Αναστασίου: «Μέταλλο, πίστη και αρχή με νίκη» (video)

Αναστασίου: «Μέταλλο, πίστη και αρχή με νίκη» (video)

Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε το σύνθημα για... αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, στηρίζοντας την πίστη του στις ικανότητες και το μέταλλο που έχει η ομάδα, στοιχεία που μπορούν να του δώσουν τη νίκη κόντρα στη Δυναμό Μόσχας.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εξέφρασε την πίστη του για θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League κόντρα στη Δυναμό Μόσχα, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε και για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη του στις ικανότητες της ομάδας, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έχει μέταλλο και φιλοδοξίες και έδωσε το σύνθημα για σκληρή δουλειά, αφομοίωση της φιλοσοφίας του συλλόγου και αποτελέσματα που θα έρθουν καθώς υπάρχουν οι ικανότητες.

Αρχικά, ο Γιάννης Αναστασίου ανέφερε για το παιχνίδι με τη Δυναμό: «Ξεκινάει αύριο η περιπέτεια του Europa League παίζοντας με την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ με καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Κάτι που αποτελεί έξτρα κίνητρο για εμάς. Εμάς από την αρχή στόχος μας ήταν η πρόκριση μας στο Europa League κάτι που καταφέραμε και θέλουμε να συνεχίσουμε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι έχουμε μια δύσκολη αποστολή δεν μας φοβίζει αυτό. Το αντίθετο μας εξιτάρει και το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Το γεγονός ότι η Ντιναμό ήταν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και τώρα είναι η ποιο δυνατή ομάδα του ομίλου μας είναι λίγο παράδοξο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και θα υποσχεθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα »

Σε ερώτηση για το αν θα αγωνιστεί ο Σίλντενφελντ, ανέφερε:

«Θεωρώ πως ο Σίλντενφελντ θα είναι σε θέση να παίξει αύριο».

Για τις απουσίες της Δυναμό Μόσχας, επεσήμανε:

«Η Δυναμό έχει πάρα πολλούς και καλούς παίκτες. Ο Βαλμπουενά είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι τους, αλλά έχουν καλούς και ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Τα πλάνα μας δεν έχουν αλλάξει στο πως θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο, τακτικά. Ξέρουμε τον κάθε παίκτη τους ξεχωριστά αλλά και σαν σύνολο. Σίγουρα είναι τρεις ποιοτική παίκτες που λείπουν από τη Δυναμό, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι η ομάδα μας όπως πρέπει. Όταν είμαστε όπως πρέπει, δνε έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Αν έφτανα στην τελευταία ημέρα για να αποφασίσω την ενδεκάδα, κάτι πάει λάθος».

Για το τί μπορεί να παίξει ρόλο στο ματς της Πέμπτης, σχολίασε:

«Σε αυτό το επίπεδο, το σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι λεπτομέρειες. Εμείς εκεί δεν έχουμε δείξει τη σταθερότητα που χρειάζεται σε αυτό το επίπεδο. Έχει μεγάλη σημασία η αυτοσυγκέντρωση. Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι 100%, μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Οπότε, θα παίξει μεγάλο ρόλο η συγκέντρωση».

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του, απάντησε:

«Ξέρω την ομάδα τι μπορεί να κάνει και τι δυνατότητες έχει. Πρέπει να παίξουμε γρήγορα, με καλή μετάβαση. Να προσέξουμε τα στημένα που είναι το όπλο της Ντιναμό και να είμαστε αποτελεσματικοί στις φάσεις που θα δημιουργήσουμε».

Όσο για το αν προβληματίζεται από τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια, είπε:

«Για εμένα είναι ευχάριστο. Είναι αυτό που θέλω, κάθε τρεις μέρες παιχνίδια και υψηλό επίπεδο. Για την ομάδα, το σημαντικό είναι επειδή υπάρχουν ταξίδια και μετακινήσεις, να λαμβάνει όλα τα παιχνίδια ως σημαντικά. Το να έχουμε μια κακή μέρα, μπορεί να συμβεί. Ποδόσφαιρο είναι. Αυτό δεν με πειράζει. Αυτό που με πειράζει είναι να μην κάνουμε πράγματα για την ομάδα ακόμα και στην κακή μέρα. Η ομάδα αυτή έχει μέταλλο, το δείχνει, το έφτιαξε πέρσι και συνεχίζει να το φτιάχνει. Αυτό περιμένουμε όλοι να δείξει αύριο και είμαι σίγουρος για τα παιδιά, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό και στα επόμενα παιχνίδια θα βγάλουν το πρόσωπο που πρέπει».

Για την ένταξη των μεταγραφών στο κλίμα της ομάδας, υποστήριξε:

«Πλην του Μπούρμπου, τα υπόλοιπα παιδιά έχουν παίξει ελάχιστα ως καθόλου. Αυτή η ομάδα βάσει της πορείας πέρσι και βάζοντας στοιχεία στο παιχνίδι της έχει ανέβει επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να συνεχίσουμε τη φιλοσοφία μας, είναι δύσκολο να αλλάξεις κουλτούρα και σκέψη που είχες τα τελευταία χρόνια. Απαιτείται επιμονή, υπομονή και διάθεση για δουλειά. Αυτά υπάρχουν, προσπαθούμε κάθε μέρα με τα παιδιά να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, αυτό είναι που θέλουμε».

Για το τί έχει δει από τα μέχρι τώρα παιχνίδια, σχολίασε:

«Στα επτά παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα έχω δει πράγματα. Στο ματς της Καλλονής τακτικά ήμασταν καλοί, δεν ξέρω πως το είδατε. Το ότι χάσαμε φυσικά δεν είναι καλό. Σημαντικό για εμένα είναι να είμαστε πιο οξείς σε ότι κάνουμε και σε κάθε παιχνίδι να μπαίνουμε με την ίδια νοοτροπία. Όλα τα παιχνίδια γαι εμένα και την ομάδα είναι σημαντικά. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα μας κάνουν χάρες και δεν θέλουμε χάρες. Πολλές φορές η ομάδα αδικείται, δεν είναι δικαιολογία αλλά παίζω ρόλο. Το να έχουμε απαιτήσεις από την ομάδα, είναι λογικό. Γιατί είμαστε στον Παναθηναϊκό. Την κριτική τη δεχόμαστε, ξέρουμε που είμαστε και η ομάδα έχει έναν γολγοθά παιχνιδιού και θα πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Έχουμε ένα ρόστερ από αρκετά νέα παιδιά. Αρκετοί από αυτούς παίξανε πέρσι πολλά παιχνίδια και ξέρουν πως θα παίξουν και θα πάρουν χρόνο. Το σημαντικό είναι μέσα από τα λάθη μας να μαθαίνουμε, με υπομονή και ταπεινότητα να συνεχίσουμε τη δουλειά. Με την περσινή επιτυχία κάποιος να χάσει τον έλεγχο και τη συγκέντρωσή του. Στο ποδόσφαιρο δεν κρίνεσαι από ένα ματς από τη διάρκεια. Σημαντικό για εμάς είναι να έχουμε διάρκεια. Το θέλουμε, μπορούμε, και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

 

Αναστασίου: «Μέταλλο, πίστη και αρχή με νίκη» (video)



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved