τόσο ποιοτικά όσο και σε χαρακτήρα, αφού διαφύλαξε το προβάδισμά της χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ανταποκρίθηκε σωστά στην πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός μετά τη μείωση του σκορ και παρά τις απουσίες της, έγινε με το... καλημέρα αφεντικό στον όμιλο. Οι Ρώσοι ευτύχησαν να προηγηθούν μετά από μια τρομερή μπαλιά του Κουράνι στον Κοκόριν που βγήκε μόνος με τον Κοτσόλη, ενώ με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα του τριφυλλιού και βρήκαν δεύτερο γκολ με τον Ιόνοφ. Ο Ντίνας ήταν αυτός που μείωσε με πανέξυπνη κεφαλιά, αλλά αυτό δεν έφτανε στο τριφύλλι για να αποφύγει την ήττα. Πλέον, η πρόκριση από την 1η κιόλας αγωνιστική δείχνει να απομακρύνεται για τον Παναθηναϊκό, αφού και η Αϊντχόφεν νίκησε την Εστορίλ, στην έδρα της οποίας θα πάει στις 2 Οκτωβρίου η ομάδα του Αναστασίου και θα θέλει αποτέλεσμα για να μην... χαιρετήσει νωρίς-νωρίς το Europa League.

Με Ντίνα στην κορυφή!

paoendekadaMesa

Ο Γιάννης Αναστασίου διέψευσε τις... προβλέψεις και παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ένα πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα. Ένα 4-3-3 για τους πράσινους που είχε κάτω από τα δοκάρια τον Κοτσόλη, τους Νάνο, Μέντες, Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλο από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα και τον Λαγό σε ρόλο ανασταλτικού μέσου. Οι Ζέκα και Πράνιτς είχαν ρόλο εσωτερικών μέσων, με τους Καρέλη και Κλωναρίδη να είναι στα άκρα. Η... έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του Θανάση Ντίνα στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, η Ντιναμό δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις στην ενδεκάδα της. Έτσι, στη Λεωφόρο κάτω απο τα δοκάρια της Ντιναμό τοποθετήθηκε ο Γκαμπούλοφ, με τους Μπούτνερ, Ντάγκλας, Σάμπα και Μανόλεβ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Νομπόα και Γιουσούποφ, με τον Ντζούντζακ στο αριστερό άκρο, τον Ιόνοβ στο δεξί και τους Κουράνι και Κοκόριν επιθετικό δίδυμο.

Ανώτερη η Ντιναμό

PAOMesaKokorin

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι ορεξάτος, έδειξε να θέλει να τρέξει και να φτιάξει φάσεις, όμως, ήταν εμφανές όσο περνούσαν τα λεπτά πως ο αντίπαλος ήταν ανώτερος κι άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Οι πράσινοι δέχθηκαν αρκετές πλαγιοκοπήσεις από τους Ιόνοφ και Ντζούντζακ, που έκαναν δύσκολη τη ζωή των Νάνο και Τριανταφυλλόπουλου αντίστοιχα. Παράλληλα, ο Κουράνι απασχολούσε τον Σίλντενφελντ, ενώ ο Μέντες είχε θέματα με τον γρήγορο Κοκόριν.

Παρόλα αυτά, στο 22' και το 23', ο Παναθηναϊκός είχε δυο καλές στιγμές με Καρέλη και Πράνιτς. Αφού αυτές δεν καρποφόρησαν, στο 28' ήρθε το δοκάρι για τους Ρώσους, με τον Ντζούντζακ να σουτάρει από αριστερά και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο του Κοτσόλη. Εν τέλει, αφού σταδιακά η Ντιναμό είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές, στο 40' ο Κουράνι έκανε μαγική πάσα στον Κοκόριν, αυτός βγήκε μόνος απέναντι στον Κοτσόλη και σημείωσε το 0-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Όταν... ξύπνησε, είχε τελειώσει!

PAOMesaIonof

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η Ντιναμό έκανε αυτό που ήθελε για να κλειδώσει το ματς. Στην πρώτη σοβαρή αντεπίθεση, στο 49', ο Ντζούντζακ από αριστερά έκανε ότι ήθελε την άμυνα, σέντραρε, ο Κουράνι αρχικά προσπάθησε να κατεβάσει τη μπάλα, τελικά αυτή έφτασε στον Ιόνοφ κι ο άσος των Ρώσων αφού άδειασε τα στόπερ και τον εξερχόμενο Κοτσόλη, από τη γωνία της μικρής περιοχής έγραψε το 0-2. Στο σημείο αυτό, ο Παναθηναϊκός φάνηκε... πελαγωμένος και οι περισσότεροι που παρακολουθούσαν το ματς, περίμεναν περισσότερο το τρίτο γκολ των Ρώσων παρά την επιστροφή των γηπεδούχων. Οι Μοσχοβίτες, άγγιξαν το 0-3 στο 54' όταν το φάουλ του Νομπόα σταμάτησε στο δοκάρι του Κοτσόλη και κάπου εκεί, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να... επιστρέφει στη Λεωφόρο.

PAOMesaDinas

Ο Αναστασίου προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα από τον πάγκο. Απέσυρε τον κουρασμένο Κλωναρίδη κι έβαλε στο ματς τον Δώνη, ο οποίος μαζί με τον Ζέκα και λιγότερο τον Ντίνα, ήταν αυτοί που πήγαν να σώσουν τα προσχήματα. Οι πράσινοι σταδιακά άρχισαν να πιέζουν, μετέφεραν το ματς στα καρέ του Γκαμπούλοφ και στο 63' μείωσαν. Ήταν η εκτέλεση κόρνερ του Νάνο, στην οποία ο Ντίνας έβαλε έξυπνα το κεφάλι του και με ανάποδη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι πράσινοι με την είσοδο του Πέτριτς, αλλά και την αναγκαστική αλλαγή του Πράνιτς στη θέση του οποίου πέρασε ο Κουτρουμπής κι έφερε τον Μέντες στα χαφ, θέλησαν να απειλήσουν. Ο Παναθηναϊκός είχε στιγμές, κάποια καλά σουτ από τον Δώνη και μια ευκαιρία που θα μπορούσε να φέρει την ισοφάριση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Δώνης σηκώθηκε για κεφαλιά και δεν είδε τον Πέτριτς που ήταν ολομόναχος πίσω του, οπλισμένος κι έτοιμος να σκοράρει...

Αυτή ήταν κι η τελευταία σοβαρή στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς, όμως, οι πράσινοι φαινόταν πως δεν μπορούσαν. Η Ντιναμό Μόσχας ήταν εμφανώς ανώτερη, κατάφερε δίκαια να πάρει το παιχνίδι στη Λεωφόρο και να είναι στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Αϊντχόφεν. Οι Ρώσοι, περιμένουν τους Ολλανδούς την επόμενη αγωνιστική στη Μόσχα, ενώ ο Παναθηναϊκός πάει για να παίξει τη... ζωή του στον όμιλο, στην έδρα της Εστορίλ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/8bc21c|600|700{/iframe}



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved