«Γράφοντας» ιστορία

«Γράφοντας» ιστορία

Οι τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις για το Europa League διεξάγονται ανάμεσα σε ομάδες που δεν έχουν συναντηθεί στο παρελθόν με το ζευγάρι Μπενφίκα – Αϊντχόφεν να είναι το μοναδικό που έχει ιστορία.

ΠΟΡΤΟ – ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ

Καμία φορά δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες η Πόρτο με την Σπαρτάκ Μόσχας στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Έτσι οι δύο ομάδες στα παιχνίδια για τα προημιτελικά του Europa League θα ξεκινήσουν την… δική τους ιστορία.

Αήττητη είναι η Πόρτο όταν αντιμετωπίζει συλλόγους από την Ρωσία. Συγκεκριμένα έχει βρεθεί απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έξι φορές, έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Οι πιο πρόσφατες νίκες ήταν για την φετινή διοργάνωση όταν και την απέκλεισε για να φτάσει στα προημιτελικά.

Με το μέρος της έχει την παράδοση και η Σπαρτάκ Μόσχας απέναντι σε συλλόγους από την χώρα της Ιβηρικής. Οι «σιδηροδρομικοί» έχουν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ έχουν ηττηθεί και μία φορά από την Σετουμπάλ το μακρινό 1972.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Σίγουρα οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ανάμεσα σε Μπενφίκα και Αϊντχόφεν το 1988, όπου οι Ολλανδοί είχαν σηκώσει το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι. Εκτός από τον συγκεκριμένο τελικό οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ακόμα τέσσερις φορές, έχοντας από μια νίκη και τις υπόλοιπες δύο αναμετρήσεις να λήγουν ισόπαλες.

Ελαφρώς με το μέρος της έχει την παράδοση η Μπενφίκα απέναντι σε συλλόγους της Ολλανδίας. Σε 12 αναμετρήσεις οι «αετοί» της Λισαβόνας έχουν πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες, με τις ήττες της να είναι τέσσερις, οι περισσότερες από τον Άγιαξ την δεκαετία του 60’.

Σε ότι αφορά την Αϊντχόφεν δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από τις άλλες ομάδες της Πορτογαλίας. Αυτό γιατί σε πέντε αναμετρήσεις έχει μόλις μία νίκη, έχοντας γνωρίσει και δύο φορές την ήττα.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΤΒΕΝΤΕ

Από την στιγμή που οι δύο ομάδες δεν έχουν κάποια τεράστια παράδοση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι απολύτως λογικό το γεγονός ότι μεταξύ τους θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Η Βιγιαρεάλ έχει ένα παρελθόν με τους Ολλανδούς, καθώς τους έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές. Αρχικά το 2005, απέναντι στην Άλκμααρ για τα προημιτελικά του UEFA, αποκλείστηκε, καθώς ηττήθηκε με 2-1 στο «Μαδριγάλ» και η ισοπαλία με 1-1 στην Ολλανδία δεν ήταν αρκετή. Την ρεβάνς την πήρε όμως από την Μπρέντα για το Europa League, όταν και την διέλυσε με 6-1 στην Ισπανία και με 3-1 στην Ολλανδία.

Η Τβέντε έχει αντιμετωπίσει πέντε φορές ισπανικούς συλλόγους έχοντας με το μέρος της, την παράδοση. Τρεις είναι οι νίκες της, έχοντας ηττηθεί και δύο φορές στην σχετικά μικρή της παράδοση στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ

Μπορεί η Ντιναμό Κιέβου να παίρνει μέρος σχεδόν κάθε χρόνο στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ωστόσο δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ της την Μπράγκα η οποία βρίσκεται στο προσκήνιο μόνο τα τελευταία χρόνια.

Η Μπράγκα έχει αντιμετωπίσει μόλις δύο φορές σύλλογο από την Ουκρανία και αυτό έγινε στο φετινό Champions League. Τότε απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ ηττήθηκε δύο φορές με 3-0 και 2-0.

Καθόλου καλή δεν είναι η παράδοση για την Ντιναμό Κιέβου απέναντι σε συλλόγους της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα οι Ουκρανοί σε δέκα παιχνίδια έχουν μόλις τρεις νίκες με τα υπόλοιπα επτά παιχνίδια να λήγουν με νίκη των Πορτογάλων.



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved