Συντήρηση δυνάμεων από τη Μάριμπορ, 3-0 το φάντασμα του Παναθηναϊκού!

Συντήρηση δυνάμεων από τη Μάριμπορ, 3-0 το φάντασμα του Παναθηναϊκού!

Μια μετριότατη ομάδα, η οποία έκανε απλά τα στοιχειώδη στο γήπεδο κατάφερε να διασύρει (3-0) το φάντασμα του Παναθηναϊκού, που δεν μπόρεσε να εμφανιστεί ούτε στο Μάριμπορ, παρά την κατσάδα του εμφανώς ντεφορμέ Φερέιρα και τη δεδομένη ανάγκη για μια νίκη που θα έδινε ελπίδα. Παρόντες στο «Λιούντσκι» ήταν μόνο οι 400 συγκινητικοί οπαδοί του «τριφυλλιού», οι οποίοι κράτησαν ψηλά τη σημαία.

Παράδειγμα από τους οπαδούς της ομάδας που δεν το βάζουν κάτω και παρότι δεν βλέπουν τίποτα που να τους δίνει ελπίδα, βγάζουν τα λαρύγγια τους, θα πρέπει να πάρουν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού. Ή τέλος πάντων να μοχθήσουν για να αποζημιώσουν τον κόσμο που τους ακολουθεί. Διότι αυτό που θυμόμαστε ως Panathinaikos δεν έχει ούτε χειρότερο υλικό, ούτε λιγότερη εμπειρία από τη Μάριμπορ για να δικαιολογηθεί το αποψινό 3-0. Το οποίο θα μπορούσε σίγουρα να είναι μεγαλύτερο και δεν θα μπορούσε με τίποτα να είναι... μικρότερο. Απλώς οι «πράσινοι» δεν βγάζουν το πάθος που θα έπρεπε να βγάζουν ειδικά σε αυτή την περίοδο που θεωρητικά και τους ίδιους τους παίκτες τούς συμφέρει η πρόοδος της ομάδας, προκειμένου να έρθει και η οικονομική εξυγίανσή της.

Θα περίμενε κανείς ότι μετά την ήττα-σοκ από τον Πανθρακικό και την κατσάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην Παιανία, ο Παναθηναϊκός θα εμφανιζόταν στη Σλοβενία πολύ καλύτερος από ότι ήταν στην Κομοτηνή. Όχι απλά καλύτερος δεν ήταν, αλλά δεν είχε καν υποψία ευκαιρίας στο πρώτο 45λεπτο. Κάτι για να πιαστούν και να ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια οι 400 φίλοι του που ταξίδεψαν στο Μάριμπορ και έπειτα από τεράστια ταλαιπωρία, πήραν θέση στις εξέδρες του «Λιούντσκι». Οι «πράσινοι» ήταν πολύ νωθροί στο ξεκίνημα του ματς, δυσκολεύονταν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και να αναπτυχθούν και έδιναν αρκετό χώρο στους Σλοβένους. Μπορεί να μην το πλήρωσαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά το πλήρωσαν... Στο 25', ο Ταβάρες επιχείρησε κάθετη πάσα στον Μπέριτς. Ο Βελάσκες ήταν στην πορεία της μπάλας, αλλά άργησε χαρακτηριστικά να βάλει την προβολή για να την ανακόψει. Ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε τετ α τετ με τον Καρνέζη και έκανε απλώς το αυτονόητο, πλασάροντας με ψυχραιμία τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού»

Άντε και συνέβη το μοιραίο. Μετά; «Μετά τίποτα» είναι η απάντηση. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν μεν να κρατούν περισσότερο τη μπάλα και να την κυκλοφορούν, ωστόσο ήταν παντελώς ακίνδυνοι επιθετικά. Κάθε φορά που το «τριφύλλι» έβγαινε με αξιώσεις στην κόντρα, η κατάληξη ήταν ίδια. Ο Χριστοδουλόπουλος εγκατέλειπε τη θέση του σέντερ φορ για να βοηθήσει δίνοντας στήριγμα, η περιοχή ήταν άδεια, η μπάλα πήγαινε στην πτέρυγα και κάποια στιγμή χανόταν η κατοχή. Τόσο απλά... Ό,τι καλό έκανε ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 45', περιορίζεται σε ένα σουτ του Κατσουράνη (24') και σε κάποιες ατομικές ενέργειες των Σισοκό (πρωτίστως) και Κουίνσι (δευτερευόντως) που, όμως, έμειναν ημιτελείς.

Τα ίδια Ζεσουάλδο μου...

 

Παρότι ο Χριστοδουλόπουλος ήταν για ένα 45λεπτο εκτός αγώνα παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου τον Φορναρόλι, αλλά να τον ρίξει στη μάχη αργότερα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο τέμπο και δεν έβγαλε καμία αρετή ή αυτοματισμό στο γήπεδο. Στο 55' ο Καρνέζης έδωσε παράταση στην αγωνία με την εκπληκτική του επέμβαση στο πλασέ του Μπέριτς και λίγο έλειψε να αλλάξουν τελείως τα δεδομένα ένα λεπτό αργότερα, στη μοναδική κλασική ευκαιρία του «τριφυλλιού» σε ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο.

Ο κορυφαίος ή καλύτερα πιο υποφερτός των «πρασίνων», Κατσουράνης, έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Χριστοδουλόπουλο. Ο τελευταίος επιχείρησε να πλασάρει από πάνω τον Χαντάνοβιτς που είχε ήδη κάνει την έξοδο, με τον γκολκίπερ των Σλοβένων να αποκρούει ενστικτωδώς. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ζέκα, αλλά η ευκαιρία είχε χαθεί ήδη, καθώς ο Πορτογάλος είναι τόσο ντεφορμέ που το σουτ του λίγο έλειψε να καταλήξει σε πλάγιο άουτ...

Αμέσως μετά από τη συγκεκριμένη φάση, ο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Φορναρόλι. Οποια ελπίδα αντίδρασης είχε, «σκοτώθηκε» τελικά στο 62'. Ο Κουίνσι έκανε τακουνάκια στη μεσαία γραμμή, οι Σλοβένοι έκλεψαν τη μπάλα και έφυγαν στην κόντρα και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ιμπραΐμι νίκησε με διαγώνιο σουτ τον Καρνέζη αφού πρωτα: κοντρόλαρε τη μπάλα, τσέκαρε γύρω του για να δει αν υπάρχει ελεύθερος συμπαίκτης, σήκωσε το κεφάλι για να στοχεύσει, σκέφτηκε με ποιο πόδι να σουτάρει και σούταρε.

Στο διάστημα που απέμεινε μέχρι τη λήξη του ματς, η Μάριμπορ έκανε συντήρηση δυνάμεων (απίστευτα πράγματα!) και πέτυχε και τρίτο γκολ με εκτέλεση πέναλτι του Ταβάρες, ενώ ο Παναθηναϊκός περιφερόταν ασκόπως στον αγωνιστικό χώρο. Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι», οι οποίοι έχασαν και τον Σπυρόπουλο που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις, έχασαν με κάτω τα χέρια από μια μετριότατη ομάδα που ακόμα και με τα υπάρχοντα δεδομένα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΙΣΑΞΙΑ του Παναθηναϊκού. Είχε απλώς περισσότερο πάθος και στοιχειώδη αγωνιστικό προσανατολισμό. Κάτι που λείπει εδώ και καιρό από το «τριφύλλι».

Διότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Αφήνοντας στην άκρη τις αναμετρήσεις με τη μη ανταγωνιστική Μάδεργουελ, ο Παναθηναϊκός έχει δώσει έξι επίσημα ματς και ο απολογισμός του είναι δύο τέρματα υπέρ και επτά κατά! Και τα δύο υπέρ προήλθαν από κεντρικούς αμυντικούς και στημένες φάσεις και όχι από κάποια από τις ελάχιστες οργανωμένες και δουλεμένες επιθέσεις που έχουν κάνει οι «πράσινοι» σε αυτά τα παιχνίδια. Κάτι δείχνει αυτό κόουτς...

Θυμηθείτε live την εξέλιξη του αγώνα Μάριμπορ-Παναθηναϊκός



Premier League: Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα!
Premier League: Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα!
Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής ο Ακαϊντίν για ανάρτηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ
Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής ο Ακαϊντίν για ανάρτηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved