Τους πότισε φαρμάκι... στο Καραϊσκάκη

Τους πότισε φαρμάκι... στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός απογοήτευσε ξανά, αυτή τη φορά μπροστά στον κόσμο του, γνώρισε την ήττα (ξανά) από την Λεβάντε 1-0 και αποδοκιμάστηκε (ξανά) και δικαιολογημένα, αφού το στίγμα... Μίτσελ δεν φάνηκε ούτε στη ρεβάνς

Για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στην Λεβάντε, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, είδε τον Μάρτινς (9’) να «σφραγίζει» το εισιτήριο για τους «16» του Europa League και αποχαιρέτησε την Ευρώπη...

Ο στόχος του Ολυμπιακό πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν να αναζητήσει ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να αυξηθούν οι ελπίδες για την πρόκριση και να... φορτώσει με άγχος τους Ισπανούς για το υπόλοιπο παιχνίδι. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει οι «ερυθρόλευκοι» καθώς η Λεβάντε ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και... προειδοποίησε μόλις στο 2’ με τον Μπαρκέρο, όμως, το... καμπανάκι δεν ήχησε για τους Πειραιώτες και στο 9’ ο Μάρτινς σαν σε προπόνηση, μέσα από την «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους Ίβηρες και ουσιαστικά «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μάλιστα, ούτε το τέρμα του Νιγηριανού επιθετικού «ξύπνησε» τους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, οι οποίοι, σε... συνέχεια από το ματς της Βαλένθια, πήγαιναν δεύτεροι στις «μονομαχίες» και δεν έδειχναν διάθεση για να «παλέψουν» να κάνουν κάτι καλύτερο. Αυτό είχε ως συνέπεια, οι Ισπανοί να ελέγξουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και στο 17’ ο Μάρτινς έχασε σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, καθώς το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός έδειξε κάποια σημάδια αντίδρασης, με τον Μήτρογλου να κάνει το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα δεν ανησύχησε τον Νάβας, που είδε την μπάλα να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου, άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ανεβάσουν την πίεση προς την περιοχή της Λεβάντε, αλλά δεν είχαν αγωνιστικό πλάνο, μια και ο Μασάντο ουδέποτε πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες, ο Γκρέκο ήταν αρνητικός στις περισσότερες ενέργειές του, ενώ οι Πειραιώτες έπαιζαν χωρίς αριστερό χαφ (!) κάτι που έκανε μονοδιάστατη την ανάπτυξή τους, κυρίως από τα δεξιά.

Αυτό ουσιαστικά βοήθησε τη Λεβάντε, όπου είχε «κλείσει» εξαιρετικά τους χώρους και οι μόνες απειλές προς την εστία του Νάβας ήταν τα μακρινά σουτ του Φέισα στο 25’ που κατέληξε κόρνερ και αυτό του Βλαχοδήμου στο 31’ και βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο των Ισπανών. Η... απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 38’ με τον Μίτσελ, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κάρολ, ενώ 42’ ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας πρόλαβε τον Μάρτινς και έδιωξε σε κόρνερ, σε μία φάση που προκάλεσε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Έτσι, φτάσαμε στο τέλος του πρώτου μέρους, όπου οι «ερυθρόλευκοι» για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν μακριά από το καλό τους «πρόσωπο», με αποτέλεσμα να έρθουν οι αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των Πειραιωτών, με το σύνθημα «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» να δονεί την ατμόσφαιρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίτσελ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Φετφατζίδη και Χολέμπας στις θέσεις των Γκρέκο και Λυκογιάννη, αντίστοιχα. Οι Πειραιώτες άνοιξαν το παιχνίδι τους και από τα αριστερά, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να προκαλέσουν προβλήματα στην άμυνα των Ισπανών, οι οποίοι πατούσαν όλο και καλύτερα όσο περνούσαν τα λεπτά.

Μοναδικές... πηγές επικίνδυνων καταστάσεων για τους φιλοξενούμενους ήταν οι Φετφατζίδης και Βλαχοδήμος, αλλά από... ουσία τίποτα, μια και οι Τζεμπούρ και Μήτρογλου πήραν ελάχιστες φορές την μπάλα από σέντρες. Το τελευταίο... χαρτί του Μίτσελ ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος πέρασε στο 77’ αντί του Μήτρογλου, αλλά δυστυχώς για τον Ισπανό προπονητή, όλα είχαν κριθεί... προ πολλού.

Έτσι, η Λεβάντε έκανε το 2Χ2 επί του Ολυμπιακού στην φάση των «32» του Europa League και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρούμπιν Καζάν και όχι την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως πίστευαν πολλοί, αρκετοί και στον Πειραιά.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}4ba32fbc41{/coveritlive}



Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved