Τούμπα τα... γκάζια και 3-2 ο ΠΑΟΚ τη Μακάμπι (video+photos)

Τούμπα τα... γκάζια και 3-2 ο ΠΑΟΚ τη Μακάμπι (video+photos)

Τέλος καλό όλα καλά για τον ΠΑΟΚ, που από 0-2 κατάφερε να... γυρίσει τα πάντα Τούμπα και να πάρει νίκη 3-2 επί της Μακάμπι Χάιφα που τον φέρνει στην πρώτη θέση του ομίλου και πιο κοντά στους 32 του Europa League.

Πέρα από την αντίδραση της ομάδας του Χουμπ Στέφενς, τη διαφορά αυτή τη φορά για τον ΠΑΟΚ έκανε η γεμάτη Τούμπα. Ο κόσμος του «δικεφάλου του Βορρά» ήταν αυτός που «ξύπνησε» την ομάδα και την έσπρωξε προς την ανατροπή, βοηθώντας έτσι τους Θεσσαλονικείς να βρουν ψυχικά αποθέματα και να απαντήσουν στα δύο γκολ των Ισραηλινών στο πρώτο εικοσάλεπτο τα οποία τους… μούδιασαν. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στην Τούμπα, η οποία για πρώτη φορά φέτος σε ευρωπαϊκό ματς είχε κόσμο καθώς οι Θεσσαλονικείς εξέτισαν την τιμωρία που τους είχε επιβάλλει η UEFA και κέρδισαν την έφεση για την έξτρα ποινή τους, μετά το 25’ και κατάφερε να… βάλει στα δίχτυα την αξιόμαχη Μακάμπι Χάιφα.

Με επίθεση από… αέρος, ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσα από το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο κατάφερε να πιέσει ακόμα περισσότερο – έχοντας βέβαια αμυντικά κενά που ευτυχώς δεν τα πλήρωσε – για να βρει το γκολ της νίκης από τον… συνήθη ύποπτο, Δημήτρη Σαλπιγγίδη που σκόραρε το 101ο γκολ με τη φανέλα του «δικεφάλου του Βορρά», φέρνοντάς τον στην πρώτη θέση του 12ου ομίλου και μετατρέποντάς τον σε φαβορί για την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Εικοσάλεπτη τραγωδία κι απάντηση με το… κεφάλι!

Σε μια Τούμπα που έβαλε για πρώτη φορά φέτος τα «γιορτινά» της για ευρωπαϊκό ματς, ο ΠΑΟΚ θα περίμενε κανείς να μπει με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο και να μην δώσει δικαιώματα στη Μακάμπι Χάιφα. Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους, χωρίς να έχουν να χάσουν τίποτα, έπαιξαν έξυπνα τους Θεσσαλονικείς κι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων πήραν προβάδισμα στο 13’ με τον Εντλόβου, ενώ στο 21’ το φοβερό σουτ του Γκολάσα… ξέρανε Χακόμπο και ΠΑΟΚ διαμορφώνοντας το 0-2!

Απ’ αυτό το σημείο κι έπειτα η ομάδα του Στέφενς αποφάσισε να… εμφανιστεί στο γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει κατά κράτος τη μάχη του κέντρου και να περιορίζει στα καρέ της τη Μακάμπι. Ο ΠΑΟΚ στο 35’ με τον συνηθισμένο τρόπο, εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Βίτορ, «μπήκε» στο ματς κάνοντας το 2-1, ενώ στη συνέχεια «έπνιξε» τους Ισραηλινούς για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 38’ ο Στοχ κέρδισε πέναλτι από τον Τσότσαλιτς κι ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σαρόνοφ απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Νίνης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο διεθνής μέσος ωστόσο σκόραρε στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τρόπο που… δεν συνηθίζει. Σε εκτέλεση κόρνερ ο Νίνης «τρύπωσε» στα… θηρία της άμυνας, πήρε την κεφαλιά και έφερε το ματς στα ίσα, βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα! Από αυτό το σημείο κι έπειτα η Μακάμπι … εξαφανίστηκε κι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια αν ο Σαρόνοφ δεν ήταν ο… κακός δαίμονας του Στοχ, καθώς ο πορτιέρο των Ισραηλινών απέκρουσε και δεύτερο πέναλτι (!!!!) του Σλοβάκου στην εκπνοή του ημιχρόνου.

«Καθάρισε» ο «Σαλπιγκόλ»

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πλέον κυνηγούσε το γκολ της νίκης, με την «καυτή» Τούμπα να σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια, οι Θεσσαλονικείς σε πολλές περιπτώσεις λίγο έλειψε να πληρώσουν την αμέλεια στα αμυντικά τους καθήκοντα, αφού χρειάστηκαν κάποιες καλές επεμβάσεις του Χακόμπο για να μην πάρει εκ νέου προβάδισμα η Μακάμπι, με τον Σαλπιγγίδη στο 67’ να καταφέρνει αυτό που είχε κάνει άλλες 100 φορές μέχρι σήμερα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο «Σάλπι» από πάρα πολύ δύσκολη θέση στο δεύτερο δοκάρι, πέρασε τη μπάλα από… τη μύτη της βελόνας και έδωσε στον ΠΑΟΚ το «χρυσό» τρίποντο που τον έφερε στους επτά βαθμούς, έναντι των πέντε που έχει η Άλκμααρ η οποία έμεινε στην ισοπαλία με τη Σαχτέρ Καραγκάντι και στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Το κακό για τον ΠΑΟΚ ήταν ο τραυματισμός του Σαλπιγγίδη που έφερε και την αντικατάστασή του από τον Βούκιτς, και το γεγονός ότι έδειξε προβλήματα στην άμυνα. Το σημαντικό βέβαια, είναι πως οι Θεσσαλονικείς πήραν τους τρεις βαθμούς κι έχουν γίνει πλέον… φαβορί για την πρώτη θέση και την πρόκριση στους «32» του Europa League, με το επόμενο ευρωπαϊκό ματς να είναι στη Χάιφα απέναντι στη Μακάμπι.

ΠΑΟΚ (Τον Λοκοφ): Χακόμπο - Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (60’ Λούκας), Στοχ (87’ Λόρενς), Σαλπιγγίδης (78’ Βούκιτς), Αθανασιάδης

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ (Αρίκ Μπεναντό): Σαρόνοφ, Τουάθα, Μεσούμαρ (73’ Αζουλάι), Πιλιάφσκι, Μπόκολι, Τσότσαλιτς, Γκολάσα, Γιαντλίν (67’ Κατά), Εζρά, Εντλόβου (46’ Αμπουχατζίρα), Ράγιος.

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα...

{coveritlive}7880279b90{/coveritlive}

Τούμπα τα... γκάζια και 3-2 ο ΠΑΟΚ τη Μακάμπι (video+photos)



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved