Europa League: Το πρώτο… ξεσκαρτάρισμα!

Europa League: Το πρώτο… ξεσκαρτάρισμα!

Η αυλαία της φάσης των ομίλων του Europa League έπεσε με 24 εισιτήρια να βρίσκουν κάτοχο και άλλες τόσες ομάδες να πηγαίνουν... σπίτι τους!

1ος Όμιλος:

Η Λίβερπουλ πήρε σημαντική νίκη επί της αδιάφορης Ουντινέζε (1-0) μέσα στην Ιταλία και μαζί το «εισιτήριο» για τη φάση των «32». Ήττα 3-1 της Ανζί από την Γιουνγκ Μπόις, ωστόσο οι Ρώσοι προκρίθηκαν σαν δεύτεροι.

2ος όμιλος:

Τη νίκη με 1-0 πήρε η Βικτόρια Πλζεν απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την ώρα που η Χάποελ Τελ Αβίβ πήρε το πρώτο της τρίποντο επικρατώντας 2-0 της Ακαντέμικα. Πρώτοι προκρίθηκαν οι Τσέχοι και δεύτεροι οι Ισπανοί της Ατλέτικο.

3ος Όμιλος:

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η ΑΕ Λεμεσού στην Κύπρο όπου διέλυσε 3-0 τη Μαρσέιγ! Στο άλλο παιχνίδι με ανάλογο σκορ επικράτησε στην Τουρκία της Φενέρμπαχτσε η Γκλάντμπαχ. Πρώτοι παρά την ήττα τερμάτισαν οι Τούρκοι και ακολούθησαν δεύτεροι οι Γερμανοί της Μπορούσια.

4ος Όμιλος:

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μπορντό η οποία επικράτησε 2-0 της Νιούκαστλ και πήρε την πρώτη θέση. Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τη Μαρίτιμο, 2-1 την Κλαμπ Μπριζ. Δεύτερη θέση για τις «καρακάξες».

5ος Όμιλος:

Μπορεί να ηττήθηκε 1-0 από τη Μόλντε, ωστόσο η Στουτγκάρδη προκρίθηκε μετά την ισοπαλία της Στεάουα με την Κοπεγχάγη. Οι Ρουμάνοι στο... ρελαντί πήραν την πρόκριση καταλαμβάνοντας την πρωτιά.

6ος Όμιλος:

Πρώτη και καλύτερη προκρίθηκε η Ντνιεπρ η οποία έκανε... πάρτι πρόκρισης απέναντι στην ΑΙΚ Στοκχόλμης επικρατώντας 4-0! Η Νάπολι έχοντας «κλειδωμένη» την πρόκριση δεν πάτησε... γκάζι και ηττήθηκε από την πιο παθιασμένη, αλλά αδιάφορη PSV Αϊντχόφεν με 1-3! Οι Ιταλοί πήραν το δεύτερο «εισιτήριο».

7ος Όμιλος:

Γκενκ και Βασιλεία δεν σπατάλησαν ιδιαίτερες δυνάμεις, αφού η ισοπαλία τις έφερνε στην επόμενη φάση. Έτσι και έγινε, αφού το 0-0 στο Βέλγιο ευνόησε και τις δύο. Το άλλο ματς του ομίλου (Σπόρτινγκ-Βιντεότον) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, αφού ανααβλήθηκε λόγω ισχυρής βροχόπτωσης!

8ος Όμιλος:

Ρούμπιν Καζάν και Ίντερ πήραν τα δύο «εισιτήρια» που τις οδηγούν στην επόμενη φάση. Οι Ρώσοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και πέρασαν πρώτοι, ενώ η Ίντερ ήρθε επίσης ισόπαλη (2-2) με τη Νέφτσι Μπακού.

9ος Όμιλος:

Η Λιόν χωρίς να συναντήσει προβλήματα πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στην Χάποελ Κίριατ Σμόνα και μαζί την πρώτη θέση του ομίλου. Από... κοντά και η Σπάρτα Πράγας, αφού οι Τσέχοι πήραν μία... ξεκούραστη ισοπαλία 0-0 με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην Ισπανία και προκρίθηκαν σαν δεύτεροι.

10ος Όμιλος:

Η Λάτσιο έκανε... πλάκα στη Σλοβενία επικρατώντας 4-1 της Μάριμπορ, έμεινε αήττητη και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο του Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι» δεν τα κατάφρερε απέναντι στην Τότεναμ, παρά το γεγονός πως προσπάθησε να πάρει ό,τι καλύτερο μπορούσε στην Αγγλία, με τους «πετεινούς» να νικούν 3-1 και να πέρνουν το δεύτερο «εισιτήριο».

11ος Όμιλος:

Μέταλιστ και Λεβερκούζεν ήταν τα πόλυτα αφεντικά του ομίλου και πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση. Οι πρώτοι ηττήθηκαν από τη Ραπίντ με 1-0 εκτός έδρας, ενώ η Λεβερκούζεν νίκησε 1-0 τη Ρόζενμποργκ.

12ος Όμιλος:

Αννόβερο και Λεβάντε προσέφεραν απλόχερα εντυπωσιακό θέαμα και παρά την ισοπαλία (2-2) πέρασαν... χέρι-χέρι στην επόμενη φάση. Η Τβέντε έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από την Χέλσινγκμποργκ 3-1 εντός έδρας, ωστόσο και οι δύο αποχαιρέτισαν.

Θυμηθείτε την εξέλιξη των παιχνιδιών της 6ης αγωνιστικής

{coveritlive}c596e47cb9{/coveritlive}



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved