Πάνε για το ριπίτ

Πάνε για το ριπίτ

Δέκα ομάδες που βρίσκονται στους «16» του Europa League έχουν κατακτήσει στο παρελθόν την διοργάνωση και έχουν ως στόχο την εκ νέου επιτυχία.

Δεν είναι λίγες οι ομάδες που επιλέγουν στο Europa League να μην δώσουν μεγάλη σημασία με αποτέλεσμα να υποτιμούν την διοργάνωση και να χρησιμοποιούν τους δευτεροκλασάτους ποδοσφαιριστές τους.

Ωστόσο υπάρχουν και αυτές που μέσω της δεύτερης τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης επιλέγουν να προσθέσουν μία μεγάλη επιτυχία στο… παλμαρέ τους. Στο φετινό Europa League, οι δέκα από τις 16 ομάδες που συνεχίζουν, έχουν κατακτήσει στο παρελθόν το τρόπαιο και θέλουν να κάνουν το ριπίτ.

Η μεταξύ τους κόντρα

Δύο από αυτές αναμετρώνται μεταξύ τους. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ με πολύ δύσκολο τρόπο, φιλοξενεί την Πόρτο στο «Λουζνίκι». Οι Ρώσοι παραμένουν αήττητοι στην διοργάνωση, ωστόσο θα πρέπει να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους με τους Πορτογάλους, καθώς εκτός του τελικού απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια δεν έχουν νίκη, ενώ δεν έχουν σκοράρει κιόλας.

Η αίγλη της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ είναι μία από αυτές τις ομάδες ωστόσο θα έχει σίγουρα πιο δύσκολο έργο από ότι είχε απέναντι στην Σπάρτα Πράγας. Οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν την Μπράγκα, η οποία εντός έδρας έχει πέντε νίκες σε έξι αναμετρήσεις, δύο εκ των οποίων επιτεύχθηκαν απέναντι στην Σέλτικ και την Άρσεναλ.

Παλιές εποχές

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να έχει να κατακτήσει κάποιον τίτλο από το 1970, ωστόσο αυτός ήταν το – τότε – κύπελλο Κυπελλούχων. Αν αναλογιστούμε ότι απέκλεισε με σχετική δυσκολία τον Άρη, σίγουρα απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου που φιλοδώρησε με οκτώ τέρματα την Μπεσίκτας, θα αντιμετωπίσει αρκετά περισσότερα προβλήματα.

Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν

Το μακρινό 1988 η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν είχε το υποτιμητικό προσωνύμιο «Neverkusen», καθώς τότε είχε άλλη δυναμική και είχε κατακτήσει την συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι «ασπιρίνες» ίσως έχουν το πιο δύσκολο έργο, καθώς αντιμετωπίζουν την Βιγιαρεάλ που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κάνει αρκετά μεγάλα παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η αυτοκρατορία της Ζενίτ

Τα πολλά χρήματα που έχει δαπανήσει για μεταγραφές η Ζενίτ τα τελευταία χρόνια, έχει ανεβάσει απότομα τις προσδοκίες για τους Ρώσους, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν μία δική τους αυτοκρατορία. Ωστόσο η Τβέντε έδειξε τα… δόντια της απέναντι στην Ρουμπίν Καζάν και έδειξε ότι τα πηγαίνει αρκετά καλά απέναντι σε Ρώσους.

Οι «χρυσές» εποχές του «Αίαντα»

Ακόμα μία Ρωσο-ολλανδική μάχη περιλαμβάνει το πρόγραμμα των «16» του Europa League. Ο Άγιαξ που την δεκαετία του 70’ μονοπωλούσε το ενδιαφέρον στην Ευρώπη δεν είχε κατακτήσει την δεύτερη διοργάνωση της Ευρώπης, καθώς φρόντιζε να βρίσκεται στην κορυφή με τις κατακτήσεις των Κυπέλλων Πρωταθλητριών. Ωστόσο το 1992, «βολεύτηκε» με το UEFA. Στην φετινή του προσπάθεια αντιμετωπίζει την Σπάρτακ Μόσχας, και έχει την ευκαιρία να πάρει και την ρεβάνς για τον αποκλεισμό στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης την σεζόν 1997-1998.

Με φόντο την πρόκριση

Ακόμα δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει στο παρελθόν τον τίτλο βρίσκονται αντιμέτωπες. Η Αϊντχόφεν αναμετράται με την Ρέιντζερς με τις δύο ομάδες να έχουν κατακτήσει την διοργάνωση την δεκαετία του 70’. Περίπου 40 χρόνια αργότερα θέλουν την πρόκριση για να επιστρέψουν και στους Ευρωπαϊκούς τίτλους. Προβάδισμα έχει η Ρέιντζερς, καθώς η Αϊντχόφεν δεν έχει επικρατήσει απέναντι στους «διαμαρτυρόμενους». Στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια, οι Σκοτσέζοι έχουν επικρατήσει τρεις φορές.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση του ζευγαριού της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπενφίκα. Οι δύο ομάδες έχουν πιεί… σαμπάνια από την Ευρωπαϊκή κούπα. Η Μπενφίκα αυτή του κυπέλλου πρωταθλητριών και η Παρί του UEFA. Οι «αετοί» της Λισαβόνας βρίσκονται σε δαιμονιώδη κατάσταση έχοντας 19 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και η Παρί θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της για να πάρει θετικό αποτέλεσμα.



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved