Φερέιρα: «Να μάθουμε από τα λάθη μας»

Φερέιρα: «Να μάθουμε από τα λάθη μας»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως μέσα από παιχνίδια όπως αυτό με τη Λάτσιο οι νέοι ποδοσφαιριστές της ομάδας μπορούν να αποκτήσουν εμπειρίες και να βελτιώσουν την εικόνα τους.

«Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα. Νομίζω πως είχαμε μια καλή συμπεριφορά μέχρι τη στιγμή που δεχθήκαμε το πρώτο γκολ, το οποίο ήταν καρπός του ταλέντου ενός παίκτη. Πριν το γκολ ο Παναθηναϊκός είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Το δεύτερο γκολ έγινε από το λάθος ενός νέου παίκτη (σ.σ. Χουχούμης). Για να μεγαλώσεις πρέπει να κάνεις και λάθη», είπε αρχικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Πρέπει να προστατεύουμε τους νέους παίκτες, αυτή είναι η στρατηγική του συλλόγου. Δεν πρέπει να «σκοτώσουμε» έναν παίκτη που τώρα ξεκινάει την καριέρα του».

Ο Φερέιρα είπε επίσης ότι: «Ήταν δύσκολο να πάμε στα αποδυτήρια με 2-0 εις βάρος μας, ιδιαίτερα όταν θεωρούσαμε πως δεν ήταν δίκαιο με τον τρόπο που επετεύχθη. Με μια στημένη φάση και την αλτική ικανότητα των παικτών της Λάτσιο, δεχθήκαμε το τρίτο τέρμα. Από εκεί και πέρα, μοιράστηκε το παιχνίδι και θεωρώ πως είχαμε πιθανότητες να πετύχουμε ένα τέρμα».

Ενώ συμπλήρωσε προς: «Λόγω της εμπειρίας των παικτών της Λάτσιο, είχαν προβάδισμα και φυσικά και τεχνικά. Σε αυτού του είδους τους αγώνες η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο. Θεωρώ πως αναπτυσσόμαστε σαν ομάδα, έστω κι αν δεν βγήκαν κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο».

Όσο για τους τραυματισμούς τόνισε: «Δυστυχώς σε κάθε αγώνα που παίζουμε από την αρχή της χρονιάς, χάνουμε έναν με δυο παίκτες. Σήμερα χάσαμε τον Τοτσέ, στον επόμενο αγώνα είναι τιμωρημένος ο Σεϊταρίδης και ο Μπαρμπαρούσης πάει στην Εθνική του ομάδα. Ο Σισοκό δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος για να κάνει θεραπεία, όμως θεωρώ πως στεκόμαστε καλά».

Για να αναφέρει επίσης ότι: «Πρέπει να γίνει κατανοητό πως αυτά που γίνονται από την αρχή είναι κάποια προβλήματα που πρέπει να προσπεράσουμε. Το σημερινό αποτέλεσμα ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Μάριμπορ αυτόματα μας δείχνει πως πρέπει να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα. Αν υπάρξει ισοπαλία της Τότεναμ με τη Λάτσιο, τότε ο αγώνας στην Αγγλία θα είναι τελικός. Θα είναι ένα κίνητρο ακόμα για να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο αντίπαλο. Με αυτούς τους αγώνες, αυτές τις δυσκολίες, αναπτύσσονται οι παίκτες και γίνονται ανταγωνιστικοί».

Σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτιάξει μια νέα ομάδα, βασισμένος σε νεαρά παιδιά, απάντησε: «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, ότι όταν όλοι οι παίκτες είναι σε κατάσταση να αγωνιστούν, όταν θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερη προπόνηση με μεγαλύτερο αριθμό παικτών και δεν θα παίζουμε τρεις αγώνες την εβδομάδα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για εμάς τώρα, τότε σίγουρα η ομάδα θα είναι καλύτερη. Ακόμα και οι ήττες, βοηθάνε έτσι ώστε οι νέοι παίκτες να πάρουν μαθήματα και να γίνουν καλύτεροι».



ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved