Τέλος στην… τρομοκρατία μέσα στην Πορτογαλία!

Τέλος στην… τρομοκρατία μέσα στην Πορτογαλία!

Ισχνό μεν, παλικαρίσιο προβάδισμα δε για την πρόκριση στον τελικό του Europa League πήραν τα «λιοντάρια» της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, επικρατώντας 2-1 με ανατροπή - χάρις στο εκρηκτικό τελευταίο τέταρτο του αγώνα στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» - των Βάσκων «αυτονομιστών» της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Λέοντες αντί… λεόντων στη Λισαβόνα και πως θα ήταν δυνατόν να παίξει κάποιος από αυτούς τον ρόλο του αμνού; Ακόμα και αν η Σπόρτινγκ ήταν αυτή που «βρυχήθηκε» πρώτη στον αγωνιστικό χώρο με εμφανή διάθεση να δείξει με το καλημέρα ποιος είναι ο βασιλιάς της… αναμέτρησης! Και αν το πρώτο σουτ του Ιζμαΐλοφ (2΄) για ζέσταμα παραλίγο να φύγει... πλάγιο, οι Ινσούα (4΄) και Φαν Βολφσβίνκελ (7΄) έστειλαν με κεραυνούς σαφώς πιο ηχηρά το μήνυμα!

Το παιχνίδι τακτικής ωστόσο της «αλεπούς» των πάγκων Μαρσέλο Μπιέλσα θα αποδώσει καρπούς καθυστερημένα βάσει πλάνου, αφού οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν με τη συνεχή πίεσή τους ψηλά, ήταν να τους βγει η γλώσσα, παραδίδοντας έτσι τα «κλειδιά» του αγώνα στους Βάσκους, οι οποίοι θα πουν ευχαριστώ ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Πατρίτσιο, καθώς τα σουτ των Ερέρα (37΄) και Σουσαέτα (40΄) το μόνο που κατάφεραν ήταν να επιβεβαιώσουν τη σταθερότητά του!

Από τη στιγμή μάλιστα που το εκπληκτικό σουτ του Περέιρα βρήκε και τη λάθος πλευρά του αριστερού δοκαριού του Ιραϊθόθ (την εξωτερική), καταλήγοντας άουτ στο 36΄, ενώ και ο Φαν Βόλφσβίνκελ έστειλε την μπάλα λίγα μέτρα έξω από το απέναντι, δύο λεπτά πριν εκπνεύσει η κανονική διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, το 0-0 «καρφώθηκε» στη σέντρα!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι ποδοσφαιριστές του Σα Πίντο μπήκαν όπως ακριβώς και στο πρώτο (αφηνιασμένα), μόνο που αυτή τη φορά το πλήρωσαν! Ο Αουρτενέτσε δεν θα πολυσκεφτεί τις θερμίδες από τη γλυκιά εκτέλεση φάουλ του Σουσαέτα από τα δεξιά στο 54΄ και με προβολή από την καρδιά της άμυνας της Σπόρτινγκ, θα… μπήξει σε αυτήν το μαχαίρι! Και αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Αμορεμπιέτα δεν θα καταφέρει να το «στριφογυρίσει» στην πληγή, σημαδεύοντας τη ρίζα του δεξιού δοκαριού πριν η μπάλα περάσει παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος, τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας θα μαζέψουν τα… κομμάτια τους και κόντρα στη ροή του αγώνα θα φέρουν τα πάνω… κάτω!

Την απειλή του Φαν Βολφσβίνκελ έτσι στο 69΄ (καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ιζμαΐλοφ θα φύγει μία ακόμα φορά ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι), θα κάνει πράξη ο Ινσούα επτά λεπτά αργότερα και δείχνοντας στον Ολλανδό πώς γίνεται η δουλειά με το… κεφάλι, θα στείλει την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Ιραϊθόθ!

Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Καπέλ με τη συμπλήρωση 80 λεπτών, θα βάλει σημάδι την ίδια γωνία και με δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα σε γνώριμο γι αυτήν φιλόξενο μέρος και τους Πορτογάλους στον έβδομο ουρανό!

Οι γηπεδούχοι μάλιστα, όχι μόνο δεν επαναπαύτηκαν από την ολική ανατροπή, αλλά βγάζοντας… νύχια, προσπάθησαν να φθάσουν και σε σκορ πρόκρισης, ωστόσο η βολίδα του Φαν Βολφσβίνκελ στο 83΄, αλλά και το πλασέ του Καρίγιο ένα λεπτό αργότερα, φεύγοντας έξω από τα δοκάρια, πήραν μαζί και τις όποιες ελπίδες τους.

Πλέον η Σπόρτινγκ καλείται να υπερασπιστεί το… ανάλαφρο προβάδισμα πρόκρισης που πήρε για τον τελικό του Βουκουρέστι «σπίτι» της, μέσα στο «Λάκκο των Λεόντων» («Σαν Μαμές») την ερχόμενη Πέμπτη (26/04).

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης: Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα, όχι μόνο δεν επαναπαύτηκαν από την ολική ανατροπή, αλλά βγάζοντας… νύχια, προσπάθησαν να φθάσουν και σε το σκορ πρόκρισης, ωστόσο η βολίδα του Φαν Βολφσβίνκελ στο 83΄, αλλά και το πλασέ του Καρίγιο ένα λεπτό αργότερα φεύγοντας έξω από τα δοκάρια, πήραν μαζί και τις όποιες ελπίδες τους.

 

Πλέον η Σπόρτινγκ καλείται να υπερασπιστεί το… ανάλαφρο προβάδισμα πρόκρισης που πήρε στο «σπίτι» της για τον τελικό του Βουκουρέστι, μέσα στο «Λάκκο των Λεόντων» («Σαν Μαμές»)

Τέλος στην… τρομοκρατία μέσα στην Πορτογαλία!



Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite του Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite του Ιέρ
Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
Super League: Επικυρώνεται η βαθμολογία - Απόφαση για το νέο πρωτάθλημα
Super League: Επικυρώνεται η βαθμολογία - Απόφαση για το νέο πρωτάθλημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved