ΠΑΟΚ: Δεύτερος αλλά... με γεμάτη τσέπη!

ΠΑΟΚ: Δεύτερος αλλά... με γεμάτη τσέπη!

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να περάσει ως πρώτος από τον όμιλό του, όμως, η παρουσία του στους «32» του Europa League βάζει στα ταμεία του ένα ποσό της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Μπορεί η ισοπαλία με την Άλκμααρ να στέρησε την πρωτιά από τον ΠΑΟΚ, όμως, η πρόκριση της ελληνικής ομάδας αποδεικνύεται πολύτιμη κι όχι μόνο από αγωνιστικής και ψυχολογικής πλευράς, αλλά και από οικονομικής άποψης. Δεν είναι λίγο, άλλωστε, σε αυτούς τους καιρούς, να βάζει μια ομάδα στα ταμεία της ένα ποσό που ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ! Αυτό το κατάφερε ο ΠΑΟΚ χάρη στις επιδόσεις του στο Europa League και στη συνολική ευρωπαϊκή του... περιπλάνηση φέτος, που τελικά έχει και συνέχεια!

Πήρε κι από το Champions League

Η χρονιά ξεκίνησε αρκετά... περίεργα για τον ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά την Ευρώπη. Ο τρίτος προκριματικός γύρος και τα παιχνίδια με τη Μέταλιστ ήταν μια περίπλοκη ιστορία, από την οποία τελικά οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στα πλέι οφ του Champions League, έχοντας βάλει τις πρώτες 200.000 ευρώ στα ταμεία του. Ο «δικέφαλος του Βορρά» διεκδίκησε τη συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης και πήρε γι' αυτό επιπλέον 2 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σάλκε, είδε την ευρωπαϊκή του συνέχεια να έρχεται μέσω των ομίλων του Europa League. Η παρουσία του εκεί έφερε ένα ποσό της τάξεις των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ, ενώ οι Θεσσαλονικείς καρπώθηκαν όλο το market pool της Ελλάδας για τη διοργάνωση, από τη στιγμή που αποκλείστηκαν νωρίτερα Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, ήτοι 3,3 εκατομμύρια ευρώ!

Market Pool, έσοδα και στα έξι ματς!

Με έναν γρήγορο υπολογισμό, ο ΠΑΟΚ πριν καλά-καλά αρχίσει η σεζόν επί της ουσίας είχε εξασφαλίσει ήδη έσοδα της τάξης των 6,8 εκατομμυρίων ευρώ. Από εκεί και πέρα, η κάθε νίκη του προσέφερε 200.000 ευρώ ενώ η κάθε ισοπαλία 100.000 ευρώ. Η ΠΑΕ θα μπορούσε να έχει ακόμα περισσότερα έσοδα, αν δεν υπήρχε και η τιμωρία που επέβαλε τη διεξαγωγή αγώνων σε άδεια Τούμπα, αφού χρήματα στα ταμεία από εισιτήρια ήρθαν μόνο στα παιχνίδια με Μακάμπι και Άλκμααρ.

Έτσι, οι τρεις νίκες και οι τρεις ισοπαλίες του ΠΑΟΚ, έφεραν στα ταμεία της ομάδας επιπλέον 900.000 ευρώ, με το συνολικό ποσό να αυξάνεται στα 7,7 εκατομμύρια ευρώ. Όσο για την πρόκριση στους «32» του Europa League, από τη στιγμή που ήρθε από τη δεύτερη θέση του ομίλου φέρνει μόνο 200.000 ευρώ στα ταμεία, ενώ αν ο ΠΑΟΚ τερμάτιζε πρώτος θα έφερνε 400.000 ευρώ. Αν σε όλα αυτά, υπολογίσουμε κι ένα μίνιμουμ εσόδων στα 200.000 ευρώ από τα εισιτήρια των δυο εντός έδρας αναμετρήσεων, τότε οι Θεσσαλονικείς έχουν καταφέρει να κερδίσουν περίπου 8,1 εκατομμύρια ευρώ από τη φετινή τους ευρωπαϊκή παρουσία!

Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, το οποίο αν ο ΠΑΟΚ ειναι... τυχερός και ικανός στην επόμενη φάση, μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο!



Αυτοί "σφυρίζουν" τους τρεις πρώτους τελικούς - Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού
Αυτοί "σφυρίζουν" τους τρεις πρώτους τελικούς - Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού
Νέα καριέρα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Παραγωγός σε μεγάλου μήκους ταινία στην Ελλάδα!
Νέα καριέρα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Παραγωγός σε μεγάλου μήκους ταινία στην Ελλάδα!
Formula 1: Αποχωρεί ο Οκόν από την Alpine στο τέλος του 2024
Formula 1: Αποχωρεί ο Οκόν από την Alpine στο τέλος του 2024
Παναθηναϊκός AKTOR: Αίτημα εξαίρεσης της Τσαρούχα από τους τελικούς
Παναθηναϊκός AKTOR: Αίτημα εξαίρεσης της Τσαρούχα από τους τελικούς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved