Λιώνουν και… Μέταλ(λα)ιστ στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Λιώνουν και… Μέταλ(λα)ιστ στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Μετά την Ρούμπιν Καζάν, ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Πέμπτης (15/3, 22:05) καλείται να… λιώσει και την Μέταλιστ του Χάρκοβο και να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «8» του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας… προίκα την επικράτησή τους με 1-0 πριν από μία εβδομάδα στο «Metalist Stadium» και μεγάλο τους… όπλο το… καυτό «Γ. Καραϊσκάκης» θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους κόντρα στους Ουκρανούς και να πανηγυρίσουν την πρόκριση για τις 8 κορυφαίες ομάδες στον δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό.

Βέβαια, άπαντες στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού, γνωρίζουν πως το έργο τους μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς το «συγκρότημα» του Χάρκοβο παρουσιάζεται επικίνδυνο, κυρίως αγωνιζόμενο εκτός έδρας. Για τον λόγο αυτό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έσπευσε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (14/3), για μία ακόμα φορά, να τονίσει πως ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με μία προπόνηση, η οποία έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου στου Ρέντη, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα, νέο, πρόβλημα για τον Ισπανό τεχνικό. Ο «τσινγκούρι» δεν μπορεί να υπολογίζει για τον επαναληπτικό με την Μέταλιστ τον Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος είναι τιμωρημένος, αλλά και τον Πάντελιτς, που υποφέρει από τραυματισμό.

Αντίθετα, στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» μετέχουν οι Κάρολ και Ντιόγκο. Ο Βορειοϊρλανδός ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπώρησε μετά την υπερπροσπάθεια με την Ρουμπίν Καζάν στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ ο Βραζιλιάνος επιθετικός επιστρέφει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την ομάδα του Πειραιά, έχοντας εκτίσει την ποινή των τριών αγωνιστικών από την αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ τον Αύγουστο του 2008.

Όσον αφορά στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, στο 4-3-3, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Μέγιερι, με τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο και τον Χολέμπας στο αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο.

Στην μεσαία γραμμή, ο Ορμπάιθ αναμένεται να είναι ο «συνδετικός κρίκος» της άμυνας με το κέντρο, έχοντας μπροστά του τον Μανιάτη και έναν εκ των Μακούν και Ιμπαγάσα, οι οποίοι διεκδικούν με ίσες αξιώσεις μία θέση στο αρχικό σχήμα.

Στα δεξιά αναμένεται να κινείται ο «χρυσός» σκόρερ του πρώτου αγώνα, Φουστέρ, με τον Μιραλάς να… μετακομίζει στα αριστερά και τον Ραφίκ Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, η οποία θα της δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, έφτασε στην Αθήνα η αποστολή της Μέταλιστ. Οι Ουκρανοί έχουν καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας από το μεσημέρι της Τρίτης (13/3), κάνοντας μία προπόνηση στου Ρέντη και μία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε πως οι «κυανοκίτρινοι» αγωνίζονται με την… πλάτη στα σχοινιά και για τον λόγο αυτό, αναμένεται να παρουσιαστούν επιθετικά από την αρχή του αγώνα, κάτι άλλωστε που υποστήριξε και ο Μίρον Μάρκεβιτς στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημερινού αγώνα.

Ο μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Ουκρανό τεχνικό ακούει στο όνομα του Φινίνιο, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, που δεν του επέτρεψε να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς την Τετάρτη. Για τον λόγο αυτό, στο αριστερό άκρο της άμυνας αναμένεται να είναι ο Πσενίντσικ.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους «εκλεκτούς» του Μίρον Μάρκεβιτς στην αρχική ενδεκάδα, στο 4-2-3-1, ο Ντισλένκοβιτς θα είναι στον «άσο» με τον Βιγιάκρα στο δεξί άκρο της άμυνας και τους Τορσιλιέρι και Πάπα Γκουέγιε στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Πιο μπροστά τους θα βρίσκονται οι Τόρες και Κλέιτον, οι οποίοι θα έχουν περισσότερο ανασταλτικό χαρακτήρα στο παιχνίδι τους. Στα δεξιά αναμένεται να κινείται ο Σόσα, με τον Τάισον στα αριστερά και τον Μπλάνκο στον άξονα, δίνοντας βοήθειες στον Ντέβιτς, ο οποίος θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Δείτε την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός – Μέταλιστ μέσα από το γήπεδο του Onsports.

oly



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved