«Θρύλος» ήταν η… Λεβάντε, 3-0 τον Ολυμπιακό (video)

«Θρύλος» ήταν η… Λεβάντε, 3-0 τον Ολυμπιακό (video)

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε… ποτέ στο Ciutat de Valencia, η διαιτησία του έδωσε τη χαριστική… βολή (δύο πέναλτι, αποβολή του Αμπντούν), η Λεβάντε έκανε… πάρτι πρόκρισης, συντρίβοντας τους «ερυθρόλευκους» 3-0.

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και με ύφος… μπλαζέ απέναντι στην ισπανική ομάδα, η οποία έκανε το… παιχνίδι της, ευτύχησε να προηγηθεί στο 10’ με τον Ρίος σε μία φάση από τραγικό υπολογισμό του Χολέμπας, πήρε δύο… δώρα από τον Γερμανό διαιτητή Γκράφε, με τις δύο… ανακαλύψεις πέναλτι στο 28’ και στο 40’, εκμεταλλεύτηκε μόνο το δεύτερο με τον Μπαρκέρο και «κλείδωσε» τη νίκη και κατά πάσα πιθανότητα την πρόκριση στο 56’ με τον Μάρτινς.

Παράλληλα με το άσχημο… πρόσωπο, οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν άτυχοι στις φάσεις των Μανωλά (59’) και Τζεμπούρ (88’) οι οποίοι σημάδεψαν το οριζόντιο και το αριστερό δοκάρι του Νάβας. Πάντως, το «συγκρότημα» του Λιμανιού παρουσίασε… εικόνα Κύπρου και την ήττα με το ίδιο αποτέλεσμα από την Ανόρθωση και πλέον αναζητεί ένα θαύμα στον επαναληπτικό της 21ης Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να μην αποχαιρετήσει από νωρίς την Ευρώπη. Όμως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να υπάρχουν ελπίδες…

Με Βλαχοδήμο στο αρχικό σχήμα

Ο Μίτσελ παρουσίασε την ομάδα του με δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης πριν από μερικές μέρες, μια και έβαλε βασικούς τους Βλαχοδήμο και Μοδέστο, στις θέσεις των Φετφατζίδη και Παπάζογλου, αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, ο Μέγιερι ήταν το τέρμα, ο Μανιάτης στα δεξιά, ο Χολέμπας στα αριστερά και οι Κοντρέρας και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Πιο μπροστά τους ήταν οι Μοδέστο και Φέισα ως αμυντικά χαφ, με τον Μασάντο να κινείται στον άξονα ως ελεύθερος πίσω από τον Τζεμπούρ και τους Αμπντούν και Βλαχοδήμο στα άκρα.

«Τρύπα» στα αριστερά

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι παίκτες του Μίτσελ πήγαιναν σε δεύτερο χρόνο στις «μονομαχίες» με τους ποδοσφαιριστές της Λεβάντε, ενώ βρέθηκαν σε άσχημη μέρα οι Μασάντο και Χολέμπας. Μάλιστα, από την πλευρά του «Γερμανού» ξεκίνησαν όλα τα… άσχημα για τους «ερυθρόλευκους» ή αν θέλετε τα θετικά για τους Ισπανούς.

Συγκεκριμένα, μόλις στο 10’ ο Μπαρκέρο έκανε την κάθετη μπαλιά, ο διεθνής αμυντικός δεν ενήργησε σωστά και έδωσε την ευκαιρία στον Ράγιος να μπει στην περιοχή, τον πέρασε για δεύτερη φορά και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το γρήγορο τέρμα έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Βαλένθια να «κλειστεί» ακόμα περισσότερο στην άμυνά της και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Όμως, ακόμα κι έτσι, με τον Ολυμπιακό να έχει μεγαλύτερο χώρο, δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Νάβας, ενώ κάθε… κατεβασιά των γηπεδούχων… μύριζε προβλήματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Μνημονιακή… διαιτησία

Μάλιστα, στο 28’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Πειραιώτες, ελέω της κάκιστης διαιτησίας του Γερμανού Γκράφε και των βοηθών του. Συγκεκριμένα, ο διεθνής ρέφερι ανακάλυψε πέναλτι σε βουτιά του Ναβάρο, μια και ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τον Αμπντούν και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αλγερινό. Ωστόσο, ο Μάρτινς απώλεσε την ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανεβάσει λίγο το παιχνίδι του, όμως, για μία ακόμα φορά φάνηκε η αδυναμία δημιουργίας παιχνιδιού, είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια, μια και ο Μασάντο πήγε στα αριστερά, όπου δεν βοήθησε καθόλου, ενώ οι Φέισα και Μοδέστο δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στον νέο… ρόλο τους.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με σκορ (1-0) που αφήνει ελπίδες για την «επανάληψη» ήρθε νέα… ενέργεια του Γκράφε, μια και υπέδειξε δεύτερο πέναλτι στο 40’ σε μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Ναβάρο έξω από την περιοχή! Στο δεύτερο… δώρο, ο Μπαρκέρο δεν αστόχησε, διαμορφώνοντας το 2-0 σε ένα κρίσιμο σημείο.

Καμία διάθεση…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίτσελ θέλησε να κάνει πιο επιθετικογενές το κέντρο του, περνώντας στην θέση του Μοδέστο τον Γκρέκο, με στόχο ο Ιταλός να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στον άξονα και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού να μην είναι πολύ προβλέψιμη, μόνο από τα πλάγια.

Όμως, η εικόνα των «ερυθρόλευκων» δεν βελτιώθηκε, μια και πάλι η Λεβάντε ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά, ενώ στο 50’ ο Γκράφε δεν είδε την ανατροπή του Ντιόπ στον Μασάντο, που θα ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον άσο των Ισπανών, που θα συνέχιζαν με δέκα παίκτες και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πιέσει λίγο περισσότερο.

Χαριστική… βολή από Μάρτινς

Όμως, έξι λεπτά αργότερα, ο Μάρτινς έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση, καθώς διαμόρφωσε το 3-0 σαν σε… προπόνηση, εκμεταλλευόμενος το λάθος στην μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων και με ωραία ενέργεια βρέθηκε απέναντι στον Μέγιερι, αφού πρώτα πέρασε εύκολα τον Μανωλά και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ούγγρου πορτιέρο.

Άτυχος…

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός απείλησε σημαντικά για πρώτη φορά στον αγώνα με τον Φέισα, ο οποίος ανάγκασε τον Νάβας να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ από την εκτέλεση, η κεφαλιά του Μανωλά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, με την Λεβάντε να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση. Στο 72’ ο Μάρτινς έκανε το σουτ, αλλά ο Μέγιερι απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ρουμπέν έστειλε την μπάλα άουτ. Πάντως, οι παίκτες του Μίτσελ αναζήτησαν ένα τέρμα που θα έδινε άλλο… χρώμα στον επαναληπτικό, όμως και πάλι ήταν άτυχοι, καθώς ο Τζεμπούρ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Νάβας.

Πάντως, στο 94’ ο Μέγιερι… κράτησε το 3-0, όταν ο Μπαρκέρο έκανε το σουτ, δεν έκανε σωστή επέμβαση ο Ούγγρος, αλλά… διόρθωσε το λάθος του διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ το νέο σουτ του Βάλντο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γερμανός Γκράφε, ο οποίος απέβαλε λανθασμένα τον Αμπντούν στο 28’ ενώ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ρίος, Ντιόπ, Ρουμπέν, Μοδέστο, Χολέμπας, Μανωλά και Τζεμπούρ.

Λεβάντε (Χουάν Ιγκνάσιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεζ, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Ρίος (67’ Βάλντο), Ντιόπ (60’ Μίτσελ), Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς (82’ Ακουαφρέσκα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μοδέστο (46’ Γκρέκο), Φέισα, Αμπντούν, Βλαχοδήμος (59’ Μήτρογλου), Μασάντο (75’ Φετφατζίδης), Τζεμπούρ.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}8d03d531ea{/coveritlive}

«Θρύλος» ήταν η… Λεβάντε, 3-0 τον Ολυμπιακό (video)



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved