Οι Βάσκοι «τρομοκράτες» της Αθλέτικ στον τελικό του Europa!

Οι Βάσκοι «τρομοκράτες» της Αθλέτικ στον τελικό του Europa!

Το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League στο Βουκουρέστι (09/05) πήρε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 3-1 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας  στο «Σαν Μαμές»!

Δύο γκολ σε Σουσαέτα και Γκόμεθ (17΄και 46΄ αντίστοιχα) «κέρασε» ο Φερνάντο Γιορέντε, πριν… πιει και ένα στο 88΄, ανατρέποντας για τους Ισπανούς το «2-1» του πρώτου ημιτελικού της Λισαβόνας. Ο Φαν Βολφσβίνκελ είχε μειώσει προσωρινά για τους Πορτογάλους στο 44΄.

Αποφασισμένοι να δώσουν στους Πορτογάλους να καταλάβουν σε ποιον… Λάκκο έπεσαν, μπήκαν οι Βάσκοι αυτονομιστές στον αγωνιστικό χώρο, βάζοντας με το καλημέρα στην… τσέπη τα κλειδιά της αναμέτρησης. Έχοντας μεγαλώσει ωστόσο ανάμεσα σε «λιοντάρια», οι Πορτογάλοι, όχι μόνο δεν περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, αλλά έβαλαν και αυτοί το… πόδι τους ώστε ο αγώνας να αποκτήσει έναν εξαιρετικό ρυθμό από το πρώτο σφύριγμα. 

Δεκαεφτά λεπτά ωστόσο αργότερα, σίγουρα θα το μετάνιωναν, βλέποντας τον Σουσαέτα να ξαποστέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ μετά από εξαιρετικό κέρασμα του Γιορέντε με το στήθος μέσα στην περιοχή τους!

Από τη στιγμή που και ο Περεϊρίνια, τρία λεπτά αργότερα, δεν κατάφερε, μετά από σέντρα του Καπέλ από τα αριστερά, να τους κάνει να πουν… χαλάλι, ο ρυθμός… τένις που είχε αποκτήσει η αναμέτρηση μάλλον δεν ήταν για το καλό τους!

Κόντρα ωστόσο στη ροή του αγώνα και αφού ο Γιορέντε με ωραίο γυριστό υποχρέωσε σε… πτήση τον Πατρίτσιο (42΄), ο παθιασμένος (αν και γνώριζε πως θα έχανε λόγω τιμωρίας τον τελικό μετά την κίτρινη που δέχθηκε) Φαν Βολφσβίνκελ, με ιδανικό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι, έστελνε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Ιραϊθόθ για ένα ανέλπιστο 1-1 και τα «λιοντάρια» της Σπόρτινγκ στον 7ο ουρανό!

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το 1-1 θα ήταν και το σκορ ημιχρόνου, ο Γιορέντε είχε διαφορετική άποψη και έπειτα από «μαγική» ατομική ενέργεια στο 46΄, μετά τις... σακούλες στους αντίπαλους αμυντικούς, πρόσφερε απλόχερα και ένα ακόμα γκολ ,αυτή τη φορά στον Γκόμεθ, ο οποίος δεν φάνηκε ακατάδεκτος, ισοφαρίζοντας με πλασέ το σκορ του πρώτου αγώνα.

Με την ψυχολογία έτσι στα ύψη, οι ποδοσφαιριστές του Μπιέλσα βγήκαν με το πόδι… κολλημένο στο γκάζι από τα ντουζ για το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο Πατρίτσιο ήταν αυτός που όρθωσε ανάστημα διώχνοντας με τα… νύχια τη βολίδα του Σουσαέτα στο 51΄, πριν συμμαχήσει και με το δεξί του δοκάρι, ένα λεπτό αργότερα στην κεφαλιά του Γιορέντε!

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στην παράταση, αφού ο Ινσούα τέσσερα λεπτά αργότερα, απλά ισοφάρισε τα… δοκάρια με βολίδα έξω από την περιοχή, ενώ οι δυο ομάδες άρχισαν να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους όσο «έγραφε» το χρονόμετρο, ο Γιορέντε, όχι μόνο σφράγισε την σπουδαία εμφάνισή του «γράφοντας» το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 88΄ με ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας (μετά από εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα του Γκόμεθ από τα αριστερά), αλλά χάρισε στην Μπιλμπάο (που είχε απόλυτη, αλλά ανούσια κυριαρχία) τη δίκαιη πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του 1977 (κόντρα στη Γιουβέντους)!

Εκεί που περιμένει η Ατλέτικο Μαδρίτης για έναν ισπανικό «εμφύλιο» στο... ουδέτερο «Εθνικό Στάδιο» του Βουκουρεστίου (09/05)!

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης: Αθλέτικ Μπιλμπάο -Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι Βάσκοι «τρομοκράτες» της Αθλέτικ στον τελικό του Europa!



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved