Παναθηναϊκός - Μίντιλαντ: Το προφίλ των Δανών (videos+photos)

Παναθηναϊκός - Μίντιλαντ: Το προφίλ των Δανών (videos+photos)

Μια ομάδα που μετράει μόλις 15 χρόνια ζωής βρίσκεται στον δρόμο του Παναθηναϊκού για την είσοδο στα play off του Europa League και το Onsports σας παρουσιάζει το προφίλ της.

H Μίντιλαντ (FC Midtjylland) είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα play off του Europa League. Η ομάδα που εδρεύει στο Χέρνινγκ της Δανίας δημιουργήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1999, μια ημέρα πριν... τα γενέθλια του Παναθηναϊκού, από τη συγχώνευση των Ικάστ και Χέρνινγκ Φρέμαντ.

Έδρα της Μίντιλαντ είναι το MCH Αρένα, στο Χέρνινγκ, το οποίο χωράει 11.800 θεατές. Η ομάδα γεννήθηκε από τη θέληση δυο ανθρώπων να ενώσουν τους δυο μεγαλύτερους αντιπάλους της περιοχής, που υπήρχαν για δεκαετίες αλλά δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν κάτι σημαντικό στο ποδόσφαιρο της Δανίας. Έτσι, ο ξυλουργός Τζόνι Ρούνε και ο πωλητής της Μερσέντες, Στέεν Χέσελ, αποφάσισαν να συγχωνεύσουν τις δυο ομάδες. Για μια δεκαετία, αυτό δεν ήταν εφικτό και γίνονταν διαρκείς συζητήσεις πριν καταλήξουν άπαντες σε συμφωνία το 1999.

Από την πρώτη της χρονιά, η Μίντιλαντ έδειξε πως είχε υψηλούς στόχους. Έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στη δεύτερη κατηγορία της Δανίας και ανέβηκε στη Superliga της χώρας. Ιδιοκτήτης της Μίντιλαντ είναι ο Μάθιου Μπέναμ, από το 2011, ο οποίος κατέχει και την Μπρέντφορντ στην Αγγλία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μίντιλαντ έγινε η πρώτη ομάδα που πούλησε το όνομα του γηπέδου της σε χορηγό, όταν δημιουργήθηκε το 2004 η «MCH Arena». Στο εναρκτήριο ματς του γηπέδου, η ομάδα επικράτησε 6-0 της Μπόλντκλαμπ, με πέντε γκολ του Αιγύπτιου σταρ Μοχάμεντ Ζιντάν και πολλοί φίλαθλοι στη Δανία αποκαλούν το γήπεδο της Μίντιλαντ «Ζιντάν Αρένα»!

Αξιοσημείωτο για τη Μίντιλαντ είναι και το γεγονός ότι βασίζεται αρκετά στο δίκτυο ακαδημιών που έχει δημιουργήσει. Μάλιστα, ήταν η πρώτη ομάδα στη Δανία που έφτιαξε ακαδημίες σε άλλες χώρες, κυρίως στην Αφρική. Οι Δανοί έχουν ακαδημίες σε Γκάνα, Νιγηρία και Ινδία, από όπου... βγάζουν λαβράκια και στη συνέχεια είτε τα πουλούν σε υψηλή τιμή είτε τα αξιοποιούν στην πρώτη τους ομάδα.

Όσο για τα επιτεύγματα της Μίντιλαντ, έχει φτάσει αρκετές φορές στην... πηγή αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιον τίτλο. το 2007 και το 2008 τερμάτισε δεύτερη στη Δανία, ενώ έχει χάσει τέσσερις φορές σε τελικό Κυπέλλο (2003, 2005, 2010, 2011). Στην Ευρώπη, έχει πάρει κάποιες προκρίσεις σε Κύπελλο UEFA και Europa League, αλλά δεν έχει καταφέρει ποτέ να μπει σε φάση ομίλων.

Η πρώτη παρουσία της ήταν στο Κύπελλο UEFA του 2002, όταν απέκλεισε την Γκλέντοραν αλλά έπεσε πάνω στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό. Την επόμενη χρονιά πήρε δυο προκρίσεις. Αρχικά κόντρα στην Πόντεβα από τα Σκόπια και στη συνέχεια κόντρα στην κροατική Βαραζντίν, όμως, αποκλείστηκε από την Άντερλεχτ. Το ίδιο έγινε και το 2007-2008, όταν αποκλείστηκε από τη Λοκομοτίβ Μόσχας στον τελευταίο προκριματικό του Κυπέλλου UEFA.

Το 2008 ήρθε και η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της στιγμή! Η Μίντιλαντ προκρίθηκε σε βάρος της Μπανγκόρ από την Ουαλία με δυο εμφατικές νίκες και κληρώθηκε με τη Μάντσεστερ Σίτι στον Β' προκριματικό γύρο. Κατάφερε μάλιστα να νικήσει 1-0 μέσα στην Αγγλία, προκαλώντας αίσθηση σε όλη την Ευρώπη με την επιτυχία της, όμως, αποκλείστηκε στα πέναλτι.

Πέρσι, η Μίντιλαντ τερμάτισε στην 3η θέση με 7 βαθμούς διαφορά από την πρωταθλήτρια Άαλμποργκ. Φέτος, έχουν διεξαχθεί τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Δανίας στις οποίες έχει 2 νίκες και 1 ήττα, όντας ισόβαθμη στην κορυφή με έξι βαθμούς μαζί με Χόμπρο, Νόρτζελαντ και Ράντερς. Κατά το παρελθόν, αρκετοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα της.

Ο πιο γνωστός από αυτούς, ήταν ο Μοχάμεντ Ζιντάν. Ο Αιγύπτιος φορ είχε 47 παρουσίες και 30 γκολ σε δυο σεζόν στη Μίντιλαντ, ενώ ο Γκανέζος Ραζάκ Πίμπονγκ σε έξι σεζόν είχε 125 παρουσίες και 22 γκολ. Πρώτος σε συμμετοχές και σε γκολ, με 331 και 136 αντίστοιχα, είναι ο Φρανκ Κρίστενσεν, επιθετικός με το προσωνύμιο... επικίνδυνος Φρανκ! Στο ρόστερ της, ανήκει κι ένας γνώριμος στο ελληνικό, ο Φράνσις Ντίκο, ο οποίος αγωνίστηκε στο πρόσφατο παρελθόν στον Άρη!

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γκλεν Ρίντερσχολμ. Όλη του την καριέρα βρίσκεται στη Μίντιλαντ, έχοντας περάσει από τα τμήματα υποδομής της και τη θέση του βοηθού, πριν αναλάβει την πρώτη ομάδα του 2011. Τη διετία 2006-2008 ήταν προπονητής στην Κ17 της Δανίας και θεωρείται πως είναι αυθεντία στο να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Αρχηγός της ομάδας, είναι ο 31χρονος αμυντικός, Κρίστιαν Μπακ Νίλσεν. Ο δυναμικός στόπερ αγωνίστηκε στην ομάδα για επτά συνεχόμενα χρόνια έχοντας 138 παρουσίες και 8 γκολ, πριν πάρει μεταγραφή του 2007 για την Ολλανδία και τη Χέρενφεϊν. Από την τριετία που πέρασε εκεί, τον γνωρίζει αρκετά καλά κι ο Γιάννης Αναστασίου. Το 2010 επέστρεψε στη Μίντιλαντ της οποίας είναι πλέον ο αρχηγός και μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες.

Η ταυτότητα της Μίντιλαντ

Όνομα: Football Club Midtjylland
Προσωνύμιο: Οι Λύκοι
Ίδρυση: 2 Φεβρουαρίου 1990
Έδρα/Χωρητικότητα: MCH Arena, 11.800 θεατές
Πρόεδρος: Τζόνι Ρούνε
Προπονητής: Γκλεν Ρίντερσχολμ
Χρώματα: Γκρι/Μαύρο/Άσπρο

Το ρόστερ της Μίντιλαντ

Νο

Θέση

Παίκτης

Χώρα

1

ΤΦ

Λάσε Χάινσε

Δανία

3

Μ

Τιμ Σπαρβ

Φινλανδία

5

Μ

Ολουβαφέμι Αζιλόρε

Νιγηρία

7

Μ

Τζέικομπ Πόουλσεν

Δανία

8

Μ

Πέτερ Άντερσον

Σουηδία

9

Ε

Μόρτεν Ράσμουσεν

Δανία

10

Ε

Τιμ Γιάνσεν

Ολλανδία

14

ΤΦ

Τζέικομπ Χάουγκααρντ

Δανία

15

Α

Γιέσπερ Λόριντσεν

Δανία

16

ΤΦ

Όλιβερ Κορχ

Δανία

18

Α

Έρικ Σβιατσένκο

Δανία

19

Ε

Μάρκο Λάρσεν

Δανία

20

Α

Φράνσις Ντίκο

Γκάνα

21

Μ

Εγιόλφουρ Χέινσον

Ισλανδία

24

Α

Σόνι Νάντεσταντ

Νήσοι Φαρόε

26

Α

Πάτρικ Μπάνγκααρντ

Δανία

27

Μ

Πιόνε Σίστο

Σουδάν

28

Μ

Αντρέ Ρόμερ

Δανία

32

Α

Κρίστιαν Μπακ Νίλσεν (c)

Δανία

33

Ε

Πολ Ονουάτσου

Νιγηρία

35

Α

Φρέντερικ Μόλερ

Δανία

36

Μ

Ριλβάν Χασάν

Νιγηρία

43

Μ

Ιζούνα Ουζοτσούκβου

Νιγηρία

44

Ε

Σιλβέστερ Ιγκμπούμ

Νιγηρία

Φωτογραφίες και βίντεο από την αντίπαλο του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός - Μίντιλαντ: Το προφίλ των Δανών (videos+photos)



Ολυμπιακός: Αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα - «Φέρτε μας το ευρωπαϊκό»
Ολυμπιακός: Αποθέωση στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα - «Φέρτε μας το ευρωπαϊκό»
NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved