Λάτσιο - Παναθηναϊκός 3-0: Σαν να μην έγινε ποτέ... (photos+video)

Λάτσιο - Παναθηναϊκός 3-0: Σαν να μην έγινε ποτέ... (photos+video)

Στο γήπεδο όπου στις 25 Φεβρουαρίου του 2010 ο Παναθηναϊκός διέπρεπε υποχρεώνοντας τη Ρόμα σε ταπεινωτική ήττα με 2-3, στις 8 Νοεμβρίου 2012, ως αποτέλεσμα της υπαγωγής του στον πτωχευτικό ποδοσφαιρικό (καθαρά) κώδικα, γνώρισε μια ήττα με κάτω τα χέρια από τα δεύτερα της Λάτσιο με 3-0 και ουσιαστικά αποχαιρετά το Europa League, αφού με αυτή την εικόνα που εμφάνισε απόψε δεν δικαιούται για να ελπίζει σε θαύματα...

Χωρίς πάθος, χωρίς πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, με τους Ιταλούς να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο ντέρμπι που έρχεται για εκείνους με τη Ρόμα, τον κόσμο τους να απέχει (μόλις 5.000 βρέθηκαν στο Ολίμπικο), αλλά και τον Παναθηναϊκό να εξακολουθεί να... απέχει από εκείνες τις ευρωπαϊκές βραδιές που έκαναν υπερήφανο τον κόσμο του.

Παλιές καλές εποχές – αντάξιες και των οπαδών του που και σήμερα βρέθηκαν στο Ολίμπικο και δεν σταμάτησαν λεπτό να τον ενισχύουν, ακόμα και μετά το 3-0, κατακτώντας από την πλευρά τους τη νίκη στο ματς της εξέδρας, έναντι των Ιταλών – που φαίνεται ότι θα κάνουν καιρό να ξαναζήσουν. Και δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ο τραυματισμός του Τοτσέ γι' αυτό το άθλιο θέαμα…

Γι' αυτό και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και μη έχοντας απολύτως τίποτα να περιγράψει κανείς από το αποψινό τραγικό ματς των παικτών του Φερέιρα στο Ολίμπικο, το Onsports μένει σε εκείνη την όμορφη ευρωπαϊκή -πραγματικά- βραδιά στη Ρώμη και το διπλό πρόκρισης επί της Ρόμα.

Με την ελπίδα ότι πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι θα έρθουν για τους πράσινους καλύτερες ημέρες... Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αντάξιες της ιστορίας του, αντάξιες του ονόματός του.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα γκολ της Λάτσιο πέτυχαν οι Κόζακ (23’, 40’) και Φλοκάρι (59’)…

Θυμηθείτε λοιπόν το θρίαμβο της Ρώμης...

Για τον Παναθηναϊκό του σήμερα…

…το παιχνίδι δυστυχώς διεξήχθη και ήταν μια από τις χειρότερες βραδιές της ομάδας (;) του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Όλα όσα μπορούσαν να κάνουν για να χάσουν ένα παιχνίδι, στο οποίο είχαν πιθανότητες να πάρουν κάτι καλό, τα έκαναν οι παίκτες του «τριφυλλιού», με αποτέλεσμα να παραδοθούν χωρίς αντίσταση στους Ιταλούς οι οποίοι αν ανέβαζαν ταχύτητα ίσως και να έφταναν σε ακόμα πιο υψηλά στάνταρ του δείκτη του σκορ…

Με Χουχούμη στα χαφ…

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε πράξη όλα όσα δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις, παρατάσσοντας τον Παναθηναϊκό με 4-3-3 στο «Ολίμπικο». Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ορέστης Καρνέζης έχοντας μπροστά του από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα τους Σπυρόπουλο, Βελάσκες, Βύντρα και Σεϊταρίδη. Ο Βιτόλο τοποθετήθηκε σε ρόλο ανασταλτικού μέσου, με τον Χουχούμη σε ρόλο εσωτερικού χαφ στα αριστερά και του Ζέκα αντίστοιχα στα δεξιά. Ο Κουίνσι και ο Χριστοδουλόπουλος εναλλάσσονταν στα άκρα, με τον Τοτσέ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Στον αντίποδα, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς προτίμησε να ξεκουράσει αρκετά από τα βασικά του στελέχη, έχοντας στο μυαλό του πως την Κυριακή ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης, με αντίπαλο τους «τζαλορόσι» της Ρόμα. Κάτω από τα δοκάρια της Λάτσιο ήταν ο Μαρκέτι, με τους Ράντου, Τσάνα, Σιανί και Σκαλόνι από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στο ρόμβο της μεσαίας γραμμής ρόλο «κόφτη» είχε ο Λεντέσμα, με τους Ονάζι και Γκονζάλες αριστερά και δεξιά του αντίστοιχα, την ώρα που ο Ζάρατε κινήθηκε πίσω από τους Φλοκάρι και Κόζακ.

Μπήκε για να… αυτοκτονήσει

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει καλά πατήματα στον αγωνιστικό χώρο και διάθεση να κρατήσει μπάλα έτσι ώστε να περιορίσει τις επιθέσεις της Λάτσιο, να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στο επιθετικό κομμάτι. Οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα δεν είχαν απειληθεί στο πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ είχαν και μια καλή στιγμή στο 21’ με τον Ράντου να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Τοτσέ πριν αυτός σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Μαρκέτι.

Αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή των «πρασίνων», με τον Ισπανό φορ μάλιστα να αποχωρεί λίγο αργότερα τραυματίας, με τη Λάτσιο από… το πουθενά να παίρνει προβάδισμα. Ήταν το 23’ του παιχνιδιού όταν ο Κόζακ έβαλε πλάτη τον Βύντρα, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού λανθασμένα τον άφησε να γυρίσει κι ο άσος της Λάτσιο με ωραία «λόμπα» νίκησε τον Καρνέζη. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό, που έδειξε να «πελαγοδρομεί» μετά το γκολ, ήρθε και το λάθος του Χουχούμη στο 40’ να δώσει το δικαίωμα στον ίδιο παίκτη να πλασάρει τον Καρνέζη ανενόχλητος και να διπλασιάσει τα τέρματα των «λατσιάλι».

Η εικόνα του παιχνιδιού ωστόσο, δεν δικαιολογούσε το συγκεκριμένο σκορ καθώς οι γηπεδούχοι έδειξαν να μην… ζορίζονται ιδιαίτερα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός, έστω και με τις όποιες αδυναμίες του και τη μέτρια φετινή εικόνα συνολικά, φαινόταν να μπορεί να σταθεί πολύ καλύτερα στο πρώτο μέρος κάτι που όμως δεν έγινε ελέω των λαθών που για μια ακόμα φορά «πλήρωσε» ακριβά το «τριφύλλι»…

Έριξε την αυλαία… νωρίς

Στο δεύτερο ημίχρονο, με δυο γκολ στην «πλάτη» και με την εικόνα του να είναι αποκαρδιωτική, δεν περίμενε κανείς τίποτα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Φερέιρα ήταν για άλλη μια φορά κάκιστη, δεν απείλησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τους Ρωμαίους και δέχθηκε τρίτο τέρμα από μια στημένη φάση στο 59’, όπου ο Φλόκαρι σηκώθηκε ανενόχλητος στην περιοχή και με κεφαλιά «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη για το 3-0 της Λάτσιο.

Το μοναδικό που θα έχει να θυμάται από την αποψινή βραδιά ο Παναθηναϊκός, είναι πως οι περίπου 400 οπαδοί του που βρέθηκαν στο «Ολίμπικο», παρά την πίκρα τους για την εμφάνιση και το άσχημο αποτέλεσμα – ένα ακόμα φέτος – δε σταμάτησαν να φωνάζουν για την αγαπημένη τους ομάδα. Όχι για την ομάδα που παρουσιάστηκε στη Ρώμη, αλλά για τον Παναθηναϊκό που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Τον Παναθηναϊκό που διαχρονικά τους έχει κάνει περήφανους με τις επιδόσεις του στα ευρωπαϊκά γήπεδα…

Θυμηθείτε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης Λάτσιο-Παναθηναϊκός

Θυμηθείτε το Pre Game της αναμέτρησης

Σόου από Ντεφό, 3-1 η Τότεναμ την Μάριμπορ




Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved