Panathinaikos... London calling!

Panathinaikos... London calling!

Το μαγικό ραβδί του Ρότσα έκανε το... θαύμα του και στο Europa League και ο Παναθηναϊκός, έγινε ξανά «Panathinaikos» κόντρα στη Μάριμπορ, νίκησε με 1-0 και διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση, οι οποίες εστιάζονται στο διπλό επί της Τότεναμ, την τελευταία αγωνιστική, στο Λονδίνο.

Πάθος, θέληση, αγωνιστικός προσανατολισμός, ουσία και αποτελεσματικότητα, έστω και αν σε αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη η εικόνα, διέκριναν τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι για δεύτερο σερί ματς έδειξαν εικόνα... άλλης ομάδας και ζέσταναν ακόμα περισσότερο τον κόσμο τους, ενόψει της συνέχειας, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κλασσικές χαμένες ευκαιρίες, ένα χαμένο πέναλτι από τον Βιτόλο και ένα δεύτερο που κέρδισε και μετέτρεψε τελικά σε γκολ ο ίδιος παίκτης στο 65', χαρακτήρισαν την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και του δίνουν την ώθηση που απαιτείται προκειμένου να τα παίξει όλα για όλα στον τελικό με την Τότεναμ, στο Λονδίνο, για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο και της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Τι ΠΑΟΚ, τι Μάριμπορ για Ρότσα

Ο Χουάν Ραμόν Ρότας παρέταξε τον Παναθηναϊκό χωρίς καμία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σπυρόπουλο, Βελάσκεζ, Βύντρα και Σεϊταρίδη από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή καθαρά ανασταλτικό ρόλο είχε ο Βιτόλο με τους Ζέκα και Σισοκό μπροστά του να «κλείνουν» την τριάδα. Στο αριστερό άκρο κινήθηκε ο Κουίνσι και στο δεξί ο Μαυρίας, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τοτσέ.

Στον αντίποδα ο Ντάρκο Μίλανιτς προτίμησε να θωρακίσει τη μεσαία γραμμή του με δυο αμυντικούς μέσους. Έτσι, κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Χαντάνοβιτς με τους Μέγιατς, Άργκους, Ραΐσεβιτς και Μίλετς από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή και τον άξονα τοποθετήθηκαν οι Μέρτελι και Φιλίποβιτς, ενώ μπροστά τους κινήθηκε η τριάδα των Ιμπραΐμι, Ταβάρες και Τσβιγιάνοβιτς, με μοναδικό επιθετικό τον Μπέριτς.

Αργά στην αρχή, «φωτιά» στο τελείωμα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε υποτονικά το παιχνίδι κόντρα στη Μάριμπορ, έχοντας ωστόσο την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «πράσινοι» με τους Σισοκό και Ζέκα πήραν από νωρίς το κέντρο, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν σωστά την καλή κατάσταση στην οποία έδειξε να βρίσκεται από νωρίς ο Μαυρίας. Η ομάδα του Ρότσα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, αλλά το σουτ του Σισοκό στο 13’ ήταν άστοχο, ενώ η μοναδική στιγμή της Μάριμπορ στο πρώτο μέρος, το σουτ του Μπέριτς στο 30’ κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Καρνέζη.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να ανεβαίνει, δικαίως διαμαρτύρεται για πέναλτι του Άργκους πάνω στον Τοτσέ στο 33’ με το οποίο θα μπορούσε να έχει προηγηθεί, με τον άτυχο της βραδιάς, όμως, να είναι ο Κουίνσι. Πάνω που ο Γκανέζος είχε… φορτσάρει, στο 35’ αναγκαστικά αντικαταστάθηκε από τον Φορναρόλι καθώς στην προσπάθεια του να σπριντάρει και να βγει μόνος με τον Χαντάνοβιτς – από πάσα του Σισοκό – έμεινε στο χορτάρι πονώντας… Ο Ουρουγουανός πάντως, που τον αντικατέστησε, έδειξε ορεξάτος και στο πλευρό του Τοτσέ «γέμισε» πιο πολύ την περιοχή των Σλοβένων δημιουργώντας προβλήματα.

Στο τελευταία δεκάλεπτο του ημιχρόνου μάλιστα, ο Παναθηναϊκός θύμισε αρκετά τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πίεσε τη Μάριμπορ και την ανάγκασε σε λάθη, ένα από τα οποία οδήγησε και στην καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους. Στο 44’ ο Ιμπραΐμι γύρισε την μπάλα στο… πουθενά κι ο Τοτσέ έφυγε μόνος απέναντι στον Χαντάνοβιτς, χωρίς όμως να καταφέρει να τον πλασάρει σωστά. Η πίεση ωστόσο για την ομάδα του Ρότσα, δεν σταμάτησε εκεί, με τους «πράσινους» να κερδίζουν την αποβολή του Μέγιατς στο 46’ της αναμέτρησης και φάουλ σε πολύ καλό σημείο, το οποίο εκτέλεσε ο Τοτσέ κι απομάκρυνε δύσκολα ο Χαντάνοβιτς, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους στο ΟΑΚΑ…

Μια του Βιτόλο, δυο του Βιτόλο… και γκολ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να «καθαρίσει» το ματς απέναντι στη Μάριμπορ των δέκα παικτών. Οι «πράσινοι» πίεσαν από την αρχή, μετέφεραν όλη τη δράση μπροστά στα καρέ του Χαντάνοβιτς και έτσι «έχτισαν» τις προϋποθέσεις για να πετύχουν το γκολ που θα άνοιγε το δρόμο προς τη νίκη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, ήρθε στο 55’ όταν ο Σεϊταρίδης από δεξιά έκανε σέντρα και ο Άργκους, ο παίκτης που είχε ανατρέψει τον Τοτσέ και δεν είχε δοθεί το πέναλτι, βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Μετά από μια… μίνι-σύσκεψη μεταξύ Βιτόλο, Σισοκό και Φορναρόλι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Ισπανός ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαντάνοβιτς και… «πάγωσε» τον κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Ρότσα πάντως δεν πτοήθηκαν, αφού συνέχισαν να πιέζουν. Έτσι, στο 65’ έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Φορναρόλι αλλά και τις… καραμπόλες που ακολούθησαν, με τον Βιτόλο να παίρνει την προσωπική του ρεβάνς στην εξέλιξη της φάσης. Ο Ισπανός έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεγάλη περιοχή, ανατράπηκε κι ο Ντουαμέλ έδειξε την άσπρη βούλα για δεύτερη φορά στο ματς. Η… σύσκεψη έγινε και πάλι μεταξύ του Βιτόλο και του Σισοκό, ο δεύτερος υποχώρησε ξανά και φίλησε για γούρι τον Ισπανό, ο οποίος αυτή τη φορά δεν αστόχησε κι έδωσε στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα στο ΟΑΚΑ!

Οι «πράσινοι» με το γκολ του Βιτόλο έδωσαν ακόμα περισσότερη ελπίδα στον κόσμο τους, που και σήμερα τους βοήθησε στο ΟΑΚΑ, προσπάθησαν να πετύχουν κι ένα γκολ ακόμα έτσι ώστε να πιστοποιήσουν την αγωνιστική τους άνοδο, όμως στο 82’ ο Χαντάνοβιτς είπε «όχι» στον Μαυρία, μετά την εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του νεαρού, ενώ το σουτ του ίδιου παίκτη στο 88’ πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία της Μάριμπορ. Οι Σλοβένοι που σε όλο το παιχνίδι απείλησαν μόνο σε μία φάση, στο φινάλε προσπάθησαν να… αποδράσουν με βαθμό από το ΟΑΚΑ, όμως ο Καρνέζης ήταν σταθερός κι ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στους ομίλους του Europa League, την πρώτη μάλιστα σε φάση ομίλων μετά από τρία χρόνια…

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός - Μάριμπορ



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved