Ατλέτικο – Μπιλμπάο: Στο βάθος το τρόπαιο του Europa League

Ατλέτικο – Μπιλμπάο: Στο βάθος το τρόπαιο του Europa League

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον μεγάλο τελικό του Europa League στο Βουκουρέστι (21:45, ΑΝΤ1 / Onsports) με… φόντο το τρόπαιο.

Ο δρόμος ήταν μακρύς. Ο… μαραθώνιος του Europa League ξεκίνησε από Αύγουστο για τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Πέρασαν πολλά, ωστόσο εύκολα ή δύσκολα κατάφεραν να βρεθούν μέχρι το τέλος. Στο Βουκουρέστι, όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο την κατάκτηση του τίτλου που θα δικαιώσει τους κόπους και των δύο μέχρι αυτό το σημείο.

Τον… άνθρωπό της

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να εγγυηθεί επιτυχία στο Europa League για την ομάδα της είναι ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Πέρυσι, με τη φανέλα της Πόρτο, σε 16 παιχνίδια στη διοργάνωση, σημείωσε 18 τέρματα και ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την επιστροφή των «δράκων» στους Ευρωπαϊκούς τίτλους. Φέτος, δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Σε 14 συμμετοχές έχει πετύχει ήδη δέκα τέρματα και σίγουρα θέλει να συνεχίσει το σκοράρισμα και στον τελικό, όπως πέρυσι που πέτυχε το μοναδικό τέρμα δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του.

Οι «ροχιμπλάνκος» προέρχονται από το εντυπωσιακό σερί των 11 συνεχόμενων νικών στη διοργάνωση μετά την ήττα τους με 2-0 από την Ουντινέζε στους ομίλους. Αυτός, θα είναι ο όγδοος τελικός της Ατλέτικο. Η πρώτη συμμετοχή, ήταν το 1962, όπου επικράτησε της Φιορεντίνα, ενώ κατέκτησε και τη διοργάνωση του 2009.

Υπάρχουν απουσίες

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, για τον μεγάλο τελικό με τους Βάσκους έχει κάποια σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Συγκεκριμένα, ο αμυντικός, Λουίς Περέα, έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και είναι κανονικά στην αποστολή, ωστόσο δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός. Ο αρχηγός του συλλόγου, Αντόνιο Λόπεζ, πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί καθώς είναι τραυματίας, ενώ σταθερά εκτός παραμένει ο άλλος αμυντικός, Σίλβιο που αναμένεται να επιστρέψει την επόμενη χρονιά. Ο Γκάμπι θα ξεκινήσει βασικός, καθώς θα αντικαταστήσει τον Τιάγκο Μέντες που αποβλήθηκε με χαζό τρόπο στα ημιτελικά απέναντι στη Βαλένθια, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Φραν Μέριδα.

Ευκαιρία ζωής

Οι φίλοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι γνωστό πως δεν υποστηρίζουν την ομάδα για τις επιτυχίες της, αλλά για το γεγονός ότι αγαπούν τη Βασκονία και η ομάδα τους μεταφέρει όλα όσα νιώθουν για την πατρίδα τους. Οι στιγμές που ζουν πλέον θα μνημονεύονται για αρκετά χρόνια, καθώς ο τελευταίος τελικός που αγωνίστηκαν, ήταν το 1978, δηλαδή πριν από 34 χρόνια και πλέον έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για να πανηγυρίσουν έναν τίτλο, καθώς τότε, η Γιουβέντους ήταν αυτή που είχε χαμογελάσει. Οι Βάσκοι στα τελευταία τους 11 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχουν μόλις τέσσερις νίκες και δεν δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο σε έναν τελικό, η φόρμα πηγαίνει περίπατο. Οι Μαρσέλο Μπιέλσα και Ντιέγκο Σιμεόνε, έχουν έντονο παρελθόν. Συγκεκριμένα ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του προπονητή της Μπιλμπάο στην Εθνική Αργεντινής από το 1998 μέχρι το 2002. Μάλιστα, ο Σιμεόνε, έκανε την τελευταία του διεθνή συμμετοχή στην αναμέτρηση με την Αγγλία στο Σαπόρο για το Μουντιάλ του 2002.

Πλήρης

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα, είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα ενόψει του τελικού. Έτσι, αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στη μεγάλη αυτή αναμέτρηση. Ο αμυντικός, Φερνάντο Αμορεμπιέτα, είχε πρόβλημα στον αστράγαλο, αλλά πήρε το οκ από τους ιατρούς της ομάδας και είναι κανονικά στη διάθεση του Αργεντινού τεχνικού. Κατά τα άλλα, οι επιθετικοί, Ίκερ Μουνιαΐν και Φερνάντο Γιορέντε, επιστρέφουν, καθώς απέναντι στη Χετάφε, έμειναν εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης.

Διαβάστε ακόμα: 

Ατλέτικο - Μπιλμπάο: Τα θαυμαστά έργα των Ισπανών μέχρι τον τελικό του Europa League (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ένα όνομα, μία ιστορία! (photos+videos)

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Το καμάρι των Βάσκων

Ρανταμέλ Φαλκάο Vs Φερνάντο Γιορέντε

Ατλέτικο - Μπιλμπάο: Οι «εμφύλιοι» τελικοί του Europa League (videos)



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved