Το... μαγικό ραβδί του «βασιλιά» Νταβίντ!

Το... μαγικό ραβδί του «βασιλιά» Νταβίντ!

Στην κορυφή των... ευρωπαίων σκόρερ του φετινού Ολυμπιακού φιγουράρει ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος στο Χάρκοβο έφτασε τα τέσσερα γκολ!

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στο παγωμένο Χάρκοβο την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του όσον αφορά τη φετινή ευρωπαϊκή του «περιπέτεια» σε Champions και Europa League επικρατώντας της Μέταλιστ 1-0…

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση των πρωταθλητών Ελλάδας στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης έγινε στους -6 της Ουκρανίας χάρη σ’ ένα ακόμα γκολ του Νταβίντ Φουστέρ.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποτέλεσε πέρσι τον παίκτη-έκπληξη για τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε σκοράροντας 13 φορές στο πρωτάθλημα - μόλις μία λιγότερη από τον Κέβιν Μιραλάς - καταφέρνοντας να κερδίσει το «ζεστό» χειροκρότημα της ερυθρόλευκης εξέδρας, σημαντική μερίδα της οποίας τον είχε αμφισβητήσει στην αρχή, καθώς δεν τον γνώριζε…

Ο Φουστέρ δεν «κουβαλούσε» το όνομα ενός Τζιοβάνι, ενός Ριβάλντο, ενός Μπελούτσι, παικτών παγκόσμιας κλάσης, δηλαδή, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν αγωνίστηκαν στην θέση του μεσοεπιθετικού… Γι’ αυτό η - απαιτητική - εξέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού έβλεπε με… μισό μάτι στην αρχή τον παίκτη, από τον οποίο ο Βαλβέρδε ξεκινούσε (!) την ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων» πέρσι…

Η μία… ντουζίνα (συν ένα!) γκολ του Φουστέρ στην περσινή Super League υποχρέωσε τελικά άπαντες να… υποκλιθούν στην χρησιμότητα του Ισπανού στο παιχνίδι του Ολυμπιακού δικαιώνοντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την επιλογή του.

Φέτος ο Φουστέρ δεν είναι βασικός και αναντικατάστατος στον Ολυμπιακό, αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι έπαψε ν’ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μονάδες του 48χρονου Ισπανού προπονητή. Ο Βαλβέρδε, άλλωστε, χρησιμοποιεί φέτος τον συμπατριώτη του όχι πίσω από τον φορ, όπως πέρσι, αλλά κυρίως στην δεξιά πτέρυγα, στο 4-3-2-1, με το οποίο παρατάσσει πλέον τους «ερυθρόλευκους»…

Ο Νταβίντ πέρσι έδωσε μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα του Πειραιά στον… θρόνο της, μετά την απώλεια του πρωταθλήματος την σεζόν 2009-10, φέτος όμως το έργο του επικεντρώνεται σε διαφορετικό επίπεδο… Σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον!..

Ο Ισπανός με το γκολ, το οποίο σημείωσε στο Χάρκοβο, έφτασε τα τέσσερα φέτος στην Ευρώπη όντας πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις τους!

Την ίδια στιγμή που ο Κέβιν Μιραλάς ακόμα αναζητά το παρθενικό του γκολ στην Ευρώπη με την ερυθρόλευκη (ή την… γούρικη λευκή!) φανέλα, ο Νταβίντ Φουστέρ μετράει, ήδη, τέσσερα!

Ο 30χρονος Ισπανός άνοιξε… λογαριασμό στο «Emirates» στην ήττα του Ολυμπιακού με 2-1 και πέτυχε το δεύτερό του γκολ και πάλι κόντρα στην Άρσεναλ στο νικηφόρο 3-1 του «Γ. Καραϊσκάκης», στην τελευταία αγωνιστική του Champions League.

Ο Φουστέρ έκανε… χατ-τρικ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος σκοράροντας στο «Λουζνίκι» στο 1-0 επί της Ρούμπιν Καζάν και… υπενθύμισε το όνομά του σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου στο… ανατολικό μπλοκ «χαρίζοντας» τη νίκη και επί της Μέταλιστ στο Χάρκοβο!

Ο Φουστέρ, λοιπόν, ηγείται της λίστας των «ευρωπαίων» σκόρερ του φετινού Ολυμπιακού με 4 γκολ ακολουθούμενος από τον Τζεμπούρ, ο οποίος έχει βρει δίχτυα 3 φορές (με Ντόρτμουντ, Άρσεναλ και Ρούμπιν στο Φάληρο).

Ο Μοντέστο βρίσκεται στην τρίτη θέση με 2 γκολ (σκόραρε στις εντός έδρας νίκες με Άρσεναλ και Ντόρτμουντ), ενώ σκόρερ έχουν χριστεί φέτος και οι Φετφατζίδης (στη Μασσαλία), Χολέμπας (στο Φάληρο με τη Ντόρτμουντ).



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved