Σαράγιεβο – Ατρόμητος 1-2: Νάστος… πετιέται για πρόκριση! (photos+videos)

Σαράγιεβο – Ατρόμητος 1-2: Νάστος… πετιέται για πρόκριση! (photos+videos)

Ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε σοβαρός απέναντι στη Σαράγιεβο στη Βοσνία, δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και την πίεση των Βόσνιων και με το γκολ του Νάστου πήρε νίκη 2-1 που του δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα play off του Europa League.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του για τη φετινή σεζόν ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κατάφερε να επικρατήσει 2-1 της Σάραγιεβο στη Βοσνία και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να προκριθεί στα play off του Europa League. Οι Περιστεριώτες άνοιξαν το σκορ και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και αύξησαν την πίεσή τους, στο «καυτό» και βροχερό παράλληλα «Ασίμ Φερχάτοβιτς», κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και εν τέλει να πάρουν τη νίκη που τους φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση.

1132480

Τα γκολ των Φυτανίδη και Νάστου, ήταν αυτά που χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Ατρόμητου, με τον Πουζίγκατσα να ισοφαρίζει προσωρινά όντας και ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους. Το 2-1 πλέον είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο ένας στοιχειωδώς σοβαρός Ατρόμητος πρέπει να μετατρέψει σε πρόκριση, στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα στο Περιστέρι. Συνεπώς, η ομάδα του Παράσχου στις 7 Αυγούστου έχει την ευκαιρία να πάρει για πρώτη φορά την πρόκριση από νοκ-άουτ αγώνες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, περνώντας στα play off του Europa League.

Με περσινή συνταγή

Ο τεχνικός του Ατρόμητου βασίστηκε στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στην ομάδα και την περσινή σεζόν, ενώ παράλληλα είχε να αντιμετωπίσει την απουσία του Ούμπιντες αλλά και τη μη έλευση του σέντερ φορ που περιμένει στις μεταγραφές. Είναι χαρακτηριστικό πως η ενδεκάδα της ομάδας του Περιστερίου δεν είχε ούτε έναν νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή, ούτε καν τον Τάτο, με τον Παράσχο να έχει επιλέξει τους πλέον έμπειρους παίκτες του για τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα στο Europa League, που ήταν και ο πρώτος επίσημος της χρονιάς.

Έτσι, ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με τον Τσέναμο κάτω από τα δοκάρια και τους Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη και Φυτανίδη στην τριάδα της άμυνας. Οι Γιαννούλης και Νάστος είχαν την επιτήρηση της αριστερής και δεξιάς πτέρυγας αντίστοιχα, με τους Πίτου Γκαρσία και Δημούτσο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι Μπρίτο και Ναπολεόνι ήταν τα στηρίγματα του Τάσου Καραμάνου που κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Το γήπεδο στο Σεράγιεβο δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό για τον Ατρόμητο, τόσο από τη βροχόπτωση όσο και γιατί επρόκειτο για μια αρκετά δυνατή έδρα. Ωστόσο, η ομάδα του Παράσχου πάτησε καλά από τα πρώτα λεπτά και δεν έδειξε να κινδυνεύει από τις προσπάθειες των Βόσνιων που ήταν αρκετά φλύαροι και περίμεναν τα πάντα από τους Στόιτσεφ και Πουζίγκατσα, με τον δεύτερο να είναι ο καλύτερος της ομάδας του. Οι Περιστεριώτες από την πλευρά τους, βασίστηκαν στην καλή αμυντική τους διάταξη και στο γεγονός ότι είχαν την υπεροχή σε αρκετές προσωπικές μονομαχίες και στημένες φάσεις, με μια τέτοια να τους δίνει και το προβάδισμα.

«Καθάρισε» η άμυνά σκοράροντας!

Μόλις στο 11’, ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ κι ο Φυτανίδης σηκώθηκε ψηλότερα από όλους για να κάνει το 0-1 για τον Ατρόμητο στη Βοσνία. Οι γηπεδούχοι από αυτό το σημείο κι έπειτα έδειξαν να τα έχουν… χαμένα, με τον Ατρόμητο να ελέγχει το ματς και να δέχεται ένα γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Στο 26’ ο Πουζίγκατσα έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ταυλαρίδη κι ο Τσέναμο δεν πρόλαβε να τη διώξει για να γίνει έτσι το 1-1. Σε κάθε περίπτωση, ο πορτιέρο των Περιστεριωτών δεν φέρει ευθύνη ενώ στη συνέχεια του ματς όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να βοηθήσει την ομάδα με τις επεμβάσεις και τη σταθερότητά του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή του και «χτύπησε» στην κακή άμυνα της Σαράγιεβο. Έτσι, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες ενώ με τις διορθωτικές κινήσεις του Παράσχου από τον πάγκο, φρεσκαρίστηκε η ομάδα κι έτσι είχε περισσότερη ταχύτητα από τη μέση και μπροστά, φτιάχνοντας τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ, το οποίο ωστόσο δεν ήρθε από φορ! Ο Νάστος ήταν αυτός που στο 75’ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, έφερε τη μπάλα στο αριστερό (!) και με πανέμορφο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 της νίκης για τους Περιστεριώτες! Μάλιστα, η νίκη του Ατρόμητου θα μπορούσε να είναι ευρεία αν οι Καραμάνος, Φάμπιο και Τάτος είχαν καταφέρει να ευστοχήσουν στις δικές τους ευκαιρίες, που ωστόσο δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

1132507

Το τέλος του ματς, σε κάθε περίπτωση, βρήκε τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ του Ατρόμητου να πανηγυρίζουν για την πολύ σημαντική επιτυχία τους. Πλέον, το «αστέρι» έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να πάρει την πρώτη του πρόκριση! Ο Ατρόμητος έχει συμμετάσχει τρεις φορές στα Κύπελλα Ευρώπης και τώρα, στην τέταρτη απόπειρα, μπορεί να καταφέρει. Στο παρελθόν απέτυχε κόντρα σε Σεβίλλη, Νιούκαστλ και Άλκμααρ, όμως, τώρα κόντρα στη Σαράγιεβο μπορεί να τα καταφέρει. Αυτό θα φανεί στον επαναληπτικό που θα γίνει στο Περιστέρι την ερχόμενη Πέμπτη (07/08), όπου ο Ατρόμητος αν είναι στοιχειωδώς σοβαρός θα «σφραγίσει» την παρουσία του στα play off του Europa League.

Το φύλλο αγώνα του Σαράγιεβο - Ατρόμητος

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα από το virtual γήπεδο του Onsports

Τα γκολ του αγώνα

Σαράγιεβο – Ατρόμητος 1-2: Νάστος… πετιέται για πρόκριση! (photos+videos)



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved