Βανγκέλι στο Onsports: «Ακλόνητο φαβορί ο Ολυμπιακός»

Βανγκέλι στο Onsports: «Ακλόνητο φαβορί ο Ολυμπιακός»

Με το ένα πόδι στο ξέφωτο της προημιτελικής φάσης του Europa League βρίσκεται ο Ολυμπιακός, έπειτα από την γερή «υποθήκη» πρόκρισης στο Χάρκοβο. Ο… δικός μας και εδώ και ένα επτάμηνο «Ουκρανός» Κρίστι Βανγκέλι, ανέλυσε στο Onsports τη δεύτερη καθοριστική μάχη των «ερυθρολεύκων» με την Μέταλιστ και χρήζει ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο πρώην παίκτης του Αρη και νυν της Τσερνομόρετς, δίνει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στον Ολυμπιακό, αρκεί να επαναλάβει την εμφάνιση του πρώτου αγώνα, να εκμεταλλευτεί το «καυτό» Καραϊσκάκη και να προσέξει τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου και τους ταχύτατους παίκτες της Μέταλιστ.

Παράλληλα, ο 26χρονος αμυντικός μίλησε για τον Κώστα Μανωλά και το Euro 2012. Για το κατά πόσο θα μπορούσε ο αμυντικός της ΑΕΚ να επιβιώσει στο ουκρανικό πρωτάθλημα εφόσον δεν χαλούσε στις «καθυστερήσεις» η μεταγραφή του στην Ντνιέπρ, καθώς και για το κλίμα που επικρατεί στην χώρα λίγες μήνες πριν από την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

- Τι πιθανότητες πρόκρισης δίνεις στον Ολυμπιακό έπειτα από την νίκη στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μέταλιστ;

«Νομίζω πώς βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League. Όλα τα… λεφτά ήταν η νίκη στο πρώτο ματς που τον φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση. Η Μέταλιστ δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρή στα εκτός έδρας παιχνίδια και δύσκολα θα καταφέρει να κάνει ζημιά μέσα στο Καραϊσκάκη.
Κατά την γνώμη μου ο Ολυμπιακός δεν είναι πλέον απλά το φαβορί, αλλά ακλόνητο φαβορί, παρότι στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ, πόσω μάλλον από την στιγμή που υπάρχουν ακόμη 90 λεπτά. Εφόσον ο Ολυμπιακός φροντίσει να επαναλάβει την εμφάνιση του πρώτου αγώνα στο Χάρκοβο, έχω την εντύπωση πως δεν θα αφήσει καμία ελπίδα στην Μέταλιστ να διεκδικήσει την πρόκριση».

- Σε ποια σημεία θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους οι παίκτες του Ολυμπιακού προκειμένου να αποφύγουν τους κινδύνους και να «κλειδώσουν» την πρόκριση;

«Θεωρώ πως η Μέταλιστ δεν θα ανοιχτεί παρά το εις βάρος της αποτέλεσμα στο πρώτο ματς και θα παίξει με αντεπιθέσεις επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους, με τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ της. Μεγάλη προσοχή χρειάζονται οι ταχύτατοι Σόζα, Τάισον, καθώς βέβαια και ο Ξαβιέβ που είναι και αρχηγός της ομάδας».

«Θα… μιλήσει το Καραϊσκάκη»

- Σε ποιο βαθμό μπορεί να «απονευρώσει» την Μέταλιστ η «καυτή» ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη;

«Οι παίκτες της Μέταλιστ δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν σε έδρες με θερμή ατμόσφαιρα, σαν και αυτή που δημιουργούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Αρα θα έλεγα πως το Καραϊσκάκη μπορεί να… μιλήσει και να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος».

- Ποιες θεωρείς πως είναι οι σημαντικότερες διαφορές μεταξύ της Μέταλιστ και της Ρούμπιν Καζάν;

«Η Ρούμπιν έχει καλύτερη αμυντική λειτουργία και πιο ορθολογική ανάπτυξη στο παιχνίδι της. Από την άλλη πλευρά, η Μέταλιστ διαθέτει καλύτερους και περισσότερο επικίνδυνους επιθετικούς, συγκριτικά με τους αντίστοιχους της Ρούμπιν».

- Πόσο ψηλά πάνω από τον πήχη μπορεί να περάσει ο φετινός Ολυμπιακός στη διοργάνωση του Europa League;

«Εχεις όλες τις δυνατότητες να προχωρήσει παρότι υπάρχουν ομάδες με βαριά φανέλα και ισχυρή δυναμική. Από την στιγμή που θα περάσει το εμπόδιο της Μέταλιστ με μια καλή κλήρωση όλα μπορούν να συμβούν. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για διπλούς αγώνες, αν και στο ποδόσφαιρο εκτός από ικανότητες χρειάζεται και τύχη. Ο Ολυμπιακός διαθέτει εξαιρετικό υλικό και ειδικά στην Ελλάδα ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες ομάδες».

«Ο Μανωλάς ταίριαζε στην Ντνιέπρ»

- Σε ποια βαθμίδα κατατάσσεις το επίπεδο του ουκρανικού πρωταθλήματος;

«Αρκετά ψηλά, δεδομένης της κλάσης των παικτών που υπάρχουν στα ρόστερ των ομάδων. Πρόκειται για ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κάτι άλλωστε που πιστοποιείται από τις εκπλήξεις που σημειώνονται σχεδόν σε κάθε αγωνιστική. Οι παράγοντες επενδύουν πολλά χρήματα στις ομάδες και για αυτό η ποιότητα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα».

- Πριν από λίγες ημέρες χάλασε την τελευταία στιγμή η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στην Ντνιέπρ. Ο συγκεκριμένος παίκτης θα «κολλούσε» με την «χημεία» της Ντνιέπρ και γενικότερα του ουκρανικού πρωταθλήματος;

«Θεωρώ πως το στυλ του ταιριάζει με την Ντνιέπρ και πως θα μπορούσε κάλλιστα να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Στην Ντνιέπρ βασίζονται πολύ σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Εκτός από εξαιρετικές εγκαταστάσεις, διαθέτουν και κατά την γνώμη μου τέταρτη καλύτερη ομάδα στην Ουκρανία μετά την Σαχτάρ, την Ντιναμό Κιέβου και την Μέταλιστ».

- Να υποθέσουμε πως έχεις πλέον εγκλιματιστεί για τα καλά στο νέο περιβάλλον και την Τσερνομόρετς;

«Τον πρώτο καιρό αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες, αλλά πλέον έχω προσαρμοστεί και νιώθω πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι σε μια πολύ οργανωμένη ομάδα όπως η Τσερνομόρετς και σε ένα όπως ανέφερα και πριν άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

- Η χώρα έχει αρχίσει και κινείται σε ρυθμούς Euro ή είναι ακόμη νωρίς;

«Στην Οδησσό όπου βρίσκομαι εγώ, δεν υπάρχει κάτι που να θυμίζει το Euro που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι. Ωστόσο στις πόλεις (Κιέβο, Ντόνετσκ, Καρκίφ, Λβιβ) που θα φιλοξενήσουν παιχνίδια, γίνεται χαμός. Οι κάτοικοι το περιμένουν με μεγάλη αγωνία και υπάρχουν πυρετώδεις προετοιμασίες, ώστε να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved