Βαλβέρδε: «Φεύγουμε με μια γλυκόπικρη γεύση…»

Βαλβέρδε: «Φεύγουμε με μια γλυκόπικρη γεύση…»

Στην έλλειψη τύχης, στις χαμένες ευκαιρίες αλλά και στην κακή διαχείριση της κατάστασης όταν η Μέταλιστ πίεσε, απέδωσε την ήττα – αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τους «8» του Europa League o Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για την πορεία τους στην Ευρώπη η οποία άφησε μια… γλυκόπικρη γεύση, αλλά και να δώσει το σύνθημα για ανασύνταξη ενόψει Παναθηναϊκού.

«Είμαστε απογοητευμένοι από το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλοί, ενώ στο δεύτερο μέχρι τα τελευταία δέκα λεπτά, παρότι δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στα πρώτα 45 λεπτά ελέγχαμε το ματς. Η Μέταλιστ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της στα τελευταία δέκα λεπτά και να φτάσει στη νίκη», τόνισε αρχικά ο τεχνικός των Πειραιωτών στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης στο «Καραϊσκάκης», για να συμπληρώσει:

«Στο πρώτο μέρος θα μπορούσαμε να είχαμε ένα μεγαλύτερο σκορ από το 1-0 και να έχουμε αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και ηρεμία την επανάληψη. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάει στο ημίχρονο με 2-0 ή 3-0, καθώς είχαμε πολλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια. Η Μέταλιστ είχε ένα χαμένο πέναλτι, κατάφερε να ισοφαρίσει και σε μία άτυχη στιγμή δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για να αντιδράσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι όπου μερικές φορές η τύχη σου χαμογελά και άλλες σου γυρνάει την πλάτη. Σήμερα έγινε το δεύτερο. Μένουμε με την ικανοποίηση από κάποια πολύ καλά παιχνίδια που κάναμε φέτος στην Ευρώπη, αλλά και με την πικρή γεύση του τρόπου που αποκλειστήκαμε. Συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές μου για την ευρωπαϊκή μας διαδρομή, γιατί για μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλός ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε μεγάλες ομάδες. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ευρωπαϊκή πορεία, ανεξάρτητα από τον αποκλεισμό, καθώς όλοι θέλαμε πολύ να προκριθούμε».

Ερωτηθείς αν είχε τη δυνατότητα να άλλαζε κάτι στην προσέγγιση του ματς βλέποντας πώς εξελίχθηκε, απάντησε: «Δεν θα άλλαζα κάτι, γιατί ακόμη κι αν άλλαζα κάτι δεν ξέρω τι θα είχε γίνει. Κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν διαχειριστήκαμε σωστά την κατάσταση όταν ο αντίπαλος μάς πίεσε. Δεν ξέρω αν είναι αδικία ο αποκλεισμός, αλλά σίγουρα είναι μεγάλη έλλειψη τύχης. Με αυτόν τον κόσμο και σε αυτό το γήπεδο, μόνο μια καταστροφή μπορεί να οδηγήσει σε αυτό που έγινε σήμερα. Και δυστυχώς έγινε κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς για το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην εξέλιξη του ματς ο τραυματισμός του Ιμπαγάσα, απάντησε: «Δεν πιστεύω πως έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο. Φυσικά και είναι πρόβλημα, αλλά είχαμε τον Μακούν που είναι ένας παίκτης που μας βοηθά πολύ και έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι. Πιστεύω πως περισσότερο φταίει για την ήττα ότι έπρεπε να είχαμε αξιοποιήσει τις ευκαιρίες μας στο πρώτο μέρος και να έχουμε προσεγγίσει περισσότερο την αντίπαλη εστία στην επανάληψη».

Για το διαφορετικό πρόσωπο του Ολυμπιακού στα δύο ημίχρονα, είπε: «Παίζουμε απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό και στα δύο ημίχρονα. Ο αντίπαλος πίεσε πολύ, είναι μια μεγάλη ομάδα με γρήγορους και δυνατούς παίκτες και δεν μας άφηναν να πλησιάσουμε την εστία. Πρέπει να ελέγχεις το παιχνίδι, κάτι που κάναμε εκτός από τα τελευταία λεπτά όπου όλα πήγαν στραβά για μας».

Τέλος, για την επόμενη μέρα του αποκλεισμού και το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Ελπίζω να ανακάμψουμε γρήγορα ψυχολογικά εν όψει του αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Πριν λίγους μήνες αποκλειστήκαμε από το Champions League στο τέλος και παρότι αυτό μας κόστισε πολύ, ανασυνταχθήκαμε. Το ντέρμπι ήταν και είναι σημαντικό. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε».



Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved