Spaciba ΠΑΟΚ!

Spaciba ΠΑΟΚ!

Στους -18 βαθμούς της Μόσχας, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολύ κοντά στο να... ζεσταθεί με την πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο «δικέφαλος» αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ΤΣΣΚΑ και αποκλείστηκε, αν και άξιζε να βρεθεί αυτός στους «16» του Europa League. Είχε πολλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, είχε δοκάρι, είχε αποφασιστικότητα και πολύ πάθος, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, είδε το όνειρο να γκρεμίζεται.

Σε μια χρονιά που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν μπόρεσαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ο ΠΑΟΚ μπορεί να περηφανεύεται ότι τα κατάφερε μια χαρά, καθώς αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο χωρίς άγχος και με σκοπό να παίξει τα... ρέστα του. Από την αρχή του αγώνα φρόντισε να δείξει τα... δόντια του και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να δώσει ενδιαφέρον στο ματς και να μπορέσει στη συνέχεια να κυνηγήσει την πρόκριση.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου ξεκίνησε δυνατά και πήρε τον έλεγχο. Μάλιστα, στο 9' και το 12' απείλησε με αξιώσεις την εστία των Ρώσων με τους Ιβιτς και Σαλπιγγίδη, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν πήγε στη Μόσχα για τουρισμό. Ο «δικέφαλος» είχε στηθεί πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και είχε σαφείς προσανατολισμούς, απειλώντας κυρίως με αντεπιθέσεις.

Μετά το καλό ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ «έπεσε» και έδωσε τη δυνατότητα στην ΤΣΣΚΑ να πάρει αυτήν τον έλεγχο. Ωστόσο, οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί και απλά περιορίστηκαν στην κατοχή της μπάλας, έχοντας ουσιαστικά στο πρώτο μέρος μόλις μια επικίνδυνη στιγμή.

Το δεύτερο καλό διάστημα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στα τελευταία 10 λεπτά. Ο «δικέφαλος» στο 36' έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, καθώς είχε δοκάρι με τον Μουσλίμοβιτς, ενώ στο 38' είχε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Τσιρίλο. Αν σε εκείνο το σημείο ερχόταν το γκολ, που το δικαιούταν ο ΠΑΟΚ, θα άλλαζαν πολλά και στον ψυχολογικό τομέα των δύο ομάδων.

Με μια πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ από τον Μουσλίμοβιτς ξεκινησε το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο στη συνέχεια ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος. Το παιχνίδι είχε περιοριστεί στο χώρο του κέντρου και έλειπαν οι ευκαιρίες.

Μέχρι που ήρθε στο 66' ένα δώρο για τον ΠΑΟΚ. Ο Ακινφέεφ δεν μπόρεσε να συνεχίσει, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις και έδωσε τη θέση του στον Τσεπτσούγκοφ. Ενα λεπτό αργότερα (67') ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ έκανε λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μουσλίμοβιτς για το 1-0.

Εχοντας την ψυχολογία με το μέρος του, ο ΠΑΟΚ συνέχισε πιο έντονα να ψάχνει το δεύτερο γκολ, που θα του έδινε την πρόκριση. Ωστόσο, μέσα σε πέντε λεπτά η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην ελληνική ομάδα.

Στο 75' ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη για να κάνει το 2-0, όμως στο 78' η ΤΣΣΚΑ κέρδισε πέναλτι. Στο 80' ο Λαβ το εκτέλεσε, ο Κρέσιτς απέκρουσε, αλλά ο Ιγκνάσεβιτς που πήρε το... ριμπάουντ ισοφάρισε σε 1-1.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν και πολύ για τον ΠΑΟΚ, που απλά είχε χάσει το δικαίωμα της παράτασης. Το γκολ που ήθελε για την πρόκριση συνέχισε να ισχύει και ο «δικέφαλος» προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να το πετύχει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Θυμηθείτε τον αγώνα λεπτό προς λεπτό πατώντας ΕΔΩ



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved