Ανασκόπηση 2012-Ποδόσφαιρο: Europa League ή... Φαλκάο League! (videos)

Ανασκόπηση 2012-Ποδόσφαιρο: Europa League ή... Φαλκάο League! (videos)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ρανταμέλ Φαλκάο, ήταν μία... ομάδα μόνος του, οδηγώντας μετά την Πόρτο και την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση του Europa League.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2012 μπήκε δυναμικά και αφού έγινε το πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» στους ομίλους, η κληρωτίδα έβγαλε τα 16 ζευγάρια που μονομάχησαν στη φάση των «32». Στις 14 και 16 Φεβρουαρίου έγιναν τα πρώτα παιχνίδια, ενώ οι επαναληπτικοί πραγματοποιήθηκαν στις 22 και 23 αντίστοιχα του ίδιου μήνα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια (με μαύρο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16»)

Πόρτο-Μαν. Σίτι 1-2/0-4
Άγιαξ-Μαν. Γιουνάιτεντ 0-2/2-1
Λοκ. Μόσχας-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1/0-1
Σάλτσμπουργκ-Μέταλιστ 0-4/1-4
Στόουκ-Βαλένθια 0-1/0-1
Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός 0-1/0-1
Άλκμααρ-Άντερλεχτ 1-0/1-0
Λάτσιο-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3/0-1
Στεάουα Βουκουρεστίου-Τβέντε 0-1/0-1
Βικτόρια Πλζεν-Σάλκε 1-1/1-3 (παρ.)
Βίσλα Κρακοβίας-Σταντάρ Λιέγης 1-1/0-0
Μπράγκα-Μπεσίκτας 0-2/1-0
Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 0-0/3-0
Τραμπζονσπόρ-Αϊντχόφεν 1-2/1-4
Αννόβερο-Κλαμπ Μπριζ 2-1/1-0
Λέγκια Βαρσοβίας-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-2/0-1

Το ελληνικό στοιχείο ήταν αρκετά έντονο, αφού ο Ολυμπιακός έκανε μία καταπληκτική εκτός έδρας εμφάνιση επικρατώντας 1-0 της Ρουμπίν Καζάν, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και στο Φάληρο, παίρνοντας το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Στη φάση των «16» σχηματίστηκαν ακόμα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια με τα φαβορί να φαίνονται από... μακριά! Παρ' όλα αυτά, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, τα φαινόμενα... απάτησαν και πάλι, με ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Γιουνάιτεντ να μείνουν εκτός συνέχειας του θεσμού! Οι πρώτοι αγώνες διεξήχθησαν στις 8 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί στις 15 του ίδιου μήνα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια (με μαύρο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά)

Μέταλιστ-Ολυμπιακός 0-1/2-1
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μαν. Σίτι 1-0/2-3
Τβέντε-Σάλκε 1-0/1-4
Σταντάρ Λιέγης-Αννόβερο 2-2/0-4
Αλκμάαρ-Ουντινέζε 2-0/1-2
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπεσίκτας 3-1/3-0
Μαν. Γιουνάιτεντ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-3/1-2

Στις 29 Μαρτίου και στις 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η προημιτελική φάση. Από τις οκτώ ομάδες οι τρεις ήταν ισπανικές, που για ακόμα μία φορά απέδειξαν πως στα μεγάλα... ραντεβού είναι παρούσες. Τα πιο αφμίρροπα ζευγάρια, ήταν το Σάλκε-Μπιλμπάο και το Σπόρτινγκ-Μέταλιστ. Οι Ισπανοί, βέβαια, το... χαβά τους!

Αναλυτικά τα ζευγάρια (με μαύρο χρώμα οι ομάδες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά)

Αλκμάαρ-Βαλένθια 2-1/0-4
Σάλκε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-4/2-2
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μέταλιστ 2-1/1-1
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αννόβερο 2-1/2-1

Ισπανοί για... φίλημα!

Στις 19 και 26 Απριλίου διεξήχθη η ημιτελική φάση, στην οποία συμμετείχαν 3 ισπανικές και μία, μόλις, πορτογαλική ομάδα. Σαφώς Ιβηρική υπόθεση το τρόπαιο! Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στις «νυχτερίδες» και ο Φαλκάο συνεχίζοντας σε... δαιμονισμένο ρυθμό, πήρε από το χέρι τους «ροχιμπλάνκος» και τους πήγε στον τελικό, αφού η Βαλένθια έδειχνε ανήμπορη να κάνει την ανατροπή. Με το 4-2 του πρώτου ματς οι Μαδριλένοι έθεσαν γερές βάσεις και στον επαναληπτικό το 1-0 εκτός έδρας αρκούσε για το «εισιτήριο» του τελικού!

Ο ισπανικός «εμφύλιος» ήταν γεγονός, αφού στο άλλο ζευγάρι η Μπιλμπάο, μοιάζοντας με... καλοκουρδισμένη μηχανή, επιβλήθηκε 2-1 και 3-1 αντίστοιχα, εντός και εκτός έδρας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Μέγας είσαι... Φαλκάο!

Η ημερομηνία 9 Μαΐου ήταν, όπως φάνηε εκ των υστέρων σημειωμένη από την αρχή της σεζόν στο ημερολόγιο του Κολομβιανού «killer» της Ατλέτικο, Ρανταμέλ Φαλκάο. Το ψευδώνυμο «Τίγρης» πήρε σάρκα και οστά, όταν ο πιο φορμαρισμένος φορ στον κόσμο με δύο γκολάρες (η μία καλύτερη από την άλλη), οδήγησε στην κούπα τους «ροχιμπλάνκος». Το τελικό 3-0 απέναντι στην ανήμπορη να αντιδράσει ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, πραγματοποίησε ο Ντιέγκο, κάνοντας το μισό Arena Nationala του Βουκυρεστίου (το άλλο μισό είχε οπαδούς των Βάσκων) να παραληρεί!

Τα στατιστικά, αδιάψευστος μάρτυρας, τις περισσότερες φορές! Αυτή τη φορά έλεγαν την αλήθεια. Πρώτος σκόρερ, όπως και την περασμένη σεζόν με την Πόρτο, ο Φαλκάο με 12 γκολ. Πρώτος στις ασίστ; Και πάλι ένας «Μαδριλένος», ο Ντιέγκο με 7.

Πάμε σαν... πέρυσι!

Από εκεί που ξεκινήσαμε την περσινή χρονιά, από εκεί θα συνεχίσουμε τη φετινή! Οι 32 καλύτερες ομάδες του θεσμού περιμένουν με το μαχαίρι στο... στόμα, προκειμένου να μπουν δυναμικά στα νοκ άουτ παιχνίδια για ένα «εισιτήριο» στη φάση των «16». Αξίζει να υπογραμμίσουμε εδώ, πως ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να συνεχίσει στη διοργάνωση. Παρά τα πολλά διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα, ωστόσο, έφτασε στο σημείο να διεκδικεί στα ίσα την πρόκριση από την Τότεναμ στην Αγγλία, στο τελευταίο ματς των ομίλων, όμως αποχωρησε με το κεφάλι ψηλά.

Μερικές από τις ομάδες που δεν συνεχίζουν και αυτό αποτελεί ένα είδος... έκπληξης είναι οι: Μαρσέιγ, Αϊντχόφεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Τβέντε.

Πρώτος σκόρερ, μέχρι στιγμής, είναι ο Έντινσον Καβάνι της Νάπολι με 7 γκολ, ενώ πρώτος στις ασίστ ένας παίκτης που θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός, ο Χοσέ Μπαρκέρο της Λεβάντε με 3.

Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια στους «32»:

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Φενερμπαχτσέ
Ίντερ-Κλουζ
Λεβάντε-Ολυμπιακός
Ζενίτ-Λίβερπουλ
Ντινάμο Κιέβου-Μπορντό
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπενφίκα
Νιούκαστλ-Μέταλιστ
Στουτγκάρδη-Γκενκ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρούμπιν Καζάν
Άγιαξ-Στεάουα Βουκουρεστίου
Βασιλεία-Ντνίπρο
Ανζί-Αννόβερο
Σπάρτα Πράγας-Τσέλσι
Γκλάντμπαχ-Λάτσιο
Τότεναμ-Λιόν
Νάπολι-Βικτόρια Πλζεν

*Στις 14 Φεβρουαρίου και στις 21 του ίδιου μήνα θα διεξαχθεί η φάση των «32». Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου 2013 στην «Amsterdam Arena».



Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved