Ευρωπαίος και υπερήφανος Παναθηναϊκός (photos)

Ευρωπαίος και υπερήφανος Παναθηναϊκός (photos)

Ο Παναθηναϊκός έχει κεράσει φέτος πολλές πίκρες τους οπαδούς του, αλλά απόψε τούς έδωσε λόγους να ελπίζουν. Μπορεί να ηττήθηκε στη λονδρέζικη... Λεωφόρο από την Τότεναμ (3-1, Ζέκα ο σκόρερ), απέδειξε όμως ότι το ευρωπαϊκό του κοστούμι απλώς το ξέχασε για λίγο στη ντουλάπα και με το Ρότσα στο τιμόνι θα το ξαναφορέσει για να είναι συνεπής στο επόμενο ραντεβού!

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, απόρροια του μοναδικού λάθους της άμυνας στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε το κουράγιο να ισοφαρίσει με τον Ζέκα 54' και για ένα εικοσάλεπτο περιόρισε την Τότεναμ σε παθητικό ρόλο. Ο Παναθηναϊκός του Ρότσα άγγιξε την υπέρβαση κι αν η μπάλα μετά το πλασέ του Τοτσέ στο διάστημα της «πράσινης» κυριαρχίας, πήγαινε λίγα εκατοστά πιο δεξιά, ενδεχομένως και να έκλεβε την πρόκριση στο Λονδίνο. Η τύχη δεν βοήθησε, οι Άγγλοι βρήκαν δεύτερο γκολ από το πουθενά και το ματς έληξε κάπου λίγο μετά το 76' για να έρθει το χωρίς σημασία 3-1 λίγο αργότερα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Χουάν Ρότσα επέλεξε να αγωνιστεί με δύο κόφτες στο 4-2-3-1 με το οποίο παρέταξε τον Παναθηναϊκό στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν και έδωσε φανέλα βασικού στον Πάπε Σο, παρότι ο Σενεγαλέζος είχε στα πόδια του μόλις ένα ημίχρονο δράσης στη φετινή σεζόν. Την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι γνωστοί, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος και Βύντρα, δίπλα στον Σο έπαιξε ο Βιτόλο, στο αριστερό φτερό αγωνίστηκε ο Μαυρίας και στο δεξί ο Ζέκα, ενώ ο Σισοκό είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τοτσέ που προτιμήθηκε από τον Πετρόπουλο παρά την καλή εμφάνιση του τελευταίου στη Νέα Σμύρνη.

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε το παιχνίδι με διάθεση να αφήσει χώρους στην Τότεναμ και να χτυπήσει στην κόντρα. Πιέζοντας, δε, ψηλά, βοήθησε τον Καρνέζη να περάσει ένα σχετικά ήσυχο πρώτο εικοσάλεπτο. Αφού πήρε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση, ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, στο 22'. Η οποία μάλιστα ήταν και κλασική, καθώς ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε πολύ έξυπνα ένα φάουλ από δεξιά και βρήκε τον Τοτσέ αφύλαχτο στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο αιφνιδιασμένος, ωστόσο, Ισπανός δεν το πίστεψε, πλάσαρε άψυχα και ο Φρίντελ μπλόκαρε με ευκολία τη μπάλα.

Παρότι οι παίκτες του Ρότσα είχαν εξαιρετική αμυντική τακτική (βοήθησε πολύ σε αυτό το κομμάτι ο Σο) και κρατούσαν τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή του Καρνέζη, ένα λάθος τους ήταν αρκετό για να αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα και το έργο τους να γίνει από δύσκολο, πολύ πολύ δύσκολο.

Σε μια από τις κατεβασιές των Λονδρέζων, στο 29', ο Ντέμπσεϊ συνέλαβε την «πράσινη» άμυνα στον ύπνο και με μια εξαιρετική κάθετη, έβγαλε τον Αντεμπαγιόρ φάτσα με τον Καρνέζη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο επιθετικός από το Τόγκο δεν χαρίζεται και δυστυχώς δεν χαρίστηκε ούτε απόψε... Το 1-0 δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στον Παναθηναϊκό που έπρεπε να ρισκάρει, καθώς δεν τον βόλευε ούτε η ισοπαλία. Οι «πράσινοι» δεν πανικοβλήθηκαν από το γκολ του Αντεμπαγιόρ, δεν μπόρεσαν όμως και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να απειληθεί για δεύτερη φορά ο Φρίντελ.

Οι περισσότερες προσπάθειες έμειναν ημιτελείς, καθώς η μπάλα έφτανε σε Σισοκό, Ζέκα και Μαυρία, αλλά η τελική πάσα ήταν προβληματική με αποτέλεσμα ο Τοτσέ να μην βρει ευκαιρία να ανησυχήσει τους αντιπάλους του. Και πάλι καλά για τον Παναθηναϊκό που οι δύο επικίνδυνες επισκέψεις της Τότεναμ στα καρέ του μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, δεν είχαν ευτυχή για τους Άγγλους κατάληξη, με τον Τριανταφυλλόπουλο να κάνει σωτήρια προβολή στον Αντεμπαγιόρ στο 45' και τον Βύντρα να απομακρύνει τη μπάλα λίγο πριν την τελική γραμμή έπειτα από κεφαλιά του Βερτόγκεν στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Αυτός ήταν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Τα όποια σχέδια αντίδρασης του Ρότσα, λίγο έλειψε να πάνε περίπατο με το «καλησπέρα» στο δεύτερο ημίχρονο. Από ένα λάθος του φιλότιμου μεν, κακού δε - για κακή τύχη του Παναθηναϊκού - Σισοκό, η Τότεναμ βρέθηκε φάτσα με το 2-0, αλλά το πλασέ του Ντεφό σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη (48'). Όσοι εξέλαβαν αυτή την εξέλιξη ως θετικό οιωνό, δικαιώθηκαν έξι λεπτά αργότερα. Η σέντρα του Σπυρόπουλου ήταν μία από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη στα χρόνια που φορά τα «πράσινα» κι ο Ζέκα έκανε το καθήκον του, νικώντας με άψογη κεφαλιά τον Φρίντελ! 1-1 και φωτιά στο πέταλο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που έντυσαν Λεωφόρο το Γουάιτ Χαρτ Λέιν και κυριολεκτικά έστησαν πάρτι!

Ο Ρότσα αποφάσισε να ρισκάρει και στο 60' πέρασε στο παιχνίδι τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Σο. Και δεν έπραξε λανθασμένα, αν σκεφτεί κανείς ότι οι παίκτες της Τότεναμ τα έχασαν μετά το γκολ της ισοφάρισης και για αρκετή ώρα, ο Παναθηναϊκός πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο κερδίζοντας τη μάχη του κέντρου. Κι όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο πιο πολύ κυριαρχούσε θυμίζοντας τον Panathinaikos που έχει αλώσει τόσες και τόσες έδρες στις πορείες του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Η μπάλα, όμως, θέλει και τύχη. Και δυστυχώς οι «πράσινοι» δεν την είχαν απόψε σύμμαχο. Μα ούτε στο ελάχιστο. Σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο είχαν κάνει την Τότεναμ να μοιάζει... Σαουθάμπτον και αφού πρώτα έχασαν την τεράστια ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα, όταν στο 71'΄ο Τοτσέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας (πάλι από σέντρα του Σπυρόπουλου), αλλά είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι μετά το πλασέ του, δέχθηκαν το 2-1 από το πουθενά. Ο κορυφαίος του «τριφυλλιού» Ζέκα υπέπεσε σε φάουλ κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ. Ο Γουόλκερ το εκτέλεσε, ο Ντέμπσεϊ πήδηξε μόνος και έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε οριζόντιο και πήρε πορεία προς τα έξω. Ρουφιάνα... Χτύπησε στην πλάτη του Καρνέζη και κατέληξε στα δίχτυα. Η χειρότερη εξέλιξη για έναν εξαιρετικό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο Παναθηναϊκό.

Το 3-1 από τον Ντεφό στο 83' δεν αλλάζει κάτι. Ο Παναθηναϊκός έδειξε απόψε ότι φέτος αδίκησε τον εαυτό του, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή του παρουσία. Με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία, αν όμως είχε τσιμπήσει βαθμούς σε ένα από τα προηγούμενα παιχνίδια, ειδικά στο Μάριμπορ, τα πράγματα ενδέχεται να ήταν διαφορετικά. Επειδή στη ζωή, όμως, πρέπει να μαθαίνεις ακόμα και από τις αρνητικές εμπειρίες, ο Ρότσα μπορεί να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο ματς ως οδηγό για το μέλλον. Το κοστούμι πάντως βγήκε από τη ναφθαλίνη και περιμένει το επόμενο ραντεβού...

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Τότεναμ-Παναθηναϊκός μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports

Θυμηθείτε το Pre Game

{coveritlive}8a7f761810{/coveritlive}



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved